Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει τι πρέπει να τρώμε για να χάσουμε κιλά


Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει τι πρέπει να τρώμε για να χάσουμε κιλά

Διαβάστε αναλυτικά

Καθώς μεγαλώνουμε ο μεταβολισμός μας γίνεται όλο και πιο αργός και είναι πολύ εύκολο να πάρουμε βάρος χωρίς να το συνειδητοποιήσουμε. Όμως υπάρχουν και καλά νέα, διότι μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι με τις κατάλληλες διατροφικές αλλαγές, μπορούμε πολύ εύκολα να χάσουμε τα κιλά που μας ταλαιπωρούν.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο American Journal of Clinical Nutrition και ακολούθησε τις διατροφικές συνήθειες πάνω από 120.000 ανθρώπων για 16 χρόνια. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι εκείνοι που έτρωγαν τροφές με υψηλό γλυκαιμικό φορτίο (όπως δημητριακά, σάκχαρα και άμυλο) πήραν περισσότερο βάρος από εκείνους που έτρωγαν τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό φορτίο (τροφές όπως ξηροί καρποί, γαλακτοκομικά, φρούτα και λαχανικά). Αυτό όμως δεν αποτελεί έκπληξη έτσι δεν είναι; Εξάλλου υπάρχουν πολλές έρευνες οι οποίες έχουν δείξει ότι μια διατροφή με χαμηλό γλυκαιμικό φορτίο μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Αυτό όμως που αποτελεί ενδιαφέρον στη νέα μελέτη, είναι ότι ο συνδυασμός συγκεκριμένων τροφίμων, αλλά και κάποιες μεμονωμένες τροφές, μας βοηθάνε να χάσουμε πιο εύκολα τα περιττά κιλά. Τα αποτελέσματα της μελέτης είναι τα εξής παρακάτω:

Εκείνοι που έτρωγαν γιαούρτι, θαλασσινά, κοτόπουλο χωρίς δέρμα και καρύδια έχασαν περισσότερο βάρος σε σχέση με εκείνους που δεν κατανάλωναν τις συγκεκριμένες τροφές.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε καμία διαφορά στο σωματικό βάρος ανάμεσα σε εκείνους που κατανάλωναν γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά και σε εκείνους που έτρωγαν πλήρη γαλακτοκομικά.

Η κατανάλωση κρέατος σε συνδυασμό με τρόφιμα χαμηλού γλυκαιμικού φορτίου, όπως κάποια λαχανικά, συνέβαλε στην αποτελεσματική μείωση του σωματικού βάρους.

Σε γενικές γραμμές οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι καλύτερες δίαιτες για την απώλεια βάρους ήταν αυτές που περιείχαν τροφές πλούσιες σε άπαχη πρωτεΐνη, όπως τα ψάρια, το γιαούρτι και το κοτόπουλο και όσες είχαν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και φορτίο. Μπορεί όλο αυτό να φαίνεται σαν μια κοινή λογική, αλλά για να ακολουθήσετε μια διατροφή με άπαχη πρωτεΐνη, λαχανικά, φρούτα και τροφές με χαμηλό γλυκαιμικό φορτίο και να τη διατηρήσετε εφ όρου ζωής, είναι αρκετά δύσκολο και σίγουρα θα χρειαστείτε τη βοήθεια ενός διαιτολόγου.

Πηγή: jenny.gr

Tags Διατροφή, κιλά, ερευνα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1731 s (251 Queries.) // Parse time: 0.3409 s // Total time: 2.5140 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X