Πήγαμε στη Σουηδία και είδαμε πρώτοι τις νέες σειρές προιόντων του ΙΚΕΑ που θα μετατρέψουν το σπίτι σε … σπίτι σου!


Πήγαμε στη Σουηδία και είδαμε πρώτοι τις νέες σειρές προιόντων του ΙΚΕΑ που θα μετατρέψουν το σπίτι σε … σπίτι σου!

Διαβάστε αναλυτικά

Το ταξίδι ξεκίνησε τα ξημερώματα της Τρίτης,  με την ομάδα της εταιρίας ΙΚΕΑ την Σοφία Βορκά και την Catherine Cole και τρεις Κύπριους δημοσιογράφους, για να βρεθούμε στο Democratic Design Days στο ΙΚΕΑ την επόμενη μέρα. Αφού επισκεφθήκαμε την Βιέννη, φτάσαμε το απογευματάκι στο Malmo, την τρίτη πιο πυκνοκατοικημένη πόλη της Σουηδίας. Το πρωί της επόμενης μέρας ετοιμαστήκαμε να επισκεφθούμε το χωριό της IKEA το… Älmhult, δύο ώρες και κάτι ψιλά από το Malmo. Μόλις φτάσαμε μας υποδέχθηκε μια μπάντα που έπαιζε μουσική με αντικείμενα που βρίσκεις στο σπίτι. Απίστευτο beat και διάθεση. Κάπως έτσι ξεκίνησε το Democratic Design Days που διοργανώθηκε για 3η χρονιά. Δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω ως συνέδριο αλλά είναι ένα συναπάντημα ανθρώπων για να μάθουν τα πάντα για την εταιρεία, από τον τρόπο που γίνονται οι κατάλογοι, από το πώς τεστάρονται τα προϊόντα μέχρι τους σχεδιαστές που βάζουν την έμπνευσή τους σε κάθε αντικείμενο. Είναι μια ευκαιρία να κοιτάξεις στα παρασκήνια και να ζήσεις την εμπειρία του IKEA.

Τι κάνει τη διαφορά;

Οι συνεργασίες! Γιατί το φοβερό και τρομερό παιδί του βρετανικού design ο Tom Dixon συνεργάζεται με το IKEA για να επαναπροσδιορίσει την έννοια του «κάθομαι» στο σπίτι και ιδιαίτερα του χώρου του living room, ενός δωματίου γεμάτου ζωή στο οποίο κοινωνικοποιούμαστε, ζούμε, χαλαρώνουμε και τρώμε. Συνεπώς, η συμβολή ενός τόσο σημαντικού product designer είναι μεγάλη, κυρίως στον τομέα τού να ανακαλύψουν νέα υλικά και να ορίσουν ξανά την έννοια της άνεσης. Η νέα αυτή συλλογή θα κυκλοφορήσει τον Αύγουστο του 2017.

Η εταιρεία επίσης συνεργάζεται με την δανέζικη εταιρεία Hay, η οποία επανασχεδίασε την γνωστή μπλε τσάντα του ΙΚΕΑ, δίνοντάς της μια πιο φρέσκια προσέγγιση αλλάζοντας το χρώμα σε κυπαρισσί, καθώς και το μοτίβο. Η εταιρεία θα παρουσιάσει τη συλλογή της τον Οκτώβριο του 2017 με προϊόντα που αφορούν στο χώρο του living room μεταφέροντας το σκανδιναβικό design.

Επίσης, η IKEA από το 2012 συνεργάζεται με ανθρώπους κατασκευαστές από μικρές εταιρείες για να τους δώσει την ευκαιρία ώστε να προωθήσουν τη δουλειά τους. Αυτό ανήκει στη στρατηγική προσέγγιση της εταιρείας κάτω από την ομπρέλα του ‘People and Planet Positive’ με σκοπό να σχεδιάζουν μια καλύτερη ζωή για τον πλανήτη. Εκτός από αυτό η ΙΚΕΑ προωθεί το κοινωνικό της πρόσωπο με πολλούς τρόπους. Ο ένας είναι ο σχεδιασμός, αλλά και το στήσιμο μικρών σπιτιών για τους πρόσφυγες και ένας άλλος τρόπος είναι να αναπτύξουν επαγγελματικές σχέσεις με εταιρείες που έχουν κοινωνικό όραμα. Αυτές οι μικρές εταιρείες συνήθως παράγουν προϊόντα handmade και έτσι είναι περιορισμένη σειρά.

Τι μάθαμε φέτος;

Μάθαμε ότι όταν συνεργάζονται οι άνθρωποι μπορούν και δημιουργούν. Μάθαμε ότι η εταιρία IKEA δεν είναι μια απρόσωπη πολυεθνική εταιρία, αλλά ένα εργαστήρι ιδεών και δημιουργικότητας. Μάθαμε ότι ο κατάλογος που κρατάς είναι ένα project που δουλεύετε σκληρά από την ομάδα Επικοινωνίας της εταιρίας. Μάθαμε ότι όλα τα προιόντα τεστάρονται και δοκιμάζονται για να αντέχουν και στα πιο περίεργα ατυχήματα εντός του σπιτιού. Μάθαμε τέλος, ότι για να είσαι πρώτος πρέπει να συμπεριφέρεσαι και με αυτό τον τρόπο. Και μάθαμε ακόμα, ότι η νέα σειρά των προϊόντων θα σε εντυπωσιάσει και θα μετατρέψει το σπίτι … σε σπίτι σου!

Tags ikea, σουηδια, Ταξιδι


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.1500 s (231 Queries.) // Parse time: 0.2217 s // Total time: 2.3718 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X