Συμβουλές για να μην πονάς κατά τη διάρκεια της περιόδου!


Συμβουλές για να μην πονάς κατά τη διάρκεια της περιόδου!

Διαβάστε αναλυτικά

Μπορεί ο αγαπημένος σου να μην μπορεί να σε καταλάβει αλλά εμείς σα γυναίκες γνωρίζουμε πολύ καλά πως κατά τις ημέρες της περιόδου δε θες να σου μιλάει άνθρωπος. Οι πόνοι αυτών των 5,6,7 ημερών πραγματικά μερικές φορές δεν υποφέρονται. Μας κάνουν κακόκεφες, λίγο ξινές (πολλάααααα νεύρα)  και το μόνο που θέλουμε είναι να μείνουμε στο κρεβάτι κουκουλωμένες.

Who runs όμως the world; Εμείς οι γυναίκες και για αυτό δε θα αφήσουμε καμία περίοδο να μας «ρίξει». Δες τι πρέπει να κάνεις αυτές τις δύσκολες ημέρες και πες "αντίο" στον πόνο.

1) Δώσε προσοχή στη διατροφή σου

Τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο, ασβέστιο και βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι αυτές που θα σε βοηθήσουν, αφού ανακουφίζουν από τον πόνο και το φούσκωμα. Ψάρια, λευκό κρέας, φρούτα, λαχανικά και φυτικές ίνες δεν πρέπει να λείπουν από την διατροφή σου τις δύσκολες μέρες του μήνα. Άσε την πίτσα για άλλη φορά.

2) Τι θα έλεγες για μία θερμοφόρα;

Μπορείς να φτιάξεις τη δική σου DIY θερμοφόρα γεμίζοντας ένα γυάλινο μπουκάλι με ζεστό (αλλά όχι καυτό) νερό. Τύλιξε το μπουκάλι σου με ένα κομμάτι υφάσματος, και κύλησέ το χαμηλά στην κοιλιά σου, μέχρι να νιώσεις την θερμοκρασία του νερού να "πέφτει" αισθητά. Και ένα ζεστό ντους, θα βοηθούσε εξίσου.

3) Κάνε λίγη… γιόγκα

Ξέρουμε ότι, τις συγκεκριμένες ημέρες, η προοπτική του να πρέπει να σηκωθείς από την θαλπωρή του κρεβατιού ή του καναπέ σου μπορεί να φαίνεται αδύνατη. Όμως, η ακινησία είναι λάθος αφού η άσκηση, ακόμα κι αν είναι σε πιο ήπια μορφή, βοηθάει στην χαλάρωση των μυών και συμβάλλει στην παραγωγή ενδορφινών- των ορμονών, που ευθύνονται για την αίσθηση της ευφορίας και, συνεπώς, την ανακούφιση από τον πόνο.

Πηγή: queen.gr

Tags περιοδος, γυναίκες


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.5847 s (229 Queries.) // Parse time: 0.7862 s // Total time: 4.3710 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X