Τα 10 φεστιβάλ της άνοιξης που δεν πρέπει να χάσεις


Τα 10 φεστιβάλ της άνοιξης που δεν πρέπει να χάσεις

Αυτά είναι τα καλύτερα φεστιβάλ που γίνονται κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, καλωσορίζοντας την πιο όμορφη εποχή του χρόνου

Ο Μάρτιος είναι ο πρώτος μήνας της άνοιξης και καθώς ο καιρός γλυκαίνει προετοιμάζοντας το έδαφος για το καλοκαίρι, εντυπωσιακά φεστιβάλ γεμίζουν μουσική, γεύσεις και χρώματα, κάθε γωνιά του νησιού μας.

Φεστιβαλικός θα είναι και ο Απρίλιος, ο οποίος επιμένει κινηματογραφικά, με τις Κινηματογραφικές Μέρες - ΚΥΠΡΟΣ 2017, το μεγαλύτερο κινηματογραφικό φεστιβάλ της χώρας μας, που είναι αφιερωμένο στο σύγχρονο διεθνή κινηματογράφο μυθοπλασίας.

O δε Μάιος που ακολουθεί, μας επιφυλάσσει πολλά και νόστιμα φεστιβάλ, στην κυπριακή φύση, που δεν θα μας δώσουν πολλές αφορμές για εκδρομές στα ορεινά.

Μην ξεχνάς ότι πέρα από τα φεστιβάλ, αυτήν την εποχή διεξάγονται και πολλά και μεγάλα αθλητικά events, τα οποία μάλιστα βάζουν το νησί μας στο παγκόσμιο αθλητικό καλεντάρι!

Ακολουθούν τα 10 καλύτερα φεστιβάλ που γίνονται κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, καλωσορίζοντας την πιο όμορφη εποχή του χρόνου.

Cyprus Film Days!
To κορυφαίο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Κύπρου "Κινηματογραφικές Μέρες - Κύπρος" επιστρέφει και γιορτάζει
Δεκαπέντε χρόνια ζωής συμπληρώνουν φέτος οι Κινηματογραφικές Μέρες - ΚΥΠΡΟΣ 2017, το μεγαλύτερο κινηματογραφικό φεστιβάλ της χώρας μας, αφιερωμένο στο σύγχρονο διεθνή κινηματογράφο μυθοπλασίας.
Πριν από ακριβώς δεκαπέντε χρόνια, με πρωτοβουλία των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και του Θεάτρου ΡΙΑΛΤΟ, η αυλαία άνοιγε σε ένα νέο φεστιβάλ, το οποίο θα έφερνε στο κινηματογραφόφιλο κοινό της Κύπρου μερικά από τα καλύτερα κινηματογραφικά έργα, από κάθε γωνιά του πλανήτη. Έκτοτε έχει επεκτείνει τους κινηματογραφικούς ορίζοντες της μικρής Κύπρου, εισηγήθηκε νέες κατευθύνσεις, υποδέχτηκε δεκάδες δημιουργούς, απένειμε τιμές σε καθιερωμένους αλλά και βραβεία σε νέους, ανερχόμενους κινηματογραφιστές, δίνοντάς τους την ώθηση να συνεχίσουν. Κυρίως, βέβαια, στήριξε και στηρίζει την ντόπια παραγωγή, με την προβολή και βράβευση των Κυπρίων δημιουργών.
Μέσα σε μια ιδιαίτερα εορταστική διάθεση, με πέραν των είκοσι μεγάλου μήκους ταινιών σε παγκύπρια πρεμιέρα, το Φεστιβάλ πραγματοποιείται φέτος από τις 27 Απριλίου μέχρι και τις 6 Μαΐου 2017, στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό και τον Κινηματογράφο Ζήνα Πάλας στη Λευκωσία.

4ο Περιπατητικό Φεστιβάλ!
Το Περιπατητικό Φεστιβάλ αποτελεί μια προσπάθεια ανάδειξης της πανέμορφης ανοιξιάτικης κυπριακής φύσης και το οποίο διαρκεί πέραν των δύο μηνών (15/3 - 21/5/2017), με τους συμμετέχοντες να έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα του εκτενούς δικτύου μονοπατιών της φύσης που προσφέρει η Κύπρος.
Οι περιπατητές θα συνοδεύονται από αδειούχους ξεναγούς, ειδικά εκπαιδευμένους για τα συγκεκριμένα μονοπάτια, καθώς και συνοδούς από το Τμήμα Δασών, όταν θεωρείται απαραίτητο. Για τη μεταφορά τους στα σημεία εκκίνησης των περιπάτων, οι συμμετέχοντες θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τα λεωφορεία που θα δρομολογήσει ο ΚΟΤ από διάφορες πόλεις.
Το φετινό Φεστιβάλ περιλαμβάνει επίσης μονοπάτι για άτομα σε τροχοκάθισμα για τα οποία, αλλά και για τους συνοδούς τους, θα προσφέρεται μεταφορά με ειδικά διαμορφωμένο λεωφορείο. Η προκράτηση είναι απαραίτητη και θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας. Δεν υπάρχει οποιαδήποτε χρέωση για τη συμμετοχή στα περπατήματα ή για τη μεταφορά με λεωφορείο προς και από τους χώρους εκκίνησής τους. Περισσότερα στο TimeOut Cyprus.

Tags go out, διασκεδαση, εκδηλωση, εκδηλωσεις


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.7782 s (228 Queries.) // Parse time: 0.3537 s // Total time: 3.1319 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X