Τι να φάω στην παραλία;


Τι να φάω στην παραλία;

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις!

Το καλοκαίρι µπήκε για τα καλά, το θερµόµετρο ανεβαίνει και οι όµορφες παραλίες του νησιού µας, µας καλούν για µονοήµερες αποδράσεις. Αν και πολλές παραλίες πλέον έχουν κιόσκια στα οποία προσφέρονται τόσο ροφήµατα όσο και σνακ, πολλές φορές οι επιλογές που προσφέρονται είναι λιγότερο υγιεινές και πλούσιες σε θερµίδες, λιπαρά και αλάτι.

Αν δεν θέλετε να ξεφεύγετε, είτε σε θερµίδες είτε οικονοµικά, θα µπορούσατε να ετοιµάσετε διάφορα σπιτικά σνακ. Πολύ σηµαντικό επίσης είναι η τσάντα µας να περιλαµβάνει δροσιστικά ροφήµατα και νερό για να αναπληρώνουµε τα υγρά που χάνονται µέσω του ιδρώτα. Το άρθρο αυτό θα σας δώσει επίσης µια ένδειξη για τις θερµίδες που καίµε κάνοντας διάφορα θαλάσσια σπορ.

Ιδέες για σνάκ:

• Φρούτα: Γεµίστε ένα δοχείο φαγητού µε καλοκαιρινά φρούτα π.χ. χρυσόµηλο, ροδάκινο, κεράσια, σταφύλι, µικρά κοµµάτια καρπούζι και πεπόνι. Ένα δροσιστικό σνακ για µικρούς και µεγάλους, πλούσιο σε νερό, βιταµίνες και ιχνοστοιχεία καθώς και σε φυτικές ίνες.

•Σάντουιτς: Ετοιµάστε σπιτικό σάντουιτς της επιλογής σας. Προτιµήστε ψωµί ολικής αλέσεως, τυριά µε χαµηλά λιπαρά και χαµ, γαλοπούλα, καπνιστό σολοµό, µπιφτέκι, κοτόπουλο ή ρόστο. Συµπληρώστε µε µαρούλι, ρόκα, καρότο και αγγουράκι για να είναι πιο χορταστικό.

•Ρυζογκοφρέτες: Αποτελούν ένα εύγευστο και χαµηλό σε θερµίδες σνακ µε επιλογές στη γεύση (αλµυρές ή γλυκιές). Μπορείτε να επιλέξετε τις σκέτες και να τις συνδυάσετε µε κοµµάτια τυριού, αλλαντικών και στικ λαχανικών για ένα πιο χορταστικό γεύµα. Αν έχετε παιδιά, µπορείτε να πάρετε τις ατοµικές συσκευασίες αλµυρής γεύσης αντικαθιστώντας τα πατατάκια.

•Σπιτικά αλµυρά: Ετοιµάστε αλµυρά (π.χ. ελιόπιτα, χαλουµόπιτα, φεττόπιτα). Συνδυάστε τα µε στικ λαχανικών, για ένα πιο νόστιµο, πλήρες, χορταστικό και ελαφρύ γεύµα στην παραλία.

•Ράβδοι δηµητριακών: Διαλέξτε τη γεύση που προτιµάτε από την αγορά, προσέχοντας τις θερµίδες.

•Απλά µπισκότα (χωρίς κρέµα και σοκολάτα): Ένα εύκολο και νόστιµο σνακ, ιδιαίτερα αν έχετε παιδιά.

•Σπιτικό κέικ: Ετοιµάστε απλό κέικ (π.χ. πορτοκάλι, λεµόνι, γεωγραφία). Είναι ένα γευστικό ενδιάµεσο σνακ ειδικά για παιδιά.

Πολύ σηµαντικό στην παραλία είναι πρόσληψη υγρών. Το σώµα µας αποτελείται από 60% νερό, το οποίο έχει σηµαντικό ρόλο στη σωστή λειτουργία των οργάνων, στην αποβολή τοξινών, στην πέψη και αφοµοίωση των τροφών, στην καλή λειτουργία του εντέρου και άλλα. Κατά την έκθεσή µας στον ήλιο, το σώµα µας αποβάλλει σηµαντικές ποσότητες νερού µέσω του ιδρώτα. Ιδιαίτερα στην παραλία, όπου η έκθεση είναι συνεχής και µεγάλης διάρκειας, είναι σηµαντικό να αντικαταστούµε τα υγρά που χάνονται για να µην αφυδατωθούµε. Το νερό δεν είναι η µόνη λύση, καθώς µπορούµε να έχουµε γευστικά παγωµένα ροφήµατα µε µειωµένες θερµίδες.

ΠΟΙΑ ΡΟΦΗΜΑΤΑ ΜΕΤΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΥΓΡΩΝ;

Εκτός από το νερό, πιο κάτω είναι µερικές εναλλακτικές πηγές υγρών, που µπορούν να µετρήσουν στην ηµερήσια πρόσληψη υγρών.

•Χυµοί φρούτων - προσοχή όµως στην κατανάλωσή τους, ιδιαίτερα αν είστε σε υποθερµιδική διατροφή, έχετε διαβήτη ή προσέχετε την πρόσληψη καλίου στη διατροφή σας

•Φρέσκο γάλα - αποτελείται κατά 90% από νερό και το γιαούρτι κατά 75%.

•Παγωµένο τσάι από βότανα - παγώστε τσάι και πάρτε το µαζί σας στην παραλία. Βρείτε φακελάκια κρύου τσαγιού στην αγορά και ετοιµάστε τα από το σπίτι. Το τσάι µε καφεΐνη (π.χ. ρωσικό, πολλά είδη πράσινου τσαγιού) έχουν παροδική διουρητική δράση συµβάλλοντας λιγότερο στην ηµερήσια πρόσληψη υγρών

•Λεµονάδα ή πορτοκαλάδα - σπιτική ή σκουός (υπάρχουν και επιλογές χωρίς ζάχαρη). Ένα ρόφηµα δροσιστικό, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Ετοιµάστε το µε πολλά παγάκια και αεριούχο νερό

•Αναψυκτικά διαίτης ή αεριούχα ροφήµατα. Προτιµήστε τις light επιλογές χωρίς καφεΐνη για καλύτερη εφίδρωση.

Πηγή: Περιοδικό "OK!"

Tags παραλία, Διατροφή, καλοκαιρι


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.6692 s (250 Queries.) // Parse time: 0.3869 s // Total time: 3.0561 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X