Καρολίνα Σταμάτη: Μας ξεναγεί στο υπέροχο σπίτι της!


Καρολίνα Σταμάτη: Μας ξεναγεί στο υπέροχο σπίτι της!

Δείτε τις εικόνες

Μαμά, σύζυγος, επιχειρηματία. Η Καρολίνα Σταμάτη, από τις πιο κομψές κυρίες της κυπριακής showbiz, είναι μία γυναίκα που καταφέρνει να τα συνδυάζει όλα με μεγάλη επιτυχία. Η ίδια ανοίγει για πρώτη φορά το σπίτι της στο OK! και μας μιλά τόσο για τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις, όσο και για την οικογενειακή της ζωή που είναι ό,τι πιο ακριβό και πολύτιμο έχει στη ζωή της!

Σε συναντάµε σε µια πολύ δηµιουργική φάση της ζωή σου, µιας και πρόσφατα ανέλαβες καθήκοντα marketing στην εταιρεία εισαγωγής των καλλυντικών REN. Μίλησέ µας λίγο για αυτό…
Πράγµατι µε βρίσκεις σε µια πολύ δηµιουργική φάση της ζωής µου, όπου µετά από µία παύση κάποιων χρόνων στον τοµέα του marketing, επανέρχοµαι για να ασχοληθώ ξανά µε ό,τι πραγµατικά αγαπώ να κάνω. Με σπουδές στο marketing management, να ασχοληθώ µε τον τοµέα προώθησης προϊόντων που αφορούν τη γυναίκα σε µια πολύ ανταγωνιστική αγορά, είναι κάτι που µε ιντριγκάρει. Η σύγχρονη γυναίκα «βοµβαρδίζεται» καθηµερινά µε πληροφορίες για την πληθώρα προϊόντων που υπάρχουν διαθέσιµα στην αγορά. Αυτό που κάνει τη δουλειά µου ακόµα πιο συναρπαστική είναι η πρόκληση του ανταγωνισµού. Σκοπός µου είναι µέσω της σωστής προβολής και ενηµέρωσης, να πείσω τον καταναλωτή για τη διαφορετικότητα και τη µοναδικότητα των προϊόντων REN.

Πότε και πώς ξεκίνησε η ενασχόλησή σου µε το χώρο της οµορφιάς;
Όπως ανέφερα και πιο πάνω το marketing είναι κάτι που αγαπώ. Μετά τη γέννηση των παιδιών µου, προτίµησα να απέχω για κάποιο χρονικό διάστηµα για να αφιερωθώ εξ' ολοκλήρου στις ανάγκες τους, κάτι που δεν µετάνιωσα ποτέ. Όταν παρουσιάστηκε η ανάγκη στην εταιρεία για προβολή των καλλυντικών REN, ένιωσα ότι ήµουν έτοιµη να επανέλθω για να προσφέρω. Τα καλλυντικά REN είναι κάτι που πραγµατικά λάτρεψα από την πρώτη στιγµή. Πρόκειται για µια ολοκληρωµένη σειρά καλλυντικών µε φυσικά συστατικά, τα οποία απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και σε όλους τους τύπους δέρµατος. Πιστεύω πραγµατικά στα αποτελέσµατα των συγκεκριµένων καλλυντικών και αυτό µε κάνει ακόµα πιο παθιασµένη στην προώθησή τους.

Ποιες συµβουλές θα έδινες στις γυναίκες που προσέχουν τον εαυτό τους;
Το κυριότερο που πρέπει κάθε γυναίκα να νιώθει είναι η αγάπη για τον εαυτό της. Κάθε ηλικία και κάθε τύπος δέρµατος έχει διαφορετικές ανάγκες. Θεωρώ αναγκαίο για κάθε γυναίκα να ακολουθεί µια βασική διαδικασία περιποίησης του προσώπου καθηµερινά. Για παράδειγµα, κάθε µια από εµάς επιβάλλεται να έχει ένα καλό καθαριστικό προσώπου, µια κρέµα ηµέρας, κρέµα νύκτας, ένα τονωτικό ορό και το πιο σηµαντικό µια καλή κρέµα µατιού. Ακολούθως, ανάλογα µε το χρόνο που έχει διαθέσιµο η κάθε γυναίκα, έχει τη δυνατότητα και τις επιλογές για επιπλέον περιποίηση, όπως ενυδατική µάσκα, µάσκα αναζωογόνησης, ποικιλία ορών και διάφορα άλλα. Πολύ σηµαντικό θεωρώ την καθηµερινή χρήση BB cream για ταυτόχρονη προστασία από τον ήλιο και ενυδάτωση του δέρµατος.

Πώς είναι το 24ώρο µιας εργαζόµενης γυναίκας στον χώρο των καλλυντικών;
Αφού πάρω τα παιδιά στο σχολείο, επιστρέφω στο σπίτι γύρω στις 7.30  όπου διαβάζω τα νέα της ηµέρας και παράλληλα πίνω τον καφέ µου. Στη συνέχεια ετοιµάζω ότι χρειάζεται για το µεσηµεριανό φαγητό και ακολούθως φεύγω από το σπίτι. Κάποιες φορές τελειώνω κάποιες εξωτερικές δουλειές που πρέπει να γίνουν και µετά πηγαίνω στο γραφείο µέχρι την ώρα που θα τελειώσουν τα παιδιά το σχολείο. Και τότε είναι που γίνεται η αλλαγή ρόλων. Τότε γίνοµαι το µεταφορικό µέσο, η προσωπική τους δασκάλα, η προπονήτρια, η εµψυχώτριά τους. Μέχρι το βράδυ που θα επιστρέψουµε όλοι στο σπίτι οφείλω να οµολογήσω ότι είµαι αρκετά εξαντληµένη. Προσπαθώ όµως να υπενθυµίζω στον εαυτό µου ότι εκτός από µαµά είµαι και γυναίκα και σύζυγος. Επιβάλλεται να βρίσκουµε χρόνο για τον εαυτό µας και για το ταίρι µας. Γιατί αν δεν είµαστε καλά σε έναν από τους πολλούς µας ρόλους τότε αυτό θα έχει επίδραση σε όλους.

Είναι γνωστό, πως είσαι από τις γυναίκες που αγαπούν τη µόδα. Από πότε ξεκίνησε η σχέση σου µε τη µόδα;
Μου αρέσει να παρακολουθώ τη µόδα χωρίς όµως αυτό να σηµαίνει ότι την ακολουθώ πιστά σε κάθε µου βήµα. Ενηµερώνοµαι στα λογικά πλαίσια και εφαρµόζω µόνο ό,τι µε εκφράζει.

Επιλέγεις να αγοράζεις πάντα ακριβά κοµµάτια ή θεωρείς πως η µόδα δεν έχει τιµή;
Κατά την άποψή µου η φράση 'είναι της µόδας' ή 'είναι ακριβό άρα είναι καλό' για µένα δεν ισχύει. Όπως ανέφερα και πιο πάνω αν κάτι που θεωρείται µόδα µε εκφράζει τότε ναι, θα το εφαρµόσω πάντα στα δικά µου µέτρα, αν πάλι όχι, τότε µε αφήνει αδιάφορη. Το σηµαντικό νοµίζω που πρέπει να καταλάβουµε είναι ότι τη 'µόδα' τη φοράς και όχι η µόδα να σε φορά. Αυτό είναι κάτι που αρκετές κοπέλες δεν αντιλαµβάνονται και παρασύρονται από την τάση της εποχής, µε αποτέλεσµα να έχουµε κόπιες από ίδια στυλ γύρω µας χωρίς το προσωπικό στυλ της κάθε µίας.

Ποιο είναι το πιο ακριβό κοµµάτι που έχεις στην ντουλάπα σου;
Ό,τι πιο ακριβό και πολύτιµο έχω είναι η οικογένειά µου.

Όταν βρίσκεσαι στο σπίτι, τι απολαµβάνεις να κάνεις περισσότερο;
Η µεγαλύτερή µου απόλαυση στο σπίτι είναι να ασχολούµαι µε τις µικρές λεπτοµέρειες στη διακόσµηση κάνοντας συνεχώς µικροαλλαγές (µετακίνηση µικροαντικειµένων ή ανακατάταξη). Μου αρέσουν οι αλλαγές, µε ανανεώνουν.

Ποια είναι η αγαπηµένη σου γωνιά στο σπίτι;
Η αγαπηµένη µου γωνία στο σπίτι το καλοκαίρι είναι η βεράντα του σπιτιού µου, όπου µπορώ να χαλαρώσω και τον χειµώνα το καθιστικό όπου µαζευόµαστε όλοι στο τέλος της κάθε µέρας.

Ποια η σχέση σου µε τη µαγειρική;
Μπορώ να πω ότι απολαµβάνω αρκετά τη µαγειρική και µαγειρεύω καθηµερινά. Πιστεύω ακράδαντα στη σηµασία ενός καλοµαγειρεµένου φαγητού για την οικογένεια. Κάποιες φορές µου αρέσει να αυτοσχεδιάζω και να πειραµατίζοµαι µε νέες γεύσεις.

Θεωρείς τον εαυτό σου µέρος του star system;
Νοµίζω ότι ο όρος star system στην Κύπρο είναι κάπως παρεξηγηµένος.

Πολλοί έχουν την εντύπωση, πως όσοι ζουν το δικό σας lifestyle, δεν κάνουν τίποτα. Η δικιά σου απάντηση προς αυτούς ποια είναι;
Προκαλώ οποιονδήποτε έχει αυτή την εντύπωση να αλλάξουµε ρόλους έστω και για µια µέρα. Τότε µπορούµε να αναλύσουµε το θέµα.

Με τις φιλανθρωπικές εκδηλώσεις, ασχολείσαι; Ποια η σχέση σου µε την φιλανθρωπία;
Το να βοηθάς όποιον έχει ανάγκη το θεωρώ µεγαλείο ψυχής. Στην Κύπρο ως λαός µπορώ να πω είµαστε πονόψυχοι και οι πλείστοι βοηθούν τον συνάνθρωπό τους από πραγµατικό ενδιαφέρον. Υπάρχουν φυσικά πολλές περιπτώσεις στις οποίες η φιλανθρωπία χρησιµοποιείται σαν µέσο προβολής, κάτι που διαφωνώ κάθετα. Αν θα βοηθήσω κάποιον θα επιλέξω να το κάνω αθόρυβα, ανώνυµα ίσως, µε µοναδικό σκοπό να βάλω και εγώ το λιθαράκι µου σε ένα καλό σκοπό. Για µένα ισχύει το "Κάνε το καλό και ριξ' το στο γιαλό".

Πάνω από όλα µαµά. Ποια είναι η αγαπηµένη σου ενασχολία µε τα παιδιά σου;
Όντως πάνω από όλα µαµά. Ο πιο δύσκολος αλλά ταυτόχρονα ο πιο ευλογηµένος ρόλος για µια γυναίκα. Δεν θα κρύψω ότι υπάρχουν καθηµερινές εντάσεις, εκνευρισµοί και κόντρες στο µεγάλωµα των παιδιών. Είµαι όµως η πιο φανατική τους 'οπαδός' σε ό,τι κάνουν. Προσπαθώ να τους στηρίζω καθηµερινά στις επιλογές τους, µε κύριο σκοπό πάντα να γίνουν σωστοί άνθρωποι στην κοινωνία. Η µεγαλύτερη χαρά µου είναι να τους βλέπω να επιτυγχάνουν τους στόχους τους.

Πώς καταφέρνεις να συνδυάζεις δουλειά και οικογένεια;
Η γυναίκα είναι προικισµένη να έχει την ικανότητα να διεκπεραιώνει πολλαπλούς ρόλους ταυτόχρονα. Έτσι και εγώ το πρωί όταν τα παιδιά είναι στο σχολείο ο ρόλος µου είναι στη δουλειά και το απόγευµα εκτελώ χρέη µαµάς. Ευτυχώς έχω την ευχέρεια να µπορώ να δουλεύω και από το σπίτι κάποια απογεύµατα όταν χρειαστεί, έτσι δεν παραµελώ κανέναν από τους ρόλους µου.

Τι κάνεις στον ελεύθερό σου χρόνο;
Ελεύθερος χρόνος; Κάτι που δεν συµβαίνει συχνά, αλλά όταν υπάρχει, το διάβασµα είναι κάτι που µε χαλαρώνει.

Κλείνοντας, πώς θα περάσετε τις καλοκαιρινές διακοπές;
Λίγο εκεί λίγο εδώ. Δεν έχουµε προγραµµατίσει κάτι προς το παρόν.

Πηγή: Περιοδικό "OK!"

Tags καρολινα σταματη, showbiz κύπρος, gossip, Σπιτι


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.8537 s (252 Queries.) // Parse time: 0.3359 s // Total time: 2.1896 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X