Πόσες θερμίδες παίρνουμε και "καίμε" με βάση… τα tweets μας!


Πόσες θερμίδες παίρνουμε και "καίμε" με βάση… τα tweets μας!

Νέα έρευνα συνδέει το twitter με την απώλεια βάρους

Το twitter θα μπορούσε να αντικατοπτρίσει, σύμφωνα με τους ειδικούς, τι πραγματικά συμβαίνει με τη δημόσια υγεία.

Μία νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Βερμόντ, προσπάθησε να σκιαγραφήσει το πόσες θερμίδες οι άνθρωποι “καίνε” και τρώνε σε διάφορες χώρες, με βάση τα tweets τους.

Η καταμέτρηση των θερμίδων γίνεται μέσω από ένα online εργαλείο που ονομάζεται “Lexicocalorimeter”, όπου συγκεντρώνονται tweets από λέξεις κλειδιά, όπως τροφές “παγωτό”, “μήλο” και δραστηριότητες όπως “βλέποντας τηλεόραση” ή “σκι”.

Χρησιμοποιώντας δεδομένα σχετικά με την τυπική περιεκτικότητα σε θερμίδες στα τρόφιμα και το μέσο αριθμό των θερμίδων που καίγονται από ορισμένες δραστηριότητες, αυτές οι γιγαντιαίες ομάδες λέξεων σκόραραν και συγκεντρώνονται σε δύο μέτρα. “Θερμιδική έξοδος" και "θερμιδική είσοδος”. Όλα αυτά τα δεδομένα, έχουν οδηγήσει σε κάποια ενδιαφέροντα αποτελέσματα που αφορούν στην υγεία.

Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, η δημοφιλέστερη λέξη είναι το μπέικον. Η λέξη είναι ψηλά στον κατάλογο των όρων που ωθεί το κράτος βαρύτερο όσον αφορά στις θερμίδες. Επιστήμονα από την ομάδα της έρευνας δήλωσε: “Τα κινητά τηλέφωνα μας θα γνωρίζουν πολύ σύντομα περισσότερα για εμάς από ό, τι γνωρίζουμε για τους εαυτούς μας”.

Αξίζει να σημειωθεί πως η λέξη “τρέξιμο” καταλαμβάνει μετρήσεις κάτω από τον μέσο όρο σε αντίθεση με την έκφραση “φτιάχνω τα νύχια μου” που παίρνει υψηλότερα ποσοστά, ως χαμηλής έντασης δραστηριότητα.

Φυσικά οι μετρήσεις δεν είναι απόλυτες καθώς το γεγονός ότι κάποιος μπορεί να tweetάρει μία συγκεκριμένη λέξη δεν σημαίνει ότι πραγματικά θα πράξει την εκάστοτε δραστηριότητα ή ότι θα φάει μία συγκεκριμένη τροφή, ωστόσο, είναι ωφέλημα τα αποτελέσματα για συγκρίσεις. 

Tags θεμιδες, ερευνα, twitter


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.5485 s (234 Queries.) // Parse time: 0.4705 s // Total time: 4.0189 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X