Πως οι συνήθειες στο ύπνο σας επηρεάζουν το βάρος σας;


Πως οι συνήθειες στο ύπνο σας επηρεάζουν το βάρος σας;

Οι λόγοι για να κοιμάστε νωρίτερα

Το πανεπιστήμιο της Γλασκόβης διεξήγαγε έρευνα, σύμφωνα με την οποία το πόσο κοιμόμας5τε επηρεάζει την πιθανότητα παχυσαρκίας.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι οι ανώμαλες συνήθειες ύπνου, δηλαδή όταν κοιμόμαστε πάρα πολύ ή πολύ λίγο, μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο να γίνουμε υπέρβαροι, εάν είμαστε γενετικά επιρρεπείς στην παχυσαρκία.

Οι ερευνητές εξέτασαν τις επιδράσεις της μικρή ποσότητας ύπνου(λιγότερο από επτά ώρες κάθε βράδυ) και μεγάλης ποσότητας ύπνου (πάνω από εννέα) και διαπίστωσε ότι τα δύο αυτά αυξάνουν τον κίνδυνο κάποιων ανθρώπων να έχουν αυξημένο βάρος.

Στην πραγματικότητα, οι αρνητικές επιπτώσεις αυτών των "μη φυσιολογικών" συνηθειών ύπνου ήταν ακόμη παρούσα, ανεξάρτητα από το τι έτρωγαν, τις ανησυχίες για την υγεία τους και άλλους κοινωνικο-δημογραφικούς παράγοντες.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να επισημάνουμε ότι αυτή η μελέτη έχει σημασία μόνο για τους ανθρώπους που έχουν υψηλότερο κίνδυνο παχυσαρκίας στην οικογένειά τους. Η μελέτη δεν διαπίστωσε καμία σαφή σχέση μεταξύ της διάρκειας του ύπνου και του σωματικού βάρους σε άτομα με χαμηλό γενετικό κίνδυνο παχυσαρκίας.

“Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι άνθρωποι με υψηλό γενετικό κίνδυνο για παχυσαρκία, όταν κοιμούνται για πολύ μικρό ή πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, κατά τη διάρκεια της ημέρας, και εργάζονται με βάρδιες φαίνεται να υπάρχει μια αρκετά σημαντική δυσμενή επίδραση στο σωματικό βάρος”.

Tags ύπνος, ερευνα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4549 s (234 Queries.) // Parse time: 0.3146 s // Total time: 2.7695 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X