Αν είσαι single και αυτό σε ενοχλεί… 6 πράγματα που πρέπει να προσέξεις!


Αν είσαι single και αυτό σε ενοχλεί… 6 πράγματα που πρέπει να προσέξεις!

Διαβάστε αναλυτικά

Είσαι single και δεν είναι και το αγαπημένο σου. Θέλεις να κάνεις σχέση και το καλοκαίρι αυτή η ανάγκη σου χειροτερεύει. Έχεις σκεφτεί ότι όλη αυτή η "εσωτερική πίεση" μπορεί να σαμποτάρει τις προσπάθειές σου; Η ψυχοθεραπεύτρια Μαρίνα Μόσχα είναι εδώ για να σου υπογραμμίσει κάποια σημεία που πρέπει να προσέξεις και να διορθώσεις.

"Ή μικρός μικρός παντρέψου ή μικρός καλογερέψου" λέει μία γνωστή ρήση. Αυτό φαίνεται ότι αρχίζουν να πιστεύουν αρκετές που έχουν μείνει για αρκετό καιρό μόνες. Θεωρούν ότι έχει συνωμοτήσει το σύμπαν στο να τις κρατήσει μακριά από το άλλο τους μισό. Είναι όμως έτσι; Μήπως τελικά δεν φταίει το σύμπαν αλλά εμείς οι ίδιες που "φροντίζουμε" να μείνουμε μόνες;
Ας δούμε λοιπόν που μπαίνουμε εμείς, "τι κάνουμε και πως το κάνουμε" και εξακολουθούμε και μένουμε παρέα με τη …μοναξιά μας!

1. Ας δούμε αυτά που έχουμε και όχι αυτά που δεν είναι δικά μας. Ας δώσουμε έμφαση στη θετική πλευρά και στα πράγματα που μπορούμε να εκμεταλλευτούμε και να κάνουμε όσο είμαστε ελεύθερες. Για παράδειγμα, μπορούμε να περάσουμε περισσότερο χρόνο με φίλους μας, να πάμε για ψώνια μαζί τους ή διακοπές, μπορούμε ακόμη και να φλερτάρουμε, ας μην ξεχνάμε δεν είμαστε μόνο εμείς μόνες σε αυτόν τον κόσμο.

2. Ας γνωρίσουμε τον εαυτό μας. Μην ξεχνάμε ότι έτσι μαθαίνουμε "να περνάμε και μόνες μας καλά", όπως λέει και το τραγούδι. Είναι σημαντικό να αγαπήσουμε τον εαυτό μας, γιατί αν δεν τον αγαπήσουμε εμείς πρώτα, ποιος άλλος θα το κάνει; Η αυτοπεποίθηση εξάλλου είναι ιδιαίτερα ελκυστικό χαρακτηριστικό μιας προσωπικότητας και αυτό πηγάζει από το να τα έχουμε καλά με τον εαυτό μας και όχι μόνο σε θέμα εμφάνισης. Εξάλλου, αν είμαστε εμείς αρνητικές αυτό προβάλλεται στους άλλους και τους απωθεί.

3. Μην μας γίνεται έμμονη ιδέα το να κάνουμε σχέση. Το μόνο που πετυχαίνουμε με αυτόν τον τρόπο είναι να γκρινιάζουμε, να κρίνουμε αν θα βγούμε με τη συγκεκριμένη παρέα από το αν υπάρχει κάποιος που μπορεί να μας ενδιαφέρει και γενικότερα να μένουμε τελικά με τη μιζέρια μας και μόνες μας εφόσον κανείς δεν θέλει έναν γκρινιάρη και μίζερο άνθρωπο δίπλα του!

4. Μην "φωνάζουμε" ότι θέλουμε σχέση. Όταν βρισκόμαστε έξω, καλό είναι να είμαστε παρούσες και να μην λειτουργούμε σαν ραντάρ που σαρώνει το χώρο ψάχνοντας το υποψήφιο ταίρι μας! Με αυτόν τον τρόπο αγνοούμε την παρέα μας που θα μας …βάλει στο περιθώριο!

5. Δεν έχουμε παράλογες απαιτήσεις από ένα απλό ραντεβού. Βγαίνουμε ραντεβού και ζητάμε από την αρχή αποκλειστικότητα και δέσμευση, πιέζοντας και τρομάζοντας την άλλη πλευρά. Πρέπει να χαλαρώσουμε και να μην γίνεται η σχέση αυτοσκοπός. Κάθε ειδύλλιο χρειάζεται το χρόνο του, δεν φτιάχνετε εξάλλου τίποτα μέσα σε μία ημέρα. Όσο και αν μας αρέσουν τα ζευγαράκια στο δρόμο, ακούμε ερωτικά τραγούδια και κλαίμε, το να καταλήξουμε να κάνουμε υποχωρήσεις απλά και μόνο για να έχουμε σχέση, δεν σημαίνει ότι θα είμαστε ευτυχισμένες. Είναι καλύτερο να κάνουμε υπομονή και να μην απογοητευόμαστε επειδή δεν έχει έρθει ακόμα εκείνο το κάτι. Είναι τόσα πολλά τα πράγματα που θα αναπολούμε, όταν δεν θα είμαστε πια μόνες. Ας μην ξεχνάμε και την αστεία πλευρά, έχουμε αρκετό χώρο να απλωνόμαστε στο κρεβάτι!

6. Χαλαρώστε και αφεθείτε. Τέλος, είναι γεγονός πως όταν χαλαρώνουμε και αφηνόμαστε, τότε τα πράγματα είναι σαν να έρχονται από μόνα τους, το ίδιο συμβαίνει και με τη σχέση. Όταν χαλαρώνουμε και δεν είμαστε κολλημένες στην εμμονή της σχέσης, το άγχος και η ένταση υποχωρούν. Αποτέλεσμα, εκτός από το ότι και το πρόσωπό μας φαίνεται πιο όμορφο μέσα από τη χαλάρωση και την απομάκρυνση του σφιξίματος των χαρακτηριστικών μας, είναι και η διάθεσή μας πιο χαλαρή και …ελκυστική!

Επομένως, όσο και αν φαίνεται άδικη η ζωή μας, ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και άλλοι singles εκεί έξω που περιμένουν το ίδιο με εμάς. Αντί να κλεινόμαστε στον εαυτό μας και να "μιζεριάζουμε", μπορούμε να εκμεταλλευτούμε αυτό το χρόνο για να κάνουμε όσα μόνο μία single περίοδος μας επιτρέπει.

Πηγή: tlife.gr

Tags Single, υγεια, σχεσεις, health


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.3416 s (249 Queries.) // Parse time: 0.4260 s // Total time: 3.7676 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X