10 ερωτήσεις για το μωρό που βρίσκουν απάντηση


10 ερωτήσεις για το μωρό που βρίσκουν απάντηση

Πρώτη φορά γονείς, δεν είναι και λίγο πράγμα. Το άγχος σε κυριεύει. Mην στεναχωριέσαι, η φροντίδα του παιδιού χρειάζεται μεν ιδιαίτερη προσοχή, αλλά αυτό που χρειάζεται περισσότερο είναι σωστή ενημέρωση.

Όσο και αν σου φαίνεται περίεργο τις περισσότερες φορές θα σε καθοδηγεί το ένστικτό σου και φυσικά οι συμβουλές του παιδιάτρου σου.

Άλλαγμα πάνας; Πώς θα το κάνω αυτό;

Αρχικά πρέπει να συγκεντρώσεις κοντά σου ότι θα σου χρειαστεί έτσι ώστε να μην αφήσεις το μωράκι σου χωρίς επιτήρηση. Τοποθετούμε το μωρό επάνω σε μία ανοιχτή καθαρή πάνα. Απλώνουμε, σχολαστικά, στη μηρογεννητική περιοχή του μωρού μία προστατευτική κρέμα με χαμηλό ποσοστό οξειδίου του ψευδαργύρου & εμπλουτισμένη με καταπραϋντικά και επουλωτικά συστατικά όπως η Baby Cream για την αποφυγή συγκαμάτων και την περιποίηση του τυχόν ερεθισμένου δέρματος. Τέλος ασφαλίζουμε την πάνα ώστε να είναι εφαρμοστή και όχι σφικτή στο σωματάκι του μωρού. Δώσε προσοχή στις πτυχές του δέρματος όπου υπάρχει υγρασία, για την προστασία από τους ερεθισμούς χρησιμοποιούμε Baby Liquid Talc σε κρεμώδη μορφή για την προσρόφηση της υγρασίας. Αν κατά την αλλαγή της πάνας το μωρό είναι ανήσυχο μπορούμε να του αποσπάσουμε την προσοχή με ένα παιχνιδάκι. Τέλος, καθαρίζουμε καλά τα χέρια μας μετά από κάθε αλλαγή της πάνας, καθώς και το τραπέζι ή την αλλαξιέρα με νερό και σαπούνι.

Πάμε για μπανάκι;

Το μπάνιο είναι φοβερή διαδικασία. Είναι ένας τρόπος να δεθείς ακόμα περισσότερο με το μωράκι σου για αυτό είναι καλό να συμμετέχει και ο μπαμπάς! Και για να γίνει παιχνίδι οι νέες συσκευασίες τις Frezyderm με πρακτική αντλία τους προσφέρει ακόμα πιο εύκολη χρήση. Επέλεξε το BABY BATH. Ένα απαλό αφρόλουτρο για το καθημερινό μπάνιο που σέβεται το pH, τη φυσιολογική δερματική χλωρίδα και τον δερματικό φραγμό του βρέφους. Χάρη στα ήπια επιφανειοδραστικά προσφέρει καθαρισμό χωρίς να προκαλεί ερεθισμούς. Η εμπλουτισμένη του σύνθεση με εστέρες από αμύγδαλο εξασφαλίζει την αναλίπανση της επιδερμίδας και τη διατήρηση ανέπαφου του δερματικού φραγμού. Παράλληλα, το εκχύλισμα χαμομηλιού προσφέρει αντιφλογιστική και αντιερεθιστική προστασία ενώ οι πρωτεΐνες σίτου με τις μαλακτικές και ενυδατικές ιδιότητες τους ενισχύουν τον υδρολιπιδικό μανδύα. Ενώ για τα μαλλάκια του χρησιμοποίησε το BABY SHAMPOO, ένα απαλό σαμπουάν για το καθημερινό λούσιμο των βρεφών. Με pH συμβατό με το δάκρυ του βρέφους, δεν τσούζει τα μάτια και δεν περιέχει χρωστικές και parabens. Χάρη στην ειδική του σύνθεση καθαρίζει και περιποιείται απαλά τα μαλλάκια, ενώ παράλληλα οι πρωτεΐνες σίτου που περιέχει ενισχύουν τη δομή της τρίχας. Εμπλουτισμένο με εκχύλισμα χαμομηλιού για αντιφλογιστική και αντιερεθιστική δράση. Προσοχή, το νερό που θα κάνεις το μωράκι σου μπάνιο, δεν πρέπει να είναι καυτό, αλλά περίπου στη θερμοκρασία του σώματος (37°C).

Υπάρχει περίπτωση να μου πέσει το μωρό στο μπάνιο;

Για να ξεπεράσεις τον φόβο αυτό που όλες οι μητέρες τον έχουν θα σου δώσουμε απλές συμβουλές. Κράτησέ το με την παλάμη σου από την κοιλίτσα του (μπρούμυτα, εστιάζοντας στο κέντρο βάρους του). Μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια ειδική μπανιέρα για να μπορεί το μωρό να είναι όρθιο χωρίς να γλιστρά. Σιγουρέψου ότι έχεις κάποιον κοντά για να σε βοηθάει τις πρώτες μέρες. Όμως, με τις νέες συσκευασίες της FREZYDERM μπορείς να βάζεις την κατάλληλη δοσολογία με το ένα χέρι.

Ποια είναι η καλύτερη ώρα για να το κάνω μπάνιο;

Η καλύτερη στιγμή για το μπάνιο είναι το βράδυ, γιατί διευκολύνει τον ύπνο. Είτε γίνεται πριν το τελευταίο τάισμα είτε μία ώρα μετά, το μπάνιο σηματοδοτεί την έναρξη της περιόδου της ηρεμίας, είναι καλό μετά το μπάνιο να του κάνεις ένα ελαφρύ μασάζ με το λαδάκι Baby Oil της Frezyderm Ελαφρά αρωματισμένο μαλακτικό λάδι, κατάλληλο για βρέφη, παιδιά και ενήλικες. Προσφέρει προστασία και ανακούφιση από τους ερεθισμούς χάρη στο χαμομηλέλαιο που περιέχει, ενώ παράλληλα σέβεται τη φυσιολογία του βρεφικού δέρματος.

Τι μπορώ να ρωτάω τον  παιδίατρο;

Μπορείς να κάνεις όποια ερώτηση θέλεις όσο αφελής ή άστοχη κι αν σου φαίνεται. Μην λαμβάνεις τις πληροφορίες που σου δίνουν φίλοι και συγγενείς για το νεογέννητο μωρό  αν δεν τις διασταυρώσεις με τον παιδίατρό.

Τι να κάνω αν κλαίει συνέχεια;

Προσπάθησε να αποκωδικοποιήσεις τις ανάγκες του. Μόνο εσύ μπορείς να το καταλάβεις!

Φοβάμαι ακόμα και όταν κοιμάται…

Σύμφωνα με έρευνες, ο τρόπος που κοιμάται το μωρό μπορεί να αποδειχθεί ένα μέτρο πρόληψης για τη μείωση του συνδρόμου αιφνίδιου θανάτου. Γι αυτό οι περισσότεροι παιδίατροι συνιστούν στους γονείς να βάζουν το μωράκι να κοιμάται στο πλάι και όχι μπρούμυτα Κάθε φορά που βάζεις το μωρό να κοιμηθεί από τη μια πλευρά βάλε το πλακωμένο χεράκι στο πλάι και μπροστά ώστε να μην μπορεί να γυρίσει το μωρό μπρούμυτα ειδικά τον πρώτο καιρό.

Άραγε το ταΐζω όταν πρέπει;

Να θυμάσαι ότι το μωρό πρέπει να πεινάει για να θηλάσει. Κατά μέσο όρο θα ζητάει φαγητό κάθε δύο ώρες. Μην πιέζεις το μωρό να θηλάσει αν δεν θέλει ή να αδειάσει το μπουκάλι με το γάλα αν του δίνεις έτοιμο γάλα. Επίσης δεν θα πρέπει να αφήνεις το γάλα που περίσσεψε καθώς μπορεί να αναπτύξει πολύ γρήγορα μικρόβια.

Τι πρέπει να κάνω όταν θηλάζω;

Κατά τη διάρκεια του θηλασμού πρέπει να ενυδατώνεσαι επίσης, φρόντισε να κάθεσαι αναπαυτικά. Ένας ακόμα κανόνας είναι ότι πρέπει να ξεκουράζεσαι,  ιδιαίτερα τις πρώτες σαράντα μέρες που το μωρό δεν έχει μάθει ακόμα να κοιμάται όλη τη νύχτα. Γι΄ αυτό καλό είναι να φροντίζεις να κοιμάσαι  κάποια βράδια. Επίσης, είναι καλό να χρησιμοποιείς την Nipple Care Emollient cream gel, της FREZYDERM μια μαλακτική κρέμα για την περιποίηση και την προστασία των θηλών. Προετοιμάζει τις θηλές και τις διατηρεί μαλακές, ώστε να ακολουθήσει πιο εύκολος και ανώδυνος θηλασμός. Έχει αντιερεθιστική και καταπραϋντική δράση, ενυδατώνει και ενισχύει την μικροκυκλοφορία της περιοχής και διατηρεί το δέρμα της θηλής ελαστικό και ανθεκτικό.  Είναι απόλυτα ασφαλές προϊόν, χωρίς να προκαλεί αλλεργίες. Δεν αλλοιώνει στο βρέφος την φυσική αίσθηση της θηλής.

Mε την ενυδάτωση τι κάνω;

Είναι καλό να ενυδατώνεται το δερματάκι του μωρού. Και φυσικά να γίνεται με τον καλύτερο τρόπο. Σου προτείνω το Βρεφικό Γαλάκτωμα BABY HYDRA MILK. Ένα ενυδατικό γαλάκτωμα κατάλληλο για το ξηρό, ερεθισμένο και ευαίσθητο δέρμα. Με φυσιολογικούς ενυδατικούς παράγοντες για πλούσια και σε βάθος ενυδάτωση του δέρματος. Περιποιείται και μαλακώνει το δερματάκι του μωρού και προλαμβάνει την αφυδάτωση και την ξηροδερμία. Εμπλουτισμένο με πρωτεΐνες σιταριού για την ενίσχυση του υδρολιπιδικού μανδύα, που αφήνει ένα λεπτό στρώμα υδρολιπιδικής ισορροπίας για την προστασία της επιδερμίδας από ερεθισμούς. Παράλληλα, περιέχει εκχύλισμα χαμομηλιού για αντιφλογιστική και αντιερεθιστική δράση και αντιφλογιστικά συστατικά με επουλωτικές και καταπραϋντικές ιδιότητες.

Tags μωρο, παιδι, γονεις, Frezyderm


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1398 s (250 Queries.) // Parse time: 0.3731 s // Total time: 2.5129 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X