Mετά τον Valentino, o εμίρης του Κατάρ εξαγοράζει και τον οίκο πολυτελείας Balmain


Mετά τον Valentino, o εμίρης του Κατάρ εξαγοράζει και τον οίκο πολυτελείας Balmain

Το κόστος της επένδυσης.

Το επενδυτικό ταμείο από το Κατάρ, Mayhoola, επελαύνει στο χάρτη της μόδας. Μετά την επένδυση του στην ετικέτα της ιταλικής μόδας Valentino ο όμιλος θα προσθέσει στο portfolio του το γαλλικό οίκο μόδας Balmain.

"Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο όμιλος Mayhoola θα κατέχει το 100% του Balmain" ανέφερε η εταιρία συγχωνεύσεων και εξαγορών Bucephale Finance στους FT.

Σύμφωνα με τη γαλλική οικονομική εφημερίδα Les Echos η εταιρία με έδρα το Κατάρ πρόσφεραν €485 εκατομμύρια για την εξαγορά του οίκου Balmain που μέχρι σήμερα ανήκει κατά 70% στους κληρονόμους του πρώην CEO της εταιρίας, Alain Hivelin, μετά το θάνατο του το Δεκέμβριο του 2014.

Η προσφορά του Κατάρ ήταν πολύ υψηλότερη από τις εκτιμήσεις που κυκλοφορούσαν στη βιομηχανία μόδας (έκαναν λόγο για εξαγορά μεταξύ €300 και €400 εκατομμυρίων.

Το επενδυτικό ταμείο Mayhoola For Investments είναι ένα επενδυτικό όχημα του εμίρη του Κατάρ που επελαύνει εξαγοράζοντας ευπώλητες ετικέτες πολυτελείας.

Ο οίκος Balmain δημιουργήθηκε το 1945 από τον σχεδιαστή Pierre Balmain και η ιστορία του είναι λαμπερή αλλά και γεμάτη από οικονομικές δυσκολίες. Το 2005 ο Christophe Decarnin, πρώην καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου Paco Rabanne, ανέλαβε τα ηνία προσελκύοντας διάσημες όπως οι Μαριόν Κοτιγιάρ και Γκουίνεθ Πάλτροου.

Από το 2011, όταν και ο Olivier Rousteing ανέλαβε τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή, ο οίκος έχει γίνει αγαπημένος της νέας γενιάς των Instagirls και όσων επιμένουν ότι η μόδα πρέπει να είναι σέξι και λαμπερή, ιδανική για όλες τις Glamazon εκεί έξω.

Tags balmain


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.0138 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3594 s // Total time: 2.3732 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X