Θηλασμός: 8 τροφές που σας δίνουν ενέργεια χωρίς να σας προσθέτουν κιλά


Θηλασμός: 8 τροφές που σας δίνουν ενέργεια χωρίς να σας προσθέτουν κιλά

Διαβάστε αναλυτικά

Οι γυναίκες που θηλάζουν προσπαθούν από τη μία να καταναλώνουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη γκάμα τροφών που παρέχουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για τις ανάγκες τις δικές τους και του βρέφους και από την άλλη τροφές που θα τις βοηθήσουν να χάσουν τα κιλά της εγκυμοσύνης.

Για να επιτευχθεί αυτός ο συνδυασμός, οι ειδικοί προτείνουν μικρά και συχνά γεύματα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

Αν θέλετε να διατηρήσετε υψηλά τα επίπεδα ενέργειας χωρίς να αυξήσετε το σωματικό βάρος σας, βάλτε στη διατροφή σας τα παρακάτω:

Ασβέστιο

Γαλακτοκομικά προϊόντα, όπως το γιαούρτι, το γάλα και το τυρί είναι εξαιρετικές πηγές ασβεστίου. Παρέχουν επίσης πρωτεΐνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β και βιταμίνη D. Ο θηλασμός απαιτεί τροφές πλούσιες σε ασβέστιο για την ανάπτυξη των οστών του μωρού. Προτιμήστε όμως γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά.

Άπαχο κρέας

Το άπαχο κόκκινο κρέας, όπως το μοσχάρι, είναι πλούσιο σε σίδηρο, στοιχείο που βοηθά τις θηλάζουσες μητέρες να διατηρήσουν την ενέργειά τους. Είναι επίσης πλούσιο σε πρωτεΐνες και βιταμίνη Β-12.

Φασόλια

Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, ενώ τα μαύρα φασόλια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο.

Φρούτα

Δύο ή περισσότερες μερίδες φρούτων ή ένας φυσικός χυμός φρούτων καθημερινά είναι απαραίτητος για τις γυναίκες που θηλάζουν.

Δημητριακά ολικής αλέσεως

Τα δημητριακά ολική αλέσεως είναι μια υγιεινή επιλογή που ενισχύει τα επίπεδα ενέργειας της θηλάζουσας. Προτιμήστε για παράδειγμα το καστανό αντί για το λευκό ρύζι.

Αυγά

Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη των οστών του μωρού και ο κρόκος του αυγού είναι μία από τις λίγες φυσικές πηγές. Ευτυχώς υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι για να απολαύσετε τα αυγά σας στο πρωινό, το κυρίως γεύμα ή το βραδινό.

Πράσινα λαχανικά

Όλα τα πράσινα λαχανικά όπως το σπανάκι και το μπρόκολο είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, βιταμίνη C και σίδηρο. Είναι επίσης χαμηλά σε θερμίδες και γεμάτα αντιοξειδωτικά που προστατεύουν την καρδιά σας.

Νερό

Πίνετε άφθονο νερό, τουλάχιστον οκτώ ποτήρια την ημέρα. Η αφυδάτωση στερεί την ενέργεια, αντίθετα το νερό σας βοηθά να μείνετε ενεργές και να αυξήσετε την παραγωγή γάλακτος.

Πηγή: onmed.gr

Tags θηλασμος, τροφες, Διατροφή


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1001 s (228 Queries.) // Parse time: 0.3350 s // Total time: 2.4351 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X