30 στέκια για να γιορτάσεις τον Άγιο της Μπίρας


30 στέκια για να γιορτάσεις τον Άγιο της Μπίρας

Πολλά patries και happenings για να γιορτάσουμε μαζί με τους Ιρλανδούς με ατελείωτη μπίρα στις pub και μπιραρίες της Κύπρου

Κάθε χρόνο στις 17 Μαρτίου οι Ιρλανδοί γιορτάζουν τον Άγιο Πατρίκιο (St. Patrick´s day) με τελετές, παρελάσεις και γιορτές. Είναι σίγουρα η μεγαλύτερη γιορτή για τους Ιρλανδούς και ευτυχώς τα τελευταία χρόνια άρχισε να γίνεται συνήθεια και στην Κύπρο. Ευτυχώς γιατί σου δίνουν μια ακόμη δικαιολογία να βγεις, να τα πιείς και να απολαύσεις το αγαπημένο ποτό στις διάφορες μπiραρίες (και όχι μόνο) οι οποίες κάνουν μεγάλα parties για τη συγκεκριμένη μέρα.

Η 17η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως ημέρα του Αγίου Πατρικίου, με αφορμή το θάνατό του τον 5ο αιώνα μ.Χ. Ο Άγιος Πατρίκιος υπήρξε Χριστιανός ιεραπόστολος και θεωρείται προστάτης Άγιος της Ιρλανδίας.

Με τον Άγιο Πατρίκιο έχει συνδεθεί το πράσινο χρώμα και το τριφύλλι, καθώς ήταν αυτό που επέλεξε ο ίδιος για να εξηγήσει την έννοια της Αγίας Τριάδας στους Ιρλανδούς.

Έτσι, οι Ιρλανδοί γιορτάζουν την ημέρα αυτή χορεύοντας, βάφοντας τα πάντα με πράσινο χρώμα και καταναλώνοντας αλκοολούχα ποτά και κυρίως μπίρες. Μία γιορτή που τα τελευταία χρόνια γιορτάζεται κατά κάποιο τρόπο και στην Κύπρο.

Τα events της Λευκωσίας

B.R. Hub
Εκεί προγραμματίζεται ένα μεγάλο πάρτι. Θα μπορείς να δοκιμάσεις ιρλανδικό στιφάδο, το οποίο γίνεται με ποικιλία κρεάτων και λαχανικών. Επίσης όσοι πάνε κατάλληλα ντυμένοι, βλέπε πράσινα καπέλα, φανέλες, τριφύλλια κτλ. θα μπορούν να κερδίσουν δώρα της αγαπημένης μπύρας Guinness.
(22252825) Αθηνών 22, Στρόβολος, Λευκωσία

Brickyard grill bar
Είναι η 7η συνεχόμενη χρονιά που διοργανώνεται ένα μεγάλο πάρτι στο μπαράκι της Έγκωμης. Οι εορτασμοί ξεκινούν από τις 16.00 και θα διαρκέσουν μέχρι το κλείσιμο. Εκεί θα βρεις παραδοσιακό Ιρλανδικό στιφάδο, πράσινη μπύρα (!) δώρα από την Guinness και ζωντανή μπάντα με μουσική.
(99540166) Ευριπίδου με 28ης Οκτωβρίου

Finbarr's
Έχει παράδοση αυτή τη μέρα με τα events που διοργανώνει και συνηθώς γεμίζει από νωρίς. Τα πρασινάκια στην ενδυμασία σου επιβάλλονται, ενώ πολλοί έρχονται και βαμμένοι. Φέτος για τη μέρα φιλοξενούν τον Dj Πέτρο Σοφοκλίδη. Το πάρτι ξεκινά στις 21.00 και η είσοδος είναι δωρεάν.
(22376625) Λεωφόρο Μακαρίου ΙΙΙ 52Β, Λευκωσία. Περισσότερα στο TimeOut Cyprus.

Tags beer, μπυρα, διασκεδαση, ΜΠΥΡΑΡΙΑ, go out


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.6085 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3639 s // Total time: 2.9724 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X