Σεϋχέλλες: Ένα επίγειος παράδεισος προς εξερεύνηση


Σεϋχέλλες: Ένα επίγειος παράδεισος προς εξερεύνηση

Mοναδικές προσφορές της Qatar Airways

Όλοι έχουμε τραγουδήσει το αξέχαστο «Πάμε για τρέλες στις Σεϋχέλλες» της Πωλίνας. Εσείς έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί γίνεται τόσος ντόρος για το συγκεκριμένο σύμπλεγμα νησιών; Η αλήθεια είναι πως οι Σεϋχέλλες έχουν μια μεγάλη και ενδιαφέρουσα ιστορία και μπορούν να προσφέρουν ανεπανάληπτες εμπειρίες και ταξίδια γεμάτα χαλάρωση αλλά και περιπέτεια.

Η ιστορία
Διακόσια εκατομμύρια χρόνια πριν, η γη αποτελούνταν από δύο μεγάλες μάζες γης, την Lawasia και την Gendwana. Την εποχή των Δεινοσαύρων, η Gandwana άρχισε να διασπάται, προκαλώντας έναν θαλάσσιο ύφαλο ανάμεσα στην Αφρική και την Ινδία, τον Ινδικό ωκεανό. Τα κομμάτια αυτά παρέμειναν διάσπαρτα στα γρανιτικά νησιά των Σεϋχελλών, κάτι που τις έκανε διάσημες για το συγκλονιστικό τοπίο που προσφέρουν με περίεργους βραχώδεις σχηματισμούς να ξεπηδούν μέσα από καταγάλανα νερά και ολόλευκες αμμουδιές.

Η συνέχεια έφερε την εξέλιξη διάφορων ζώων, όπως σπάνια πουλιά, ενδημικά ζώα, γιγαντιαίες θαλάσσιες χελώνες και άλλα ζώα τα οποία καθώς ζούσαν ειρηνικά και απομονωμένα επί αιώνες, εξακολουθούν να περιφέρονται ανέμελα χωρίς να τρομάζουν από την παρουσία ανθρώπων. Κάποιος μπορεί μάλιστα να τα πλησιάσει ακόμα και σε απόσταση λιγοστών μέτρων. Φυσικά πάρκα και καταφύγια προστατεύουν τα ζώα και προσφέρουν στους τουρίστες μοναδικές εμπειρίες και γνώσεις.

Ένα από αυτά είναι το Vallee de Mai που βρίσκεται στο νησί Praslin, και αποτελεί μία περιοχή κατακλυσμένη από φοίνικες που χρονολογούνται στην εποχή των δεινοσαύρων, με ζωντανή απόδειξη την ύπαρξη των γιγαντιαίων καρυδών «Coco de Mer». Το δέντρο υπάρχει σε θηλυκή και αρσενική μορφή, ενώ αξιοσημείωτη είναι η ομοιότητα των καρπών με τα ανθρώπινα γεννητικά όργανα. Αν και κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει πως το αρσενικό δέντρο έρχεται σε επαφή με το θηλυκό, ένας παλιός μύθος των Σεϋχελλών λέει ότι τα δέντρα πραγματοποιούν την ένωσή τους καθώς ταλαντεύονται το ένα πάνω στο άλλο, σε άγριες, νύχτες με καταιγίδα και δυνατούς ανέμους.

Ξακουστή είναι επίσης η ανακηρυγμένη ως περιοχή παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco, «Aldabra», η μεγαλύτερη κοραλλιογενής Ατόλλη στον κόσμο. Τετρακόσια χιλιόμετρα από την κοντινότερη στεριά, η Aldabra διατηρεί μια άγρια και μοναδική φυσικό ομορφιά, αφού περικλείει μια τεράστια παλιρροϊκή λιμνοθάλασσα και φιλοξενεί περίπου 100,000 γιγαντιαίες χελώνες, ενδημικά πουλιά, φυτά και υφάλους που δεν έχουν «πειραχτεί» από ανθρώπινο χέρι.

Πότε να πάτε;
Το κλίμα στις Σεϋχέλλες είναι γενικά ζεστό και υγρό όλο τον χρόνο, με τη θερμοκρασία να πέφτει σπάνια κάτω από τους 24°C, ενώ αντίστοιχα σπάνια  υπερβαίνει τους 33°C. Ο καιρός επηρεάζεται από δύο κυρίως ανέμους, τους νοτιοανατολικούς, κατά την περίοδο του Ιουνίου-Σεπτεμβρίου, και τους βορειοδυτικούς που κάνουν την εμφάνισή τους από το Νοέμβριο μέχρι το Φεβρουάριο. Ένας καθοριστικός παράγοντας στην επιλογή παραλίας, μιας κι αν στη μία πλευρά του νησιού επικρατούν άνεμοι με κύματα στη θάλασσα και φύκια στην ακτή, στην άλλη πλευρά θα επικρατεί νηνεμία με γαλήνια νερά.

Λένε πως οι τρεις μήνες, Ιανουάριος, Φεβρουάριος και Απρίλιος είναι ιδανικοί για ένα τέτοιο ταξίδι! Αν και κάποτε είναι βροχεροί, οι θερμοκρασίες κυμαίνονται γύρω στους 27- 28 βαθμούς κελσίου. Αποφεύγοντας την τροπική ζέστη των επόμενων μηνών, ο ταξιδιώτης έχει την ευκαιρία να εξερευνήσει τα νησιά, να απολαύσει τον καυτό ήλιο και βουτιές στις μαγικές παραλίες.

Τip: Εκμεταλλευτείτε τις μοναδικές προσφορές της Qatar Airways μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2016, από 899ευρώ για οικονομική και από 2599ευρώ για τη διακεκριμένη θέση, και κάντε βαλίτσες για Σευχέλλες!

Tags σευχελλες, Ταξιδι


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.9592 s (253 Queries.) // Parse time: 0.3531 s // Total time: 2.3124 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X