Η σούπερ τροφή των ημερών: Γλυκομαννάνη!


Η σούπερ τροφή των ημερών: Γλυκομαννάνη!

Η γλουκομαννάνη αποτελεί ένα τύπο υδατοδιαλυτής φυτικής ίνας η οποία προέρχεται από το Amorphophallus konjac φυτό το οποίο είναι ενδημικό στην Ασία.

Η γλουκομαννάνη έχει την ιδιότητα να απορροφά μέχρι και 50 φορές το βάρος της σε νερό μετατρέποντας την σε γέλη η οποία καθυστερεί την γαστρική κένωση όταν ληφθεί με αρκετό νερό, έτσι προωθεί την δημιουργία του αισθήματος του κορεσμού οδηγώντας τα άτομα τα οποία την έχουν καταναλώσει στο να καταναλώσουν με τη σειρά τους λιγότερο φαγητό. Επίσης προωθεί την σωστή κένωση έτσί ενδέχεται να βοηθήσει και με θέματα δυσκοιλιότητας.

Η γλουκομαννάνη φαίνεται μέχρι τώρα να προκαλλεί από καθόλου εώς ελάχιστες παρενέργειες. Στα θετικά της χρήσης της εκτός από την απώλεια βάρους φένεται να είναι και η βελτίωση διαφόρων δεικτών όπως μείωση ολικής χοληστερόλης και μείωση χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτείνης, καθώς μειώνει την χώνεψη τροφών που αυξάνουν τη χοληστερόλη, και μείωση της ενδογενούς ηπατικής σύνθεσης χοληστερόλης, καθώς και προωθεί την αποβολή από το έντερο της χολής η οποία περιέχει χοληστερόλη που σε διαφορετική περίπτωση θα προσλαμβανόταν πίσω από το έντερο. Επίσης, προκαλεί και τη μείωση τριγλυκεριδίων και μείωση της ελεύθερης γλυκόζης στο αίμα μετά από γεύμα.

Η αποτελεσματική δόση της γλουκομαννάνης φαίνεται να είναι τα 2-4 γ. την ημέρα μοιρασμένα σε ισοδύναμες δόσεις πριν από τα κύρια γεύματα, με τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα από τη δράση της να παρατειρείται σε παχύσαρκα άτομα, παρά σε ελαφρά υπέρβαρα, ή υπέρβαρα άτομα. Σημαντικό να αναφερθεί ότι η χρήση της γλουκομαννάνης πρέπει να γίνεται σε συνδυασμό με σωστή και προσεγμένη διατροφή.

Επισκεφτείτε σήμερα ένα κατάστημα Holland & Barrett, όπου θα βρείτε γλουκομαννάνη.

Tags γλουκομαννάνη, Διατροφή, υγεια, Holland and Barrett


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3299 s (250 Queries.) // Parse time: 0.4544 s // Total time: 2.7843 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X