Τι πρέπει να σταματήσεις να κάνεις όταν έχεις ήδη κλείσει τα 24 σου χρόνια


Τι πρέπει να σταματήσεις να κάνεις όταν έχεις ήδη κλείσει τα 24 σου χρόνια

Διαβάστε αναλυτικά 

Καταρχάς συγχαρητήρια για τα 24 σας χρόνια! Είστε ακόμα νέοι, είστε όμως πολύ κοντά στην ώριμη ενήλικη ζωή. Πρέπει λοιπόν να αλλάξετε τη ζωή σας προς το καλύτερο; Ακολουθήστε τα 8 βήματα που σας συστήνουμε να κάνετε!

1) Σταματήστε να αγοράζετε φθηνά ρούχα! Ως έφηβος, είχατε συνηθίσει να αγοράζετε ρούχα που θα τα φορούσατε μόνο μερικές φορές, αφού η μόδα αλλάζει ραγδαία. Τώρα όμως, ήρθε η ώρα να αρχίσεις να παίρνεις ένα πιο σοβαρό ύφος, μιας και πολύ πιθανόν να έχεις αρχίσει και την πρώτη σου σοβαρή δουλειά. Επενδύστε λοιπόν σε βασικά κομμάτια αντί να αγοράζετε κάτι νέο κάθε λίγες εβδομάδες.

2) Σταματήστε να σκέφτεστε τι σκέφτονται οι άλλοι! Είναι στην ανθρώπινη μας φύση να το κάνουμε αυτό, κανείς δεν θέλει να αισθάνεται ότι κρίνεται. Η υπερβολική ανησυχία για το τι μπορεί να σκέφτονται οι άλλοι για εσάς, ίσως σας αναγκάσει να χάσετε τον ύπνο σας, τα όνειρά σας και τις φιλοδοξίες σας. Εμπιστευθείτε την κρίση σας και σταματήστε να σκέφτεστε την κριτική των άλλων.

3) Σταματήστε να κατηγορείτε τους γονείς σας! Σίγουρα κανένας γονιός δεν είναι τέλειος. Είναι πολύ εύκολο για εμάς να πέσουμε στην παγίδα να τους κατηγορήσουμε είτε για την ανατροφή σας είτε για οτιδήποτε άλλο ζήτημα μπορεί να έχετε. Αυτό όμως δεν είναι κάτι παραγωγικό.

4)  Σταματήστε να ζείτε στην άρνηση για τα οικονομικά σας! Ήρθε η ώρα να πάρετε την ευθύνη της οικονομικής σας κατάστασης και να δημιουργήσετε ένα λογαριασμό ταμιευτηρίου αξιοπρεπή, μαζί με ένα συνταξιοδοτικό πρόγραμμα.

5) Σταματήστε να είστε πολύ καλοί! Σταματήστε να παρακαλείτε ανθρώπους. Από την ηλικία σας, θα πρέπει να έχετε μια καλή ιδέα για το τι είστε ικανοί και για το που είναι τα όρια σας. Το να μάθετε να λέτε καμιά φορά “όχι” είναι ένα σημαντικό βήμα στο δρόμο προς την ωριμότητα.

6) Σταματήστε να σπαταλάτε πολύ χρόνο στο διαδίκτυο! Αυτό είναι κάτι πολύ δύσκολο, αφού στις μέρες μας φαίνεται ότι όλοι μας έχουμε εθιστεί στο διαδίκτυο. Το χρησιμοποιείται για να βρείτε πληροφορίες, για να έρθετε σε επαφή με φίλους και κάποτε ασυνείδητα απλά για να περιηγηθείτε στα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έτσι σπαταλιέται αρκετός χρόνος. Μάθετε να ορίζετε προθεσμίες για τον εαυτό σας. Μπορείτε να δοκιμάσετε τον εαυτό σας μια μέρα την εβδομάδα χωρίς καθόλου internet.

7) Σταματήστε να παίρνετε την υγεία και την φυσική σας κατάσταση δεδομένη! Οι περισσότεροι από εμάς κοιμόμαστε πολύ αργά το βράδυ. Το πολύ αλκοόλ, το πρόχειρο φαγητό στο κολέγιο, ίσως τώρα να μην εμφανίζουν επιπτώσεις, ίσως όμως εμφανίσουν στα τριάντα σας, όταν το σώμα σας δεν θα είναι αρκετά εντάξει. Ώρα να αρχίσετε να τρώτε πιο υγιεινά και να περιορίσετε τα άγρια ξενύχτια.

8) Σταματήστε να είστε ασυγύριστοι! Πόσες φορές σας έχει τύχει να ψάχνετε το πορτοφόλι σας, το τηλέφωνο ή τα κλειδιά σας; Βάλτε επιτέλους τα υπάρχοντά σας σε μια τάξη. Τίποτα δεν σας κάνει να αισθάνεστε πιο ώριμο από το είστε συγυρισμένοι και σε τάξη.

 

Tags ευ ζην, 24 ετων, ΕΝΗΛΙΚΑΣ, συμβουλές


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.6519 s (234 Queries.) // Parse time: 0.4038 s // Total time: 3.0557 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X