O Καβάφης στη βιτρίνα του οίκου Hermès [εικόνες]


 O Καβάφης στη βιτρίνα του οίκου Hermès [εικόνες]

H  Αλεξάνδρα Κεχαγιόγλου εμπνέεται από την Ιθάκη του Κωνσταντίνου Καβάφη και δημιουργεί την θερινή βιτρίνα του οίκου Hermès στην Αθήνα!  


«Εύχομαι να'ναι μακρύς ο δρόμος...» Με αυτό τον στίχο από την Ιθάκη του Κωνσταντίνου Καβάφη ο οίκος Hermes στην Αθήνα υποδέχεται το καλοκαίρι. Η καλλιτέχνης Αλεξάνδρα Κεχαγιόγλου συνεργάστηκε με τον γνωστό οίκο για τις θερινές βιτρίνες του καταστήματος που βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας.

«Είναι σαν να ακολούθησα κάποια σημάδια. Μου ζήτησαν να παρουσιάσω μία ιδέα και είχε τύχει να μου μιλήσει κάποιος γι΄αυτό το ποίημα του Καβάφη. Μετά μου είπαν να έρθω στην Αθήνα. Και κάπως έτσι όλα έδεσαν μεταξύ τους. Ακολουθώ τα βήματα της γιαγιάς μου, η οποία κατά τη διάρκεια του ελληνοτουρκικού πολέμου ταξίδεψε από την Ισπάρτα στην Αθήνα και από εκεί κατευθείαν στην Αργεντινή, έχοντας μαζί μόνο τον αργαλειό της. Με αυτό το project άρχισα να συνδέομαι με την ιστορία της, είναι κάπως συμβολικό όλο αυτό» είπε η ίδια η καλλιτέχνης για το έργο της αλλά και για όσα της ξύπνησε αυτή η διαδικασία.

Η Αλεξάνδρα Κεχαγιόγλου έχει ασχοληθεί ξανά με τον κόσμο της μόδας αφού τα χαλιά που δημιουργεί η ίδια έχουν “ντύσει” το show του Βέλγου σχεδιαστή Dries van Noten για την Άνοιξη-Καλοκαίρι 2015.

Οι βιτρίνες του οίκου Hermes στην Αθήνα μπορούν να λειτουργήσουν σαν ένα μουσείο, δίνοντας την ευκαιρία στους περαστικούς να σταθούν και να θαυμάσουν ένα πραγματικό έργο τέχνης. «Μου αρέσει το γεγονός ότι ο Οίκος Hermes είναι μία οικογενειακή επιχείρηση που την ενδιαφέρει η κατασκευή και εκτιμά την αξία του χειροποίητου» τόνισε η καλλιτέχνις.

Εώς τις 24 Ιουλίου Hermes: Βουκουρεστίου 1 & Σταδίου 4, Αθήνα

 

Tags Hermès, Αθηνα, ΒΙΤΡΙΝΕΣ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.2672 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3145 s // Total time: 2.5818 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X