Εσύ ξέρεις το… παράτριμμα;


Εσύ ξέρεις το… παράτριμμα;

Αν δεν το γνωρίζεις μάθε ότι παράτριμμα είναι εκείνη η ερυθρότητα (κοκκινίλα) που εμφανίζεται στην περιοχή της πάνας. Μην ανησυχείς η Frezyderm έχει και για αυτό τη λύση.

Συνήθως, η περιοχή που καλύπτεται από την πάνα, δεν αερίζεται, ενώ είναι εκτεθειμένη σε πολλή υγρασία, και σε ουσίες που ερεθίζουν την περιοχή όπως π.χ. αμμωνία και μικροοργανισμούς που αναπτύσσονται όταν το παιδί ενεργείται. Έτσι, το ευαίσθητο δέρμα του μωρού ερεθίζεται και κοκκινίζει στην περιοχή γύρω από τα γεννητικά όργανα που επεκτείνεται στον ποπό του, τους βουβώνες και τους μηρούς. Εμφανίζεται σε μωρά ή μικρά παιδάκια που φορούν πάνες, αν και συνήθως είναι πιο έκδηλο μέχρι τους 24 μήνες. Ακόμα, μπορεί, να εκδηλωθεί ως αλλεργία σε τροφή (γάλα αγελάδος), να γίνει επιμόλυνση από μύκητα ή ακόμη να βγει ως αλλεργική δερματίτιδα (δερματίτιδα εξ' επαφής).

Πως το αντιμετωπίζουμε;

Για την προστασία των ευαίσθητων περιοχών από το σύγκαμα μεγάλη σημασία έχει ο σωστός τρόπος καθαρισμού της περιοχής. Για να προλάβετε τη δημιουργία ερεθισμού είναι να διατηρείτε καθαρή και στεγνή την περιοχή της πάνας.

  • Φροντίζετε, ώστε η περιοχή της πάνας, να είναι όσο γίνεται περισσότερο καθαρή και στεγνή
  • Αλλάζετε πάνα συχνότερα από το σύνηθες και μην αφήνετε  ούρα και κόπρανα να βρεθούν αρκετή ώρα, σε επαφή με το δέρμα του μωρού.
  • Καθαρίστε και στεγνώσετε την περιοχή και πριν απλώσετε αλοιφή, μπορείτε να αφήσετε για λίγα λεπτά την περιοχή ανοιχτή, σε έκθεση στον αέρα, για να αναπνεύσει, για όσο το δυνατόν περισσότερο.
  • Το πιο σημαντικό είναι να διατηρείτε την ευαίσθητη περιοχή στεγνή και καθαρή, να χρησιμοποιείτε  τρεχούμενο  νερό στο πλύσιμο και ειδικά προϊόντα όπως το Chamomile Bath της Frezyderm, που είναι λεπτόρρευστο διάλυμα για την ανακούφιση και περιποίηση του ερεθισμένου και ευαίσθητου δέρματος. Ανακουφίζει το δέρμα από τους ερεθισμούς και τη φλόγωση, επουλώνει, καταπραΰνει την επιδερμίδα και προστατεύει από τις φλεγμονές. Απλά, σε χλιαρό νερό διαλύετε ποσότητα 25ml (3 κουταλιές της σούπας). Τοποθετείτε στην πάσχουσα περιοχή το διάλυμα και το αφήνετε για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια σκουπίζετε απαλά, χωρίς να ξεπλύνετε για να παραμείνουν τα δραστικά συστατικά στην επιδερμίδα.
  • Αποφεύγετε το υπερβολικά συχνό πλύσιμο της ευαίσθητης  περιοχής εάν έχει κοκκινίσει.
  • Αφήστε γυμνό το παιδί να αερίζεται όσο μπορείτε περισσότερο.
  • Χρησιμοποιείστε πάνες με μεγάλη απορροφητικότητα και αποφύγετε να βάζετε απ’ έξω από τις πάνες πλαστικά βρακάκια. Αν μπορείτε χρησιμοποιείστε βαμβακερές πάνες.
  • Βάλτε άφθονη Baby Cream της Frezyderm, που είναι απαλή, προστατευτική και αδιάβροχη κρέμα καθημερινής περιποίησης της μηρογεννητικής περιοχής, μετά την αλλαγή της πάνας. Είναι ειδικά μελετημένη για τα βρέφη με χαμηλό ποσοστό οξειδίου του ψευδαργύρου. Απλώνεται εύκολα δημιουργώντας ένα λεπτό φιλμ προστασίας χωρίς να επιβαρύνει την επιδερμίδα και αφαιρείται χωρίς να προκαλεί ερεθισμό. Αλλά και το Baby Oil της Frezyderm που είναι ελαφρά αρωματισμένο μαλακτικό λάδι, κατάλληλο για βρέφη και προσφέρει προστασία και ανακούφιση από τους ερεθισμούς χάρη στο χαμομηλέλαιο που περιέχει, ενώ παράλληλα σέβεται τη φυσιολογία του βρεφικού δέρματος. Είναι λεπτόρρευστο και απορροφάται άμεσα, χωρίς να αφήνει καθόλου ίχνη λιπαρότητας.
  • Εάν έχει άσπρα σπυράκια συμβουλευθείτε τον παιδίατρό σας.

Tags μωρο, ΠΑΝΑ, ΚΟΚΚΙΝΙΛΑ, παιδι, Frezyderm


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5500 s (233 Queries.) // Parse time: 0.2156 s // Total time: 2.7655 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X