Η Ινώ Αναστασιάδη Μισιρλή φωτογραφίζεται για πρώτη φορά στο σπίτι στη Λεμεσό μαζί με τους δύο γιους της


Η Ινώ Αναστασιάδη Μισιρλή φωτογραφίζεται για πρώτη φορά στο σπίτι στη Λεμεσό μαζί με τους δύο γιους της

\"Έχω κληρονομήσει το πείσμα του πατέρα μου...\"

Η κόρη του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, φωτογραφίζεται πρώτη φορά στο σπίτι της στη Λεμεσό μαζί με τους δυο της γιους, Γιώργο και Νίκο, για τις σελίδες του περιοδικού "ΟΚ!" και αποκαλύπτει στον Κλεάνθη Κλεάνθους τα όνειρά της για το 2017

Βρισκόμαστε στο ξεκίνημα μιας νέας χρονιάς. Ποιοι είναι οι στόχοι σου, προσωπικοί και επαγγελματικοί, για το 2017;
Κάθε νέα χρονιά φέρνει μαζί της προκλήσεις και ευκαιρίες και όταν είσαι μητέρα και σύζυγος, δεν υπάρχει πλέον το «εγώ», αλλά το «εμείς». Άρα, για μένα οι προσωπικοί στόχοι αφορούν πλέον τα αγόρια μου. Και τα τρία (γελά). Θέλω λοιπόν να είμαστε γεροί και δυνατοί, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις όποιες προκλήσεις αλλά και για να δούμε τα παιδιά μας να είναι χαρούμενα και να προοδεύουν. Αυτά είναι το μέλλον μας άλλωστε, και ακριβώς για αυτό τον λόγο εύχομαι και προσεύχομαι το 2017 να φέρει το τέλος της κατοχής και την επανένωση της πατρίδας μας. Στα επαγγελματικά, οι στόχοι είναι επίσης συλλογικοί, αφού στο δικηγορικό είμαστε μια ομάδα που κοιτάζει μπροστά και εργάζεται με κοινό όραμα και στόχους.

Συνήθως τηρείς τα New Year's resolutions σου;
Προσπαθώ (γελά). Είμαι άνθρωπος αρκετά οργανωμένος και πειθαρχημένος αλλά πρέπει να πω ότι είμαι και δημιουργική. Και οι δημιουργικοί άνθρωποι έχουμε και τις αδυναμίες μας. Δηλαδή, ξεφεύγουμε κάποτε από τα κουτιά και μια στεγνή πορεία που βλέπει μόνο τον στόχο και χάνει την ουσία της ζωής. Έχω κληρονομήσει το πείσμα του πατέρα μου με την καλή έννοια. Δηλαδή παλεύω να καταφέρω κάτι και δεν τα βάζω εύκολα κάτω.

Τι γεύση σου άφησε το 2016; Ήταν μια καλή ή δύσκολη χρονιά για σένα;
Όπως κάθε χρονιά, η γεύση είναι γλυκόπικρη. Μπορεί να ακούγεται λίγο κλισέ, αλλά χωρίς τα δύσκολα, πώς θα μπορούσαμε να απολαύσουμε τα ωραία; Θα έλεγα ωστόσο ότι το 2016 ήταν καλύτερη χρονιά από προηγούμενες.

Είστε μια πολύ δεμένη και αγαπημένη οικογένεια. Είναι απαραίτητη προϋπόθεση για σας να περνάτε τις γιορτές όλοι μαζί;
Είμαστε δεμένοι σαν οικογένεια επειδή ακριβώς δεν περιμένουμε τις γιορτές για να βρεθούμε μαζί. Είναι καθημερινή η επαφή αλλά και τα σαββατοκύριακα. Θα βρεθούμε γύρω από το τραπέζι, να μιλήσουμε και να απολαύσουμε τους γονείς μας, που και οι δύο ακολουθούν ένα δύσκολο πρόγραμμα. Η μητέρα μου θα μας μαζέψει κάθε βδομάδα στο πατρικό μας. Σίγουρα, οι γιορτές είναι η εποχή που ο πατέρας μας ειδικά μπορεί να χαλαρώσει λίγο και να απολαύσει για λίγες μέρες όλους μας και κυρίως τα εγγόνια του, που τους έχει και του έχουν μεγάλη αδυναμία.

Πώς είναι ο Νίκος Αναστασιάδης ως παππούς;
Ο πιο γλυκός παππούς θα έλεγα. Λατρεύει και τα τέσσερα εγγόνια του και τον λατρεύουν και αυτά εξίσου. Κάθε εγγόνι είναι διαφορετικό, οπόταν διακρίνω έναν άλλο παππού, όταν είναι με τον καθένα τους, αλλά και την ίδια απέραντη αγάπη. Δεν υπάρχει πιο όμορφη εικόνα από το να βλέπεις τα προσωπάκια τους να λάμπουν όταν τους διαβάζει παραμύθι για παράδειγμα…

Αγαπημένη σου χριστουγεννιάτικη ανάμνηση;
Οι αναμνήσεις έχουν να κάνουν με τις αισθήσεις. Με μεγάλωσε μια μάνα που οι μυρωδιές της κουζίνας, ειδικά τις γιορτές, ήταν έντονες. Ξέρετε, το κάνει μέχρι και σήμερα, παρά το δύσκολο πρόγραμμα που έχει να ακολουθήσει. Έφτιαξε και φέτος το χριστουγεννιάτικο κέικ, μελομακάρονα και κουραμπιέδες, για όλους μας. Μια συνήθεια, που εδώ μπορεί και να σε εκπλήξω, ακολουθώ κι εγώ με συνταγές της γιαγιάς και της μαμάς.  

Ως μητέρα δυο μικρών αγοριών, να φανταστώ ότι γίνεσαι και εσύ ξανά παιδί μαζί τους την περίοδο των Χριστουγέννων;
Να το φανταστείς, ναι, γιατί είναι και η αλήθεια. Όπως είδες, στολίσαμε τρία χριστουγεννιάτικα δέντρα στο σπίτι. Αυτό νομίζω μιλά από μόνο του. Μα αυτό δεν είναι το ωραίο των Χριστουγέννων; Να γινόμαστε ξανά παιδιά και να χαιρόμαστε με τους μικρούς μας αλλά και όλη την οικογένεια την αγάπη και τη γέννηση του Χριστού.

Λένε ότι οι γυναίκες έχουν σχέση λατρείας με τους γιους τους, αλλά και το αντίθετο. Ισχύει αυτό και στη δική σας περίπτωση ή έχουν αδυναμία και στον μπαμπά;
Ισχύει, αλλά μην το πείτε στον Γιάννη (γελά). Πέρα από την πλάκα όμως, ναι, τους έχω και μου έχουν απέραντη αγάπη και αδυναμία. Είναι η ίδια η ζωή μου πλέον ο Γιώργος και ο Νίκος. Αλλά, πρότυπο και των δύο είναι ο Γιάννης και οφείλω να του το αναγνωρίσω και δημόσια ότι είναι εξαίρετος μπαμπάς. Ο χρόνος με τον Γιάννη είναι ουσιαστικός και ποιοτικός, αφού μοιράζεται και με τους δύο σπορ όπως το τένις αλλά και τη λατρεία του για την Ανόρθωση. Εγώ ως Απολλωνίστρια, τι να κάνω; Απέκτησα βλέπετε και δεύτερη ομάδα…

Είσαι αυστηρή μαμά ή τους κάνεις τα χατίρια;
Είμαι, νομίζω, όσο αυστηρή χρειάζεται με τα παιδιά. Δεν είμαι άνθρωπος των άκρων αλλά κάποια πειθαρχία, για το δικό τους το καλό, χρειάζεται. Χωρίς αυτό να σημαίνει βεβαίως ότι δεν θα γίνουν κάποια χατίρια. Απλώς δεν θα γίνουν όλα. Διαφορετικά, θα ήταν κακομαθημένα. Και ούτε ο Γιώργος ούτε ο Νίκος είναι.

Θα ήθελες κι άλλο παιδί;
Νομίζω δύο είναι αρκετά και στην περίπτωσή μας, πρέπει να σου πω ότι μεγαλώνουν με τα ξαδέλφια τους. Αυτό είναι, τόσο για μένα όσο και για την Έλσα, ευτυχία. Να βλέπουμε δηλαδή τα παιδιά μας να έχουν το ίδιο δέσιμο και αγάπη που μας ενώνει εμάς.

Με τον Γιάννη Μισιρλή είστε σχεδόν μια δεκαετία μαζί. Τι είναι αυτό που χαρακτηρίζει περισσότερο τη σχέση σας;
Δεν μπορώ να φανταστώ πλέον τη ζωή μου χωρίς τον Γιάννη. Αυτό κάτι λέει νομίζω. Είναι το στήριγμά μου, ο άνθρωπός μου, το άλλο μου μισό. Τον λατρεύω, αλλά και τον σέβομαι. Και αυτό εισπράττω και από τον ίδιο. Στην περίπτωσή μας, δεν μας ενώνουν τα παιδιά, απλά συμπληρώνουν την ευτυχία μας.

Ξεκλέβετε λίγο χρόνο από τις υποχρεώσεις σας για να τον εκμεταλλευτείτε ως ζευγάρι;
Ναι, και αυτό είναι υγιές. Θα προγραμματίσουμε ταξίδια οι δυο μας και θα περάσουμε χρόνο μαζί και το απολαμβάνουμε. Δεν ξέρω, βέβαια, οι γονείς μας ή η αδελφή μου, στους οποίους αφήνουμε τα αγόρια μας, πόσο πολύ το απολαμβάνουν… (γελά).

Πώς είναι η Ινώ Αναστασιάδη στην καθημερινότητά της; Τι αγαπά να κάνει;
Μια εργαζόμενη μητέρα, μια καλή νοικοκυρά (γελά). Το πρωί η προσοχή μου είναι στο γραφείο αλλά θα σχολάσω εγώ τους μικρούς, θα φάμε μαζί σαν οικογένεια και το απόγευμα θα έλεγα ότι είμαι σαν γραφείο ταξί αφού ξεκινούν οι κούρσες για τα ιδιαίτερα μαθήματα. Αφιερώνω όμως και χρόνο για γυμναστική και για τον εαυτό μου. Αγαπημένη στιγμή, το βράδυ που θα καθίσουμε όλοι μαζί. Η ευλογία είναι στις στιγμές τελικά…

Έχεις εκφράσει πολλές φορές την τεράστια αγάπη και αδυναμία που έχεις στον πατέρα σου. Ποια είναι η σημαντικότερη συμβουλή που σου έχει δώσει ο Νίκος Αναστασιάδης;
Του έχω τεράστια αγάπη και αδυναμία, τόσο εγώ όσο και η Έλσα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν λατρεύουμε τη μητέρα μας, αλλά ίσως επειδή τον πατέρα μας τον απολαμβάνουμε λιγότερο λόγω των υποχρεώσεών του, να λαχταρούμε τις στιγμές μαζί του περισσότερο. Είναι πολλές οι συμβουλές, αλλά, αν θα κρατήσουμε μία, είναι το ότι ο κόσμος σε ανεβάζει και αυτός επίσης σε κατεβάζει. Άρα είναι σημαντικό να παραμένεις άνθρωπος, προσγειωμένος και με αξίες.

Είναι μεγάλη ευθύνη να είσαι κόρη ενός τόσο ισχυρού άνδρα και πολιτικού;
Αισθάνομαι περηφάνια που είμαι κόρη του Νίκου Αναστασιάδη. Ευθύνη είναι να ακολουθείς τις αρχές και τις αξίες με τις οποίες μας μεγάλωσαν. Ο Νίκος Αναστασιάδης είναι ένας άνθρωπος που ποτέ του δεν μας ζήτησε να μπούμε σε καλούπια. Αυτό ξέρετε μας κάνει να είμαστε πολύ πιο συνειδητοποιημένες αλλά και απέραντα περήφανες για αυτόν και τον αγώνα ζωής που δίνει για την Κύπρο μας.

Είσαι άνθρωπος με ιδιαίτερο χιούμορ, αυθόρμητη και έξω καρδιά. Σε ενοχλεί καμιά φορά που λόγω της θέσης του πατέρα σου, πρέπει να σκέφτεσαι πιο προσεκτικά προτού κάνεις ή πεις κάτι δημόσια; Νιώθεις καταπίεση καμιά φορά;
Δεν άλλαξα ξέρεις μετά την ανάληψη της Προεδρίας από τον πατέρα μου, ούτε εγώ ούτε η Έλσα, διότι δεν χρειάστηκε. Ουδέποτε κάναμε κάτι που δεν έπρεπε να κάνουμε, όχι τώρα, αλλά πάντοτε και αυτό πίστεψέ με είναι ευλογία. Γιατί, αν έπρεπε να αλλάζαμε, θα σήμαινε ότι η προηγούμενή μας ζωή και έκφραση δεν ήταν σωστή. Αφήστε που μια τέτοια αλλαγή θα ήταν και ψεύτικη και ο κόσμος έχει διαίσθηση. Το χιούμορ και ο αυτοσαρκασμός συνεχίζουν λοιπόν…

Τόσο η αδελφή σου όσο και εσύ, δεν έχετε ασχοληθεί με το χώρο της πολιτικής. Ήταν δική σας η απόφαση;
Μεγαλώσαμε με την πολιτική να είναι αναπόσπαστο μέρος της ζωής μας. Δεν έχουμε όμως μοναρχία στην Κύπρο και δεν είμαι από αυτούς που πιστεύουν ότι η πολιτική είναι κληρονομικό προνόμιο. Αυτό πρέπει να σας πω ότι πιστεύει και ο πατέρας μου. Με τα κοινά ασχολούμαστε ναι, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και αυτό είναι κάτι που μας γεμίζει.

Θα ήθελες τα παιδιά σου να ασχοληθούν με την πολιτική;
Το τι θέλω εγώ δεν μετρά. Σημασία έχει αν το θέλουν οι γιοι μου. Εκείνο όμως, που θα κάνω αν ποτέ το θελήσουν, είναι να τους προειδοποιήσω ότι η πολιτική είναι ένας χώρος για γερά νεύρα, που απαιτεί πολλές θυσίες. Χρειάζεται λοιπόν γερό στομάχι, όραμα, αξίες αλλά και επαφή με την πραγματικότητα και τον κόσμο, γιατί στην τελική αυτόν υπηρετεί οποιοσδήποτε ασχοληθεί με την πολιτική.

Βρισκόμαστε ίσως πιο κοντά από ποτέ σε μια λύση του Κυπριακού προβλήματος. Ποια Κύπρο ονειρεύεται η Ινώ Αναστασιάδη;
Μια Κύπρο ελεύθερη από την κατοχή, με ελεύθερη διακίνηση και εγκατάσταση για όλους τους πολίτες της, μια πατρίδα της ειρήνης και της ευημερίας για όλο το λαό της. Είμαστε, ναι, πιο κοντά από ποτέ και εξασφαλίστηκαν μέχρι σήμερα πολλά στις συνομιλίες που ποτέ στο παρελθόν δεν έγιναν δεκτά από την άλλη πλευρά. Ονειρεύομαι λοιπόν μια Κύπρο που μετά από 42 χρόνια θα ξαναδούμε Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους να ζουν ειρηνικά και να μοιράζονται το κοινό μέλλον της χώρας μας και των παιδιών μας. Κόντρα λοιπόν στις όποιες σειρήνες καρεκλοκένταυρων, εύχομαι ότι θα συνεχίσουμε το ταξίδι και θα φτάσουμε στην Ιθάκη. Ότι δηλαδή, οι προσπάθειες θα καταλήξουν σε λύση για το καλό όλων μας. 

Tags ινω αναστασιάδη μισιρλή, διασημοι, gossip, showbiz κύπρος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.0869 s (248 Queries.) // Parse time: 0.4005 s // Total time: 3.4874 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X