Πόσες θερμίδες πρέπει να "κόψετε" για να βελτιώσετε ύπνο, διάθεση και σεξουαλική ζωή


Πόσες θερμίδες πρέπει να "κόψετε" για να βελτιώσετε ύπνο, διάθεση και σεξουαλική ζωή

Διαβάστε αναλυτικά

Ο περιορισμός της πρόσληψης θερμίδων δεν βοηθά μόνο στην απώλεια βάρους αλλά επιδρά θετικά και στη διάθεση, στον ύπνο και στη σεξουαλική ζωή, διαπίστωσαν ερευνητές από το Κέντρο Βιοϊατρικών Ερευνών Πένινγκτον στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύονται στην επιθεώρηση JAMA Internal Medicine, η μείωση των θερμίδων κατά ένα τέταρτο βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα ζωής.

Στη νέα μελέτη συμμετείχαν 220 άντρες και γυναίκες με Δείκτη Μάζας Σώματος μεταξύ 22 και 22 (φυσιολογικό βάρος έως ελαφρώς υπέρβαροι) και μέση ηλικία τα 38 έτη. Οι ερευνητές χώρισαν τους συμμετέχοντες σε δύο ομάδες: Η πρώτη ομάδα έπρεπε να περιορίσει την καθημερινή πρόσληψη θερμίδων κατά 25%, ενώ η δεύτερη μπορούσε να επιλέξει ελεύθερα πόσες θερμίδες θα κόψει.

Η μελέτη είχε συνολική διάρκεια δύο έτη και κατά το διάστημα αυτό οι συμμετέχοντες παρακολουθήθηκαν ως προς την απώλεια βάρους, τη διάθεσή τους, την ποιότητα του ύπνου τους, τη σεξουαλική τους δραστηριότητα και γενικώς την ποιότητα ζωής τους.

Κατά τη διετία, οι συμμετέχοντες της πρώτης ομάδας (περιορισμός θερμίδων κατά 25%) έχασαν κατά μέσο όρο σχεδόν 8 κιλά, ενώ οι συμμετέχοντες της δεύτερης ομάδας (ελεύθερος περιορισμός θερμίδων) έχασαν λιγότερο από μισό κιλό. Πέραν της προφανούς διαφοράς στην απώλεια βάρους, στην ομάδα του 25% παρατηρήθηκε επίσης βελτίωση σε όλες τις υπό μελέτη παραμέτρους, δηλαδή στη διάθεση, στον ύπνο και στη σεξουαλική λειτουργία.

Η υπερβολική πρόσληψη θερμίδων αποτελεί "μάστιγα" στον ανεπτυγμένο κόσμο. Τα νέα ευρήματα υπογραμμίζουν ότι το μυστικό της επιτυχίας για απώλεια βάρους αλλά και καλύτερη ποιότητα ζωής δεν βρίσκεται σε γρήγορες και αυστηρές δίαιτες αλλά στη μακροχρόνια προσπάθεια για σωστή και ισορροπημένη διατροφή.

Πηγή: onmed.gr

Tags θερμίδες, Διατροφή


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.8285 s (228 Queries.) // Parse time: 0.8880 s // Total time: 3.7165 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X