14 απόμερα χωριά με απάχικες-γραφικές ταβερνούλες


14 απόμερα χωριά με απάχικες-γραφικές ταβερνούλες

Μαγαζιά καλής κυπριακής κουζίνας σε περιμένουν σε άγνωστα μέρη της Κύπρου 

Αν και οι θερμοκρασίες είναι ακόμα ανεβασμένες εντούτοις το καλοκαίρι ολοκλήρωσε τον κύκλο του, οι διακοπές τελείωσαν και μπαίνουμε σταδιακά σε διάθεση για σαββατιάτικες και κυριακάτικες εξορμήσεις στο βουνό.

Βάλε λοιπόν στόχο αυτό το φθινόπωρο και χειμώνα να ανακαλύψεις ξανά την Κύπρο που δεν γνώρισες ποτέ. Εμείς εδώ στο Time Out που γυρνάμε σε κάθε γωνιά του νησιού και ανακαλύπτουμε άγνωστες πτυχές του θέλουμε να τις μοιραστούμε μαζί σου.

Η Κύπρος διαθέτει πανέμορφα, απόλυτα γραφικά μέρη και χωριά που τείνουν να εγκαταλειφθούν με ελάχιστους έως καθόλου κατοίκους. Κάποια από αυτά τα σχεδόν εγκαταλειμμένα αλλά και μακρινά χωριά γίνονται γνωστά εξαιτίας ενός πολύ καλού χώρου εστίασης που διαθέτουν.

Αυτούς τους χώρους και αυτά τα χωριά σου προτείνουμε να επισκεφτείς φέτος. Ξεκίνα λοιπόν και πες μας τις εντυπώσεις και τις εμπειρίες σου.

Μαγεία Λαζανιάς
Χωριό Λαζανιά, Λευκωσία

Το μικρό χωριουδάκι Λαζανιά βρίσκεται λίγο πιο κάτω από το μοναστήρι του Μαχαιρά στην επαρχία Λευκωσίας. Αυτό το χωριό όντως αποτελεί μια πανέμορφη πρόταση απόδρασης αλλά και καλής εστίασης. Ο λόγος; Η ταβέρνα 'Μαγεία Λαζανιά' που βρίσκεται στο κέντρο της κοινότητας, εκεί όπου παλιά στεγαζόταν το σχολείο. Σου φτιάχνει αυθεντικά κυπριακά εδέσματα που οι άνθρωποί του τα σερβίρουν με ένα ζεστό χαμόγελο. Μια οικογένεια κρύβεται πίσω από αυτό που είναι οι μάστορες του μαγαζιού. Η 'Μαγεία Λαζανιά' προσφέρει έναν πλουσιότατο και ατόφια κυπριακό μπουφέ με μόνο 17 ευρώ το άτομο. Εκείνο το μεσημέρι Κυριακής, τα δοκιμάσαμε όλα και ήταν… Όλα ένα κι ένα! Μεγάλη ζήτηση έχει το οφτόν κλέφτικο το 'Αρκατζίτικον' και τα πλουσιότατα σε υλικό μακαρόνια του φούρνου. Ξεχωρίσαμε τα νόστιμα κουπέπια του αλλά και το αρνίσιο συκωτάκι, όπως και την καλοψημένη σούβλα του και το ζουμερό πιλάφι πλιγούρι. Ακόμα και τα χόρτα με αβγά -σαν κρέπα εποχής- αλλά και η σούπα τραχανά ήταν από τα highlights του μπουφέ.
(96530129) Λαζανιά, επ. Λευκωσίας. Δ-Κ 12.00-23.00.

Το Παλιό Σινεμά
Χωριό Καλοπαναγιώτης, Λευκωσία

Σε ένα από τα πιο όμορφα χωριουδάκια της Κύπρου, τον Καλοπαναγιώτη, ετοιμάσου να ανακαλύψεις ένα εστιατόριο που θα σου προσφέρει τα πιο γευστικά πιάτα! Από κρύα πιάτα, μέχρι μαγειρευτά και είδη σχάρας… που είναι όλα ένα κι ένα! Δοκίμασε τα μακαρόνια του φούρνου, τα οποία φτιάχνει με μεγάλη μαστοριά η Άντζη, η ψυχή του μαγαζιού, καθώς επίσης και το μαριναρισμένο κοτόπουλο στη σχάρα!
(99130275) Μάρκου Δράκου 40, Καλοπαναγιώτης. Τρ-Κ 10.00-22.30 (καλοκαίρι) & Τρ-Σ 10.00-22.30 (Κ 10.00-18.00, χειμώνας). Περισσότερα στο Time Out Cyprus

Tags ταβέρνες, χωρια, φαγητο, food news


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5346 s (228 Queries.) // Parse time: 0.2797 s // Total time: 2.8143 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X