Η σπιρουλίνα και τα οφέλη της


Η σπιρουλίνα και τα οφέλη της

Όλοι γνωρίζουμε  για τη σπιρουλινα. Τι είναι όμως η σπιρουλίνα;

Η σπιρουλίνα ανήκει στην οικογένεια των κυανοβακτηρίων. Ο φυσικός χώρος ανάπτυξης της είναι οι περιοχές με θερμό κλίμα και καλλιεργείται για εμπορική χρήση συνήθως σε λίμνες και θάλασσες. Η σπιρουλίνα έχει αποκτήσει τέτοια φήμη τα τελευταία χρόνια λόγω της περιεκτικότητας της σε μακροθρεπτικά συστατικά, όπως πρωτεΐνη (58%), υδατάνθρακες (30%) και καλά λιπαρά οξέα (8% ανάμεσα τους είναι EPA, DHA, και LA). Επίσης περιέχει μικροποσότητες βιταμινών και ιχνοστοιχείων με εξίσου σημαντική την περιεκτικότητα της σε θρεπτικές  χρωστικές ουσίες όπως χλωροφύλλη, ζεαξανθίνη, Β-καροτίνη, ξανθοφύλλη, και c-φυκοκυανίνη οι οποίες μέσω διαφόρων μηχανισμών μπορεί να είναι βοηθητικές κατά της πρόωρης γήρανσης του ανθρώπινου οργανισμού.

Όπως αναφέρεται και πιο πάνω η σπιρουλίνα έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, είναι  πηγή  σιδήρου, ασβεστίου, σεληνίου και βιταμίνης C, τα οποία αυξάνουν τα επίπεδα ενεργείας, και βοηθούν στα συμπτώματα της κόπωσης  και της χρονιάς κούρασης, ενώ παράλληλα ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα. Επιπλέον, μέσω κλινικών μελετών βρέθηκε ότι λόγω των συστατικών της  βοηθά τα συμπτώματα της αλλεργικής ρινίτιδας, όπως το φτέρνισμα και η ρινική συμφόρηση.

Εκτός αυτού η σπιρουλίνα είναι πλούσια σε ιώδιο το όποιο βοηθά στη λειτουργία του μεταβολισμού μέσω της ορθής λειτουργιάς του θυρεοειδή  αδένα για την  απώλεια  βάρους. Επιπρόσθετα  υπάρχουν ενδείξεις πως η Σπιρουλίνα βοηθά στην εξισορρόπηση της χλωρίδας  του εντέρου και συνάμα στην καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Φτάνουμε λοιπόν στο συμπέρασμα πως η σπιρουλίνα είναι μια αξιοσημείωτη πηγή θρεπτικών συστατικών και θα μπορούσε να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας διατροφής. Όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά της προσδίδουν διάφορες ευεργετικές ιδιότητες, όπως αντιφλεγμονώδη, αντιοξειδωτική, νεύρο-προστατευτική, και ύπατο-προστατευτική.

Επισκεφτείτε σήμερα ένα κατάστημα Holland and Barrett, όπου μπορείτε να προμηθευτείτε τη σπιρουλίνα και να μάθετε περισσότερα για τις ευεργετικές της ιδιότητες!

Tags Holland and Barrett, σπιρουλινα, υγεια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4474 s (250 Queries.) // Parse time: 0.3525 s // Total time: 2.7999 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X