Έμιλυ Γιολίτη: Φωτογραφίζεται στο σπίτι της και μιλάει για τους στόχους της τη νέα χρονιά!


Έμιλυ Γιολίτη: Φωτογραφίζεται στο σπίτι της και μιλάει για τους στόχους της τη νέα χρονιά!

Διαβάστε αναλυτικά

Μία δυναµική προσωπικότητα, µία επιτυχηµένη επαγγελµατίας, µία γυναίκα µε αψεγάδιαστο στυλ. Η δικηγόρος Έµιλυ Γιολίτη, άνοιξε το υπέροχο σπίτι της στη Madame Figaro Ιανουαρίου το υπέροχο σπίτι της στη Λεµεσό και μίλησε στο δημοσιογράφο, Κλεάνθη Κλεάνθους για την καριέρα της, τη σχέση της µε τα δύο της παιδιά, αλλά και για τη ζωή της.

Μία από τις πιο κρύες µέρες του χειµώνα, µε τις καταρρακτώδεις βροχές να χτυπούν δυνατά πάνω στις µεγάλες τζαµαρίες του σαλονιού της, η Έµιλυ Γιολίτη, µία γυναίκα που σπάνια συνηθίζει να φωτογραφίζεται και να δίνει συνεντεύξεις, άνοιξε τις πόρτες της υπέροχης µονοκατοικίας της στη Λεµεσό, στην οµάδα της Madame Figaro. Ο ντελικάτος εορταστικός διάκοσµος στους χώρους της ήταν ζεστός και φιλόξενος, κάτι που µας έκανε να ξεχάσουµε αµέσως τις άγριες διαθέσεις του καιρού. Γυναίκα χαµηλών τόνων και µία πολύ καλή οικοδέσποινα, µας είχε ετοιµάσει νόστιµα γλυκά και εδέσµατα. Η σαγηνευτική θεά της πόλης από ψηλά, το στολισµένο δέντρο, σε συνδυασµό µε τις νοσταλγικές µελωδίες που ακούγονταν καθόλη τη διάρκεια της φωτογράφησης, έκανε και µας να νιώθουµε πρωταγωνιστές ενός µαγευτικού παραµυθιού. Η επιλογή της Έµιλυς Γιολίτη για το εξώφυλλο του πρώτου τεύχους της Madame Figaro για το 2017, δεν ήταν καθόλου τυχαία. Στα 40 της, αποτελεί µία από τις πιο επιτυχηµένες και δυναµικές γυναίκες του νησιού. Μεταξύ πολλών ρόλων, είναι µέλος αρκετών διοικητικών συµβουλίων παγκοσµίως και συνέταιρος στο δικηγορικό γραφείο Αριστοδήµου, Λοϊζίδης, Γιολίτης ∆ΕΠΕ, το οποίο εκτός από τη Λεµεσό, διατηρεί πολλά γραφεία στο εξωτερικό. Εκτός από καριερίστα, είναι ταυτόχρονα και µία στοργική µητέρα. Λατρεύει τα παιδιά της, Παντελή και Ιόλη, τα οποία όπως δηλώνει, είναι η προτεραιότητά της. Παράλληλα είναι µία γυναίκα µε ιδιαίτερα ανεπτυγµένη την αίσθηση του στυλ, µε τις ενδυµατολογικές της επιλογές να αποσπούν πάντα πολύ κολακευτικά σχόλια. Αν προσθέσουµε σε όλα αυτά και την όµορφη φάση που περνά στην προσωπική της ζωή, στο πλευρό του γνωστού δηµοσιογράφου και Γενικού ∆ιευθυντή της τηλεόρασης ΣΙΓΜΑ και του Εκδοτικού Οίκου ∆ΙΑΣ, Χρύσανθου Τσουρούλλη, σίγουρα το 2016 ήταν µια πολύ καλή χρονιά για την Έµιλυ Γιολίτη!

Βρισκόµαστε στο ξεκίνηµα µιας νέας χρονιάς. Ποιους στόχους έχετε θέσει για το 2017;

Η άφιξη κάθε νέου έτους σηµατοδοτεί µία καλή στιγµή να ξεβολευτούµε, θέτοντας στόχους που µας βγάζουν από τη ζώνη άνεσής µας. Η φετινή θα είναι µία ιδιαίτερα συναρπαστική χρονιά για µένα επαγγελµατικά, αφού θα αναµετρηθώ στο γραφείο µου µε ένα νέο επιχειρηµατικό ξεκίνηµα στη διοίκηση και εκπόνηση εταιρικής στρατηγικής συνεργατών µας. Σε προσωπικό επίπεδο, φιλοδοξώ να έχω την ευχέρεια να αφιερώνω περισσότερο χρόνο κάθε βράδυ, τη γλυκιά ώρα του παιδικού ύπνου, σε µυθοπλασίες και παραµύθια.

Πριν από µερικούς µήνες γιορτάσατε τα 40ά σας γενέθλια. Αλήθεια, σας τροµάζει το πέρασµα του χρόνου;
Όχι, νιώθω νεότερη από ποτέ.

Λένε ότι είναι µία ευαίσθητη µετάβαση από τη µία δεκαετία στην άλλη. Τι αλλάζει σε µία γυναίκα µετά τα 40;

Η αλήθεια είναι ότι δεν ένιωσα να αλλάζει απολύτως τίποτα.

Νιώθετε ότι στα 40, έχετε πετύχει όλα όσα ονειρευόσασταν;

Σίγουρα όχι. Όσο ζω θα ονειρεύοµαι!

Σας ανησυχεί το αύριο;

Με ανησυχεί το πού οδεύουµε, µε ανησυχεί η σωστή παιδεία, που είναι το κλειδί για τη µελλοντική ευµάρεια της ανθρωπότητας. Με ανησυχεί η ύλη και η µέθοδος διδασκαλίας των παιδιών µας, που προϊδεάζει αντί να προωθεί την ελεύθερη σκέψη, µία σκέψη αµόλυντη από τις δικές µας προκαταλήψεις. Μόνο µε ριζική αναθεώρηση του τι εστί παιδεία θα υπάρξει αληθινή πρόοδος.

Λένε ότι οι δυναµικές γυναίκες τροµάζουν τους άντρες... Ισχύει;

Οι δυναµικές γυναίκες δεν ενδιαφέρονται και ιδιαίτερα για τον τύπο αντρών που τροµάζουν.

Εσείς ποιες γυναίκες θαυµάζετε;

Θαυµάζω τις Marissa Meyer, Angela Ahrendts και Sheryl Sandberg. Είναι και οι τρεις νέες, πολυπράγµονες µητέρες, που ακολουθούν κάθε άλλο παρά την πεπατηµένη οδό, δίνουν λύσεις εκτός των τετριµµένων, αναβαθµίζουν την αισθητική των προϊόντων τους, νοιάζονται για την ποιότητα των εργασιακών συνθηκών των υπαλλήλων τους και το αποτέλεσµα είναι ετησίως αντιληπτό και για τις ίδιες, αλλά και για τις εταιρείες τους στις λίστες των Time και Forbes.

Εντούτοις µοιράζεστε το δικηγορικό γραφείο µε δύο άντρες. Πώς είναι η µεταξύ σας συνεργασία;

Με µία λέξη, σπουδαία. Θεωρώ µεγάλη ευλογία το ότι µετά από δέκα χρόνια κοινής πορείας, παραµένουµε µε τους συνεταίρους µου και παιδικούς µου φίλους, ∆ηµήτρη Λοϊζίδη και Παύλο Αριστοδήµου, µια πολύ δεµένη τριάδα, µε ακµαίο ηθικό, υψηλό ήθος και ακόµα µεγαλύτερα σχέδια για το µέλλον.

Αλήθεια, γιατί αποφασίσατε να γίνετε δικηγόρος;

Από τα παιδικά µου χρόνια ένιωθα έντονη την ανάγκη για το δίκαιο και επεδίωκα πάντα την απονοµή του. Πήρα πολύ µικρή την απόφαση να γίνω δικηγόρος αν και δεν µεγάλωσα µε νοµικά ερείσµατα και ούτε είχα στην οικογένεια δικηγόρους-πρότυπα.

Ποιο θεωρείτε το µεγαλύτερο επίτευγµά σας ως CEO;

Η επιτυχία µιας επιχείρησης καθορίζεται από τα άτοµα που την απαρτίζουν. Είµαι περήφανη επειδή µαζί µε τους συνεταίρους µου, δηµιουργήσαµε µια εταιρεία όπου διαπρέπουν αξιόλογοι άνθρωποι και αυτό οφείλεται σε µεγάλο µέρος στο εργασιακό περιβάλλον που χτίσαµε. Στο γραφείο µας, οι εργαζόµενοι αντιµετωπίζονται µε τον ίδιο τρόπο που θέλουµε να αντιµετωπίζουν αυτοί τους πελάτες µας, µε σεβασµό και ευγένεια.

Τι θυµάστε από τα φοιτητικά σας χρόνια στην Οξφόρδη;

Θυµάµαι τις πυρετώδεις προετοιµασίες και τον έντονο ανταγωνισµό των Oxford Union debates, τα δείπνα στο high table µε την παραδοσιακή τήβεννο και το σερβίρισµα του after dinner port, αγαπηµένη συνήθεια που διατηρώ µέχρι σήµερα. Επίσης, την Alanis Morisette, τη δίκη του OJ Simpson και τη βαριά παρακαταθήκη του να έχω κληρωθεί να µένω στο δωµάτιο του πρωθυπουργού William Pitt.

Θαυµάζετε κάποιον άντρα πολιτικό;

Τον πρωθυπουργό του Καναδά, Justin Trudeau. Είναι νέος, ευπαρουσίαστος, φιλελεύθερος, υπέρµαχος των δικαιωµάτων των οµοφυλοφίλων και των µεταναστών και µιλά ανοικτά για θέµατα που άλλοι φοβούνται να αγγίξουν, όπως είναι η νοµιµοποίηση της µαριχουάνας και η ενσωµάτωση του Ισλάµ στις δυτικές κοινωνίες.

Τι µπορεί να σας βγάλει εκτός εαυτού, σε ό,τι αφορά την επαγγελµατική σας ιδιότητα;

Η ασυνέπεια.

Εκτός από τη Λεµεσό, διατηρείτε γραφεία σε πολλές χώρες του εξωτερικού, ενώ µεταξύ πολλών άλλων ασχολιών σας, είστε µέλος αρκετών διοικητικών συµβουλίων παγκοσµίως. Αλήθεια, πότε τα προλαβαίνετε όλα;

Η αλήθεια είναι πως πολλές ηµέρες ακροβατώ σε τεντωµένο σχοινί. Αν όµως αγαπάς αυτό που κάνεις, δέχεσαι και τις θυσίες που προϋποθέτει. Η δουλειά µου, αν και απαιτητική, µου προσφέρει πολλές χαρές. Χαρά είναι να κλείνεις επιτυχώς µία υπόθεση για την οποία έχεις κοπιάσει, χαρά είναι η αναγνώριση του να έρχεται ένας πελάτης µε τις καλύτερες συστάσεις από έναν προηγούµενο, χαρά είναι να απολαµβάνεις το σεβασµό και την εκτίµηση των συναδέλφων σου. Εισπράττω πολλά θετικά από τα οποία αντλώ δύναµη και αντοχές για την καθηµερινή µου κούρσα ενάντια στο χρόνο.

Παράλληλα όµως έχετε ακόµα ένα ρόλο, ίσως σηµαντικότερο και πιο απαιτητικό και περίπλοκο από τους υπόλοιπους, αυτόν της µητέρας. Έχετε βρει τη χρυσή τοµή µεταξύ µητρότητας και καριέρας;

Η ισορροπία ανάµεσα στη µητρότητα και την καριέρα είναι µία πρόκληση που αντιµετωπίζουν οι περισσότερες µητέρες σήµερα. ∆ίνω ένα συνεχή αγώνα για να είµαι επαρκής σε όλα, βασική προτεραιότητα όµως έχουν πάντα τα παιδιά µου, ο Παντελής και η Ιόλη. Στο καθηµερινό τους τρέξιµο αλλά και στη φροντίδα τους στα συχνά µου επαγγελµατικά ταξίδια, έχω την αµέριστη υποστήριξη και συµπαράσταση της µητέρας µου. Χωρίς αυτή δεν θα τα κατάφερνα, την αγαπώ απεριόριστα και νιώθω πολύ τυχερή που την έχω στο πλευρό µου.

Πώς απολαµβάνετε να περνάτε τον ελεύθερό σας χρόνο µε τα δύο σας παιδιά;

Παίζοντας, συζητώντας, διαβάζοντας. Οι ώρες αυτές είναι οι πολυτιµότερες όλων και µαθαίνω πολλά περισσότερα εγώ από τα παιδιά µου παρά αυτά από εµένα. Παράλληλα, εκτός από τα οικογενειακά ταξίδια που απολαµβάνουµε παρέα, κάθε τόσο αφιερώνω την αµέριστή µου προσοχή και περνώ ξεχωριστά µε τον καθένα λίγες ηµέρες ανεµελιάς, όπου µοιραζόµαστε τα απολύτως δικά µας. Αυτές τις στιγµές δεν τις φορτώνω µε πολλά. Αν πάµε ας πούµε σε µουσείο, θα είναι µε προορισµό ένα συγκεκριµένο έργο, θα το περιεργαστούµε, θα το συζητήσουµε και µετά θα πάµε για παγωτό. ∆εν πιέζω καταστάσεις, πιστεύω πολύ στα µικρά, στις στιγµές και το µεγαλείο των τεχνών στα νεαρά πνεύµατα. Αυτά µένουν.

Εκτός από µία επιτυχηµένη καριερίστα, είστε και µία γυναίκα που ξεχωρίζει µε τις ενδυµατολογικές της επιλογές. Ποια είναι η σχέση σας µε τη µόδα;

Σχέση ζωής. Η µόδα είναι καθοριστικό στοιχείο της αισθητικής και του πολιτισµού µας και µέσα από τη δουλειά της µητέρας µου, που αντιπροσωπεύει στην Κύπρο καταξιωµένους διεθνείς σχεδιαστές, µεγάλωσα µε µία µεγάλη αγάπη για τη µόδα. Με ενδιαφέρει πολύ να ενηµερώνοµαι και όταν µπορώ, συνοδεύω τη µητέρα µου στα fashion weeks σε Παρίσι και Μιλάνο.

Ποιους οίκους αγαπάτε;

Αγαπώ τον Alexander McQueen και τη συνεχιστή της δουλειάς του Sarah Burton, ως επίσης την Julie de Libran για τον οίκο Sonia Rykiel και τον Alessandro Michele της Gucci. Παρακολουθώ τις τάσεις όµως δεν τις υιοθετώ πάντα, ξέρω πια τι µου ταιριάζει και τι όχι. Η µόδα άλλωστε απαιτεί αισθητική αγωγή, επιλεκτικότητα και αυτογνωσία.

Ζείτε σε µία από τις οµορφότερες πόλεις της Κύπρου, τη Λεµεσό. Πώς την απολαµβάνετε;

Αγαπώ πολύ την πόλη µου και την ευχαριστιέµαι ποικιλοτρόπως. Αγαπηµένη συνήθεια τα καλοκαίρια είναι να ξυπνώ νωρίς και να απολαµβάνω ένα εικοσάλεπτο σκι στη θάλασσα πριν πάω γραφείο. Η αδρεναλίνη της ταχύτητας σε συνδυασµό µε το άπειρο µπλε µε εκτοξεύουν για το υπόλοιπο της µέρας.

Τι δεν ξέρουµε για την Έµιλυ Γιολίτη; Τι αγαπά να κάνει εκτός γραφείου; Πώς είναι ως άνθρωπος;

Αγαπώ να περνώ χρόνο µε τα παιδιά µου, να περιποιούµαι τους φίλους µου, να απολαµβάνω το καλό κόκκινο κρασί και να περιστοιχίζοµαι από παιδικές φωνές και γέλια. Λατρεύω να διαβάζω, κυρίως µυθιστορήµατα και η γυµναστική είναι µέρος της καθηµερινότητάς µου. Κάθε βράδυ αφιερώνω λίγα λεπτά σε διαλογισµό και στοχοθέτηση. Είµαι φύσει αισιόδοξη και πάντα πιστεύω πως εν τέλει, όλα θα πάνε καλά.

Tags εμιλυ γιολιτη, Madame Figaro, Σπιτι, showbiz κύπρος, gossip


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.5548 s (231 Queries.) // Parse time: 0.2428 s // Total time: 3.7976 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X