7 συνήθειες που έχουν οι αδύνατες και υγιείς γυναίκες


7 συνήθειες που έχουν οι αδύνατες και υγιείς γυναίκες

Όσα πρέπει να γνωρίζεις

Κάθε οργανισμός σίγουρα είναι διαφορετικός... Αυτά τα βήματα όμως μπορούν να οδηγήσουν σε μια κομψή σιλουέτα χωρίς στερήσεις και υπερβολές.

Τρώνε μόνο φρέσκα λαχανικά

Οι αδύνατες και υγιείς γυναίκες καθημερινά καταναλώνουν σπανάκι, μπρόκολο, λάχανο, κέιλ και άλλες πράσινες τροφές πλούσιες σε χλωροφύλλη που ρυθμίζει τα αλκαλικά επίπεδα του αίματος. Προσοχή! Φτιάχνουν τις σαλάτες τους την ώρα του φαγητού και δεν αγοράζουν ποτέ έτοιμες.

Ναι στα καλά λιπαρά

Προσθέτουν στη διατροφή τους αβοκάντο, λάδι καρύδας, βούτυρο αμυγδάλου, που παρά τις θερμίδες τους μειώνουν τα επίπεδα χοληστερόλης, ενεργοποιούν το μεταβολισμό και έχουν ευεργετική δράση στη λειτουργία της καρδιάς.

Επιλέγουν καθαρή πρωτεΐνη

Τη βρίσκουν σε τροφές όπως το κοτόπουλο (κατά προτίμηση ελευθέρας βοσκής), ο σολομός, οι φακές, τα φασόλια. Αποφεύγουν όμως το κόκκινο κρέας.

Όχι στη ζάχαρη

Δεν είναι τυχαίο που την έχουν αφαιρέσει εντελώς από τη διατροφή τους. Αντίθετα, δίνουν γλυκιά γεύση στον καφέ ή το γλυκό με οργανικό μέλι, ζάχαρη καρύδας, σιρόπι σφενδάμου.

Ενδίδουν σε πειρασμούς

Ακολουθούν τον κανόνα 80/20, δηλαδή 80% υγιεινή διατροφή και 20% ό,τι θέλουν. Έτσι διατηρούν την ισορροπία τους υποκύπτοντας σε πίτσα, μαύρη σοκολάτα, κρασί και άλλες λιχουδιές.

Κάνουν σωστούς συνδυασμούς

Αν ένα βράδυ πιουν ένα ποτήρι κρασί, το επόμενο πρωί το smoothie τους θα είναι χωρίς φρούτα. Αυτό συμβαίνει γιατί και η φρουκτόζη και το αλκοόλ μεταβολίζονται στο συκώτι. Αντίστοιχα μαθαίνουν και άλλους τέτοιους κανόνες.

Αγαπούν το σώμα τους

Η υγιεινή διατροφή είναι πάνω απ' όλα στάση ζωής. Γι' αυτό δεν πιέζουν ποτέ τον εαυτό τους, απολαμβάνουν το φαγητό και ενδίδουν σε πειρασμούς διατηρώντας έτσι και μια ψυχική ισορροπία.

Πηγή: elle.gr

Tags Διατροφή, Δίαιτα, μυστικά


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4169 s (234 Queries.) // Parse time: 0.2192 s // Total time: 2.6361 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X