Αλεξάνδρα Παλαιολόγου: "Ήξερα ότι δεν θα πλουτίσω ποτέ μέσα από το επάγγελμά μου"


Αλεξάνδρα Παλαιολόγου: "Ήξερα ότι δεν θα πλουτίσω ποτέ μέσα από το επάγγελμά μου"

Τι λέει για την προσωπική της ζωή;

Η πρωταγωνίστρια της νέας σειράς του ΣΙΓΜΑ "Προδοσίες" μιλά στο "ΟΚ" για το χαρούμενο καλοκαίρι της που πυροδότησε φήμες για τις σχέσεις ζωής που έχει δημιουργήσει με πρώην συντρόφους της και την απόφασή της να μη συμβιβαστεί με έναν υγιή έρωτα. 

Mας έλειψες από την τηλεόραση. Έχεις υπάρξει άλλωστε σε µεγάλες επιτυχίες.

Να ’στε καλα! Τουλάχιστον, εισπράττω κι εγώ ότι οι τηλεοπτικές δουλειές που έχω κάνει αγαπήθηκαν. Κι αυτό είναι το σηµαντικό για τους ηθοποιούς, γιατί µας τροφοδοτεί να συνεχίσουµε, εκτός βέβαια από τη δική µας αγάπη για αυτό που κάνουµε.

Είχες ενδοιασµούς πριν δεχτείς να παίξεις σε σίριαλ στην Κύπρο;

Οι ενδοιασµοί υπήρχαν γιατί δεν είσαι σπίτι σου, αλλά έχω εµπιστοσύνη στον Στράτο Μαρκίδη και είµαστε µια πολύ καλή οµάδα ηθοποιών. Εντάξει, οι συνθήκες δεν είναι όπως αν θα ήµασταν στα σπίτια µας, είναι πιο πιεσµένα, αλλά όλοι δίνουµε τον καλύτερο εαυτό µας. Και απ' όσο δείχνουν τα νούµερα, τα οποία είναι πολύ καλά, αν µη τι άλλο, είναι ένα άρτιο αποτέλεσµα. Οι συνθήκες που ξέραµε στην τηλεόραση σαφώς έχουν αλλάξει, αλλά όλα έχουν αλλάξει από παλιά και πρέπει να προσαρµοζόµαστε και να έχουµε ευλυγισία γιατί αλλιώς θα "σπάσουµε"!

Πώς είναι η φετινή σου ηρωίδα; Τι ίντριγκες ζει;

Ό,τι δεν ζω στη ζωή, το ζω στο γυαλί! (Γελάει.) Η Κλαίρη είναι µία πλούσια σύζυγος εφοπλιστή µε κότερα, ελικόπτερα, σπίτι µε πισίνες. Ό,τι ζω στην καθηµερινότητά µου δηλαδή. (Γελάει.) Δεν ασχολείται µε τίποτα γιατί έχει λυµένα τα θέµατά της, παρά µόνο µε τον γιο της, µε τον οποίο έχει εµµονή. Θέλει να τον ελέγχει από προσωπική µέχρι επαγγελµατική ζωή, να γίνεται ό,τι λέει αυτή στη ζωή του. Είναι ιντριγκαδόρισσα. Το ακριβώς αντίθετο από εµένα, που δεν έχω ίντριγκα στον χαρακτήρα και στη ζωή µου.

Τα χρήµατα δεν τα κυνήγησες ποτέ;

Ήξερα από την αρχή ότι δεν θα πλουτίσω µέσα από το επάγγελµά µου, το οποίο όχι µόνο δεν παρέχει ασφάλεια, αλλά µόνο ανασφάλεια. Και δεν αναφέροµαι µόνο στο οικονοµικό µέρος. Κάθε χρόνο δίνεις εξετάσεις, κάθε χρόνο ξεκινάς από το µηδέν και δεν εφησυχάζεις ποτέ. Οπότε, η ασφάλεια κι εγώ είµαστε δύο ξένοι. Ήξερα ότι δεν θα βρω οικονοµικό πλούτο, αλλά πλούτο ψυχής και πνεύµατος.

Στους συντρόφους σου δεν σε γοήτευσαν ποτέ τα χρήµατα;

Δεν επιζητούσα τα χρήµατα, γιατί αν τα επιζητούσα θα είχα κάνει άλλου τύπου σχέσεις και γάµους µε ανθρώπους που θα µου παρείχαν µια ουσιαστική ασφάλεια σε αυτό το κοµµάτι. Δεν µε ένοιαζε όµως ούτε εκεί αυτή η ασφάλεια. Έψαχνα άλλα πράγµατα. Κάποια τα βρήκα, κάποια όχι. Τι να κάνουµε; Έτσι είναι η ζωή.

Ούτε προσπάθησε ποτέ κάποιος να σε κερδίσει µε την οικονοµική του επιφάνεια;

Νοµίζω πως όχι. Πιστεύω ότι δίνω αίσθηση πως δεν δελεάζοµαι από τα χρήµατα, οπότε δεν έχει επιχειρήσει κανείς να µε φλερτάρει µε το στυλ "έχω και κότερο, πάµε µια βόλτα;". (Γελάει.)

Σε κότερο µπορεί όχι, αλλά σε πισίνα σε είδαµε το φετινό καλοκαίρι.

Γιατί όχι; Κάποιοι έχουν πισίνα, γιατί έχουν δουλέψει µια ζωή ολόκληρη και τα έχουν καταφέρει.

Η πισίνα ήταν στο σπίτι του Γιάννη Πάριου στην Πάρο. Δεν το περίµενες πως αν δηµοσιεύσεις φωτογραφία από εκεί, θα πυροδοτηθούν δηµοσιεύµατα και φήµες;

Εκ των προτέρων, και χωρίς να συµβαίνει κάτι, πάλι γράφονταν πράγµατα, µε τελευταία φορά πριν κανα δυο µήνες χωρίς καµία αφορµή. Ήξερα πως και µόνο µε την παρουσία µου στο νησί τα σενάρια θα δηµιουργούνταν. Έχω απενοχοποιηθεί πια από αυτό το κοµµάτι του τι θα πουν οι άλλοι. Κατέληξα λοιπόν να ανεβάζω η ίδια φωτογραφίες γιατί δεν έχω και κανέναν λόγο να µην το κάνω. Ο Γιάννης Πάριος είναι ένας εξαιρετικά αγαπηµένος µου άνθρωπος.

Μήπως ήθελες να συζητηθείς;

Ήξερα ότι θα συζητιόµασταν έτσι κι αλλιώς. Όταν βγαίνεις από ένα συγκεκριµένο σπίτι, πηγαίνεις για φαγητό µε έναν άνθρωπο, σε βλέπουν τόσα µάτια. Άρα δεν έχω λόγο να κρυφτώ. Είµαι περήφανη για τη σχέση που έχω µε τον συγκεκριµένο άνθρωπο.

Καταφέρνεις µε όλους τους πρώην συντρόφους σου να έχεις φιλική σχέση;

Δεν συµβαίνει πάντα να καταφέρνεις να κρατήσεις µια φιλική σχέση. Αν όµως δεν έχεις κάτι να µοιράσεις και έχεις απόθεµα αγάπης, γιατί όχι; Εγώ έχω πάντα αγάπη. Από τις σχέσεις και τους γάµους µου κρατώ το καλό κοµµάτι, και τα άλλα τα διαγράφω.

Με τον πρώην σύζυγό σου Βαγγέλη Μητρογιάννη έχετε αντίστοιχα καλή σχέση;

Ενίοτε ναι, ενίοτε όχι. Δεν είναι εύκολο.

Πάντως και από το µαγαζί του στο Λουτράκι δηµοσίευσες φωτογραφία σου.

Ναι, µαζί µε τον Δηµήτρη Σκαρµούτσο. Μα, δεν έχω λόγο να εξαφανιστώ. Έβγαλα µια φωτογραφία από ένα µαγαζί στο οποίο έχω µεγαλώσει. Πραγµατικά, πηγαίνω από παιδάκι. Έχω έτσι κι αλλιώς ένα συναισθηµατικό δέσιµο.

Το διαζύγιό σας έχει βγει;

Όχι ακόµη, λόγω της απεργίας των δικηγόρων, αλλά τώρα θα δροµολογηθεί.

Στις σχέσεις σου δίνεις ευκαιρίες επανασύνδεσης ακόµη κι αν έχουν περάσει χρόνια;

Μετά από χρόνια δεν νοµίζω να έδινα ευκαιρία, αλλά ποτέ µη λες ποτέ. Γενικά δεν το έχω κάνει.

Από ό,τι φαίνεται πάντως, για να έχεις διατηρήσει αυτές τις σχέσεις, και οι πρώην σύντροφοί σου έχουν αγάπη για σένα.

Αυτό είναι αλήθεια. Έχω πάρει πολλή αγάπη και νιώθω πολύ χορτασµένη σε αυτό το κοµµάτι. Είναι ανάγκη µου να δίνω αγάπη, και αντίστοιχα έχω πάρει.

Δεν αναρωτιέσαι όµως καµιά φορά "τότε τι πήγε στραβά;"

Πάνε πολλά στραβά, δυστυχώς. Δεν έχουµε ίσως την ικανότητα ή την ωριµότητα να τα διαχειριστούµε όταν πρέπει. Κάτι λείπει στη στιγµή της κρίσης. Κι αυτό βέβαια ισχύει και για τις δύο πλευρές.

Τώρα είσαι µόνη;

Ναι, είµαι µόνη µου.

Έχεις όρεξη για έναν νέο έρωτα;

Θα σου απαντήσω το ίδιο που είχα απαντήσει και στην τελευταία µας συνέντευξη. Η όρεξη για έρωτα δεν µου λείπει. Έχω όµως κάνει δουλειά µε τον εαυτό µου και νιώθω ισορροπηµένη µε το µέσα µου. Αν δεν έρθει κάτι που να νιώθω πως είναι καλό και υγιές –γιατί κυκλοφορεί πολλή αρρώστια γύρω µας– προτιµώ να είµαι µόνη. Δεν έχω όρεξη για κάτι άρρωστο στη ζωή µου. Θέλω κάτι υγιές και φωτεινό.

Νιώθεις δισταγµό από τους άντρες να σε πλησιάσουν λόγω της διασηµότητας;

Ναι, διστάζουν µέχρι να µε γνωρίσουν. Αλλά για να µε γνωρίσουν πρέπει να ξεπεράσουν τον φόβο γιατί δεν έχω καµία σχέση µε την εικόνα που µπορεί να έχουν στο µυαλό τους. Είµαι πολύ χαλαρός άνθρωπος, πολύ απλή και εύκολη να µε διαχειριστείς, πολύ χαρούµενη. Μπορεί να µε νοµίζουν απρόσιτη, αλλά είµαι πολύ ανοιχτή.

Το αντίθετο, το να τους ελκύει η διασηµότητα το έχεις αντιληφθεί;

Και αυτό το έχω αντιληφθεί. Όµως όποτε συµβαίνει το αντιλαµβάνοµαι εύκολα και επειδή δεν θέλω τέτοιους ανθρώπους στη ζωή µου, τους χαιρετώ.

Γενικά, πάντως ήσουν ιδιαίτερα επικοινωνιακή αυτό το καλοκαίρι, σαν να ξεκλειδώθηκες.

Δεν θεωρώ ότι ήµουν κλειδωµένη, αλλά φέτος το καλοκαίρι, επειδή είχα καιρό να κάνω διακοπές, καθώς δούλευα ακατάπαυστα – όπως όλοι οι συνάδελφοι– για να επιβιώσω, ήµουν τόσο χαρούµενη που µου βγήκε µε αυτό τον τρόπο η χαρά. Δεν ήταν ξεκλείδωµα φόβου. Μπορεί βέβαια η τόση χαρά για κάποιους να είναι ενοχλητική και το αντιλαµβάνοµαι. Ωστόσο δεν υπήρχε κάποιο αρνητικό σχόλιο. Διάβασα ένα άρθρο που έλεγε γιατί θέλουµε να ανεβάζουµε φωτογραφίες µας και να λέµε πού είµαστε και τι κάνουµε, και πέρα από τους λόγους που είχαν να κάνουν µε ψυχική ανισορροπία και τάση για το φαίνεσθαι, ήταν και η χαρά. Ήµουν χαρούµενη λοιπόν. Άλλωστε εµένα µου αρέσει που ανεβάζει ο κόσµος τις στιγµές του. Ανοίγω το Instagram και νιώθω όµορφα.

Πρέπει να είσαι από τις λίγες γυναίκες –ειδικά στον χώρο του θεάµατος– που δεν κάνεις photoshop στις φωτογραφίες σου και στις περισσότερες είσαι µάλιστα αµακιγιάριστη.

Χρόνια τώρα δεν µε ενδιαφέρει, δεν κάνω τίποτα για να φαίνοµαι αλλιώς. Ούτε φίλτρο χρησιµοποιώ. Δεν έχω φόβους ούτε ανασφάλειες. Αισθάνοµαι καλά µε τον εαυτό µου. Δεν µπορείς να είσαι όπως στα 25 σου, υπάρχει φυσική φθορά. Αν φαινόµουν 25 ετών, θα ήταν αστείο. Κάνω yoga, ρέικι και γενικά στρέφοµαι προς ό,τι εµπεριέχει φως.

Δεν έχεις σκοτάδια;

Σε σκοτάδια βρεθήκαµε όλοι και βρισκόµαστε και συχνά. Δεν το αποφεύγουµε. Το θέµα είναι πώς το διαχειρίζεσαι. Τα αποδέχοµαι τα σκοτάδια µου. Δεν µπορώ να είµαι µονίµως στη χαρά παρότι αυτή είναι η τάση µου. Έχω και σκοτάδι µέσα µου. Δεν κάνω την παλαβή στα δύσκολα.

Tags αλεξανδρα παλαιολογου, διασημοι, gossip, showbiz κύπρος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2528 s (281 Queries.) // Parse time: 0.2925 s // Total time: 2.5453 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X