5 φυσικοί τρόποι για να σταματήσεις το κρύωμα


5 φυσικοί τρόποι για να σταματήσεις το κρύωμα

Διαβάστε περισσότερα

Η σεζόν της γρίπης είναι εδώ. Τι κάνετε για να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τα κρυολογήματα και τη γρίπη; Αρχικά πρέπει να γνωρίζετε ότι το σώμα σας είναι η κύρια δύναμη της άμυνας από τα κρυολογήματα και τη γρίπη, γι’ αυτό σε αυτό το σημείο πρέπει να ρωτήσετε πως μπορείτε να ενισχύσετε το σώμα σας, έτσι ώστε τα κρυολογήματα και η γρίπη να μην μπαίνουν στο σπίτι σας.

Εδώ είναι οι 5 κορυφαίοι και φυσικοί τρόποι για να σταματήσεις ένα κρυολόγημα ή την γρίπη πριν σας φθείρει.

1. Αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα

Τα επεξεργασμένα τρόφιμα βοηθούν το σώμα σας να καταρρεύσει. Χρειάζεται πολύ περισσότερη ενέργεια για το πεπτικό σας σύστημα για μια σακούλα πατατάκια από ένα φρέσκο μήλο. Αν το σώμα σας ρίχνει την ενέργεια του σε πέψη, δεν θα έχει πόρους για την καταπολέμηση του κοινού κρυολογήματος ή της γρίπης, δεδομένου ότι είναι απασχολημένο να χαλάσει τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Όταν περιορίσετε την ποσότητα των επεξεργασμένων τροφίμων στη διατροφή σας τότε θα ενισχύσετε το σώμα σας, έτσι ώστε να μπορεί να καταπολεμά τον ιό όταν έρχεται.

2. Αποφύγετε τα γαλακτοκομικά

Τα γαλακτοκομικά προϊόντα προκαλούν αύξηση των βλεννογόνων. Δεν είναι απαραίτητο να μην τρώτε γαλακτοκομικά, αλλά να καταναλώνετε μέτρια ποσότητα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα. Όταν αισθάνεστε λοιπόν το συνάχι να έρχεται, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποφύγεις τα γαλακτοκομικά για την σωστή καταπολέμηση της γρίπης ή του κρυολογήματος.

3. Διαχειριστείτε το στρες

Υπάρχει ένα ολόκληρο πεδίο της επιστήμης που μελετά τη σχέση μεταξύ το ανοσοποιητικό σας σύστημα και την ψυχολογία σας. Αυτό λέγεται ψυχο-νευρο-ανοσολογία. Βασικά, όταν το στρες αυξάνει, το ανοσοποιητικό σας σύστημα εξασθενεί. Το άγχος είναι αναπόφευκτο και ύπουλο, δεν ξέρουμε πότε πρόκειται να μας χτυπήσει. Έτσι, η ιδέα ότι μπορούμε να ελέγξουμε το άγχος δεν είναι απόλυτα ακριβής. Ο τρόπος για να βοηθήσετε το σώμα σας να διαχειρίζεστε το άγχος είναι μέσω της άσκησης διαλογισμού και η βαθιά αναπνοή. Όλα αυτά είναι απλές τεχνικές που έχουν πολλά οφέλη. Όλα αυτά μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του στρες και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας του σώματός σας, έτσι ώστε να μπορεί να καταπολεμήσει το κρύο μακριά.

4. Καταναλώστε περισσότερα εσπεριδοειδή

Η βιταμίνη C είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Είναι καλύτερα οι βιταμίνες να λαμβάνονται από τα τρόφιμα, όπως είναι τα πορτοκάλια και οι φράουλες που είναι μεγάλες πηγές της βιταμίνης C. Όταν αισθάνεστε ότι κοντεύετε να αρρωστήσετε, μια προστιθέμενη βιταμίνη C θα σας κάνει πραγματικά καλά. Ωστόσο, το καλύτερο είναι να πάρετε τις βιταμίνες και τα θρεπτικά συστατικά απευθείας από τις τροφές που καταναλώνετε.

5. Αυξήστε τα πράσινα

Βαθιά σκούρα πράσινα λαχανικά είναι ένα από τα πιο θρεπτικά συστατικά τρόφιμα στον πλανήτη. Με την κατανάλωση θρεπτικών πυκνών τροφίμων που προσθέτουν ενέργεια στο σώμα σας, είστε δυνατοί και έτοιμοι να αντιμετωπίσετε οποιαδήποτε ξένη εισβολή (π.χ.: γρίπη, κρυολόγημα). Μέσω της κατανάλωσης περισσότερων χόρτων στη διατροφή σας εξασφαλίζεται το σώμα σας και το κάνετε πιο ισχυρό και ανθεκτικό κατά του κοινού κρυολογήματος.


 

Tags υγεια, κρυολόγημα, γρίπη, TIPS


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.6611 s (231 Queries.) // Parse time: 0.2043 s // Total time: 2.8653 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X