Θέλεις να χάσεις κιλά; Έρωτας είναι η λύση!


Θέλεις να χάσεις κιλά; Έρωτας είναι η λύση!

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη το να ερωτευτείς θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος.

Θέλεις να χάσεις κιλά; Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Obesity, το να ερωτευτείς θα σε βοηθήσει να χάσεις βάρος. Η μελέτη, που διενεργήθηκε από ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, εστίασε στην ορμόνη ωκυτοκίνη, την οποία πολλές φορές αποκαλούμε "ορμόνη της αγάπης". Η ωκυτοκίνη σχετίζεται με δραστηριότητες όπως οι αγκαλιές, τα φιλιά και το σεξ. Τι έκαναν; Συγκέντρωσαν την ωκυκοτίνη σε ένα ρινικό σπρέι που μπορεί να βοηθήσει τους παχύσαρκους ανθρώπους να αποκτήσουν ένα πιο υγιεινό βάρος.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν 25 υγιείς νέους άντρες, 13 με "φυσιολογικό" ΔΜΣ και 12 που ήταν παχύσαρκοι ή υπέρβαροι. Έδωσαν στους συμμετέχοντες είτε το σπρέι ωκυτοκίνης ή ένα ψευδοφάρμακο και κανένας συμμετέχοντας δε γνώριζε ποιο έχει πάρει. Μετά που χρησιμοποίησαν το σπρέι, όλοι οι συμμετέχοντες παράγγειλαν πρωινό από ένα μενού και τους δόθηκαν διπλές μερίδες απ’ ό,τι είχαν ζητήσει. Στη συνέχεια οι ερευνητές μέτρησαν πόσες θερμίδες έφαγαν οι συμμετέχοντες. Οχτώ εβδομάδες αργότερα οι συμμετέχοντες υποβλήθηκαν ξανά στο ίδιο πείραμα, είχε όμως αλλάξει η ουσία που τους δόθηκε: εκείνοι που είχαν πάρει ωκυτοκίνη πήραν ψευδοφάρμακο και το αντίθετο.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως η δύναμη της αγάπης μπορεί να σε βοηθήσει να αρνηθείς το γλυκό. Όταν οι συμμετέχοντες πήραν τη δόση της ωκυτοκίνης, έφαγαν κατά μέσο όρο 122 θερμίδες και 9 γραμμάρια λιπαρά λιγότερα. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες είχαν βελτιώσει την ευαισθησία στην ινσουλίνη και ενισχύθηκε ο μεταβολισμός τους. Αν και η μελέτη ήταν μικρή και περιορισμένη σε νέους άντρες, ήταν υποσχόμενη, καθώς έδειξε σαφή ρύθμιση της όρεξης χωρίς βασικές παρενέργειες.

Οπότε, ερωτεύσου! Ακόμη κι αν δε θέλεις να χάσεις κιλά, όλες εκείνες οι αγκαλιές θα σου ανεβάσουν τη διάθεση!

Πηγή: shape.gr

Tags υγεια, αδυνάτισμα, ερωτας, σχεσεις


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1950 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3492 s // Total time: 2.5442 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X