Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που δεν χάνετε κιλά!


Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος που δεν χάνετε κιλά!

Δεν πάει το μυαλό σας!

Είναι βέβαιο ότι όσοι διαβάζετε αυτή τη στιγμή το άρθρο, έχετε επιχειρήσει στο παρελθόν να χάσετε κιλά με ποικίλους τρόπους. Κάποιοι ακολουθήσετε ένα πρόγραμμα διατροφής με τη βοήθεια διαιτολόγου, άλλοι προσπαθήσατε να χάσετε βάρος μόνοι σας, όλοι όμως έχετε κάτι κοινό: δεν χάσατε ούτε ένα γραμμάριο. Και ο φαύλος κύκλος χάνω κιλά – βάζω κιλά συνεχίζεται. Γιατί συνέβη αυτό; Την απάντηση τη δίνει μια νέα μελέτη που διεξάχθηκε στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, η οποία έδειξε ότι ο κυριότερος λόγος που δεν χάνετε κιλά είναι ο περίγυρος σας (φίλοι, συνάδελφοι, οικογένεια).

Η μελέτη εξέτασε 40 υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα που προσπαθούσαν να χάσουν βάρος χωρίς όμως επιτυχία και διαπίστωσε ότι η αποτυχία τους οφειλόταν στο γεγονός ότι οι φίλοι, η οικογένεια και οι συνάδελφοι υπονόμευαν τις προσπάθειες τους. Με απλά λόγια ενώ εκείνοι ήθελαν να τηρήσουν το διαιτολόγιο τους, δυσκολευόντουσαν γιατί ο περίγυρος δεν έδειχνε καμία κατανόηση και δεν τους βοηθούσε σε αυτό το δύσκολο εγχείρημα.

Όλοι έχουμε έναν φίλο ή συνάδελφο, που ενώ εμείς προσπαθούμε απεγνωσμένα να αντισταθούμε στο λαχταριστό κομμάτι πίτσας, εκείνος απολαμβάνει χωρίς οίκτο μπροστά μας γλυκά, πατατάκια, μπισκότα. Οι ερευνητές της μελέτης συμπέραναν ότι το κλειδί για την απώλεια κιλών είναι η επικοινωνία και η κατανόηση. Όταν έχετε τη βοήθεια από τους φίλους και τους συγγενείς, η απώλεια βάρους γίνεται πιο εύκολα. Ενώ όσο έχετε γύρω σας αρνητικές φωνές τόσο πιο δύσκολο είναι να πετύχετε τους στόχους σας. 

Για παράδειγμα αν γυρνάτε στο σπίτι και όλη η οικογένεια τρώει σε μικρότερα πιάτα, για να σας συμπαρασταθεί ή ο σύντροφος σας απολαμβάνει την αγαπημένη και στους δυο σας σοκολάτα, όταν δεν τον παρατηρείτε, έχετε μια σημαντική βοήθεια για να συνεχίσετε το ταξίδι προς την απώλεια κιλών.

Από τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι το πρόβλημα της παχυσαρκίας δεν αντιμετωπίζεται μόνο με την  εφαρμογή μερικών διατροφικών οδηγιών που είναι γραμμένες σε ένα κομμάτι χαρτί, αλλά χρειάζεται επίσης να έχετε δίπλα σας τους κατάλληλους ανθρώπους.

Πηγή: jenny.gr

Tags κιλά, Διατροφή, απωλεια, ερευνα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.0616 s (280 Queries.) // Parse time: 0.2668 s // Total time: 3.3284 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X