Προεδρία Βουλής: Αποφασίζει ο ΔΗΣΥ για υποψηφιότητα Αβέρωφ


Προεδρία Βουλής: Αποφασίζει ο ΔΗΣΥ για υποψηφιότητα Αβέρωφ

Δύο μέρες πριν την εκλογή του Προέδρου της Βουλής, τα σενάρια δίνουν και παίρνουν..

Μέχρι στιγμής κανείς εκ των υποψηφίων δεν φαίνεται να εξασφαλίζει τις 29 ψήφους, που χρειάζονται για εκλογή από την πρώτη ψηφοφορία ή τις 22, που απαιτούνται για εκλογή στη δεύτερη.

Το αποτέλεσμα αναμένεται να κριθεί στην τρίτη ψηφοφορία, όπου Πρόεδρος εκλέγεται όποιος συγκεντρώσει τις περισσότερες ψήφους.

Με τις υποψηφιότητες του Άντρου Κυπριανού, του Μαρίνου Σιζόπουλου, του Δημήτρη Συλλούρη και του Γιώργου Περδίκη να βρίσκονται, ήδη, στο τραπέζι, τη στάση του αναμένεται να διαμορφώσει το απόγευμα το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ.

Το σενάριο, που συγκεντρώνει τις μεγαλύτερες πιθανότητες, μέχρι στιγμής, είναι η υποψηφιότητα του Προέδρου του κόμματος, Αβέρωφ Νεοφύτου, χωρίς να αποκλείονται κι άλλες επιλογές.

Ανοιχτό είναι και το ενδεχόμενο να μη ληφθεί τελική απόφαση σήμερα, αλλά είτε να συνέλθουν εκ νέου τα συλλογικά όργανα, είτε να εξουσιοδοτηθεί ο κ. Νεοφύτου να χειριστεί το ζήτημα προσωπικά, αναλόγως των περιστάσεων.

Με τα υφιστάμενα δεδομένα, αν ο Αβέρωφ Νεοφύτου αποφασίσει να διεκδικήσει την Προεδρία της Βουλής και αυτή κριθεί στην τρίτη ψηφοφορία, τότε έχει προβάδισμα εκλογής, καθώς θα τύχει της υποστήριξης της μεγαλύτερης κοινοβουλευτικής ομάδας, που αριθμεί 18 βουλευτές.

Ο  Άντρος Κυπριανού, χωρίς την υποστήριξη δεύτερου κόμματος, διαθέτει 16 ψήφους.

Η υποψηφιότητα του Μαρίνου Σιζόπουλου συγκεντρώνει μέχρι στιγμής 12 ψήφους, τρεις από την ΕΔΕΚ και εννέα προερχόμενες από το ΔΗΚΟ.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί η πρόθεση της Συμμαχίας Πολιτών, η οποία διαθέτει άλλες τρεις έδρες. Αν η Συμμαχία αποφασίσει, τελικά, να υποστηρίξει τον κ. Σιζόπουλο, τότε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ θα συγκεντρώσει 15 ψήφους.

Την πρόθεση της Συμμαχίας Πολιτών  ν’ αναλάβει πρωτοβουλία για διαβούλευση επί του ζητήματος με όλα τα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου εξήγγειλε ο Γιώργος Λιλλήκας, μετά τη χθεσινή συνάντηση του με τον κ. Σιζόπουλο.

Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια διαβουλεύσεων για διερεύνηση προθέσεων δήλωσε, εξάλλου, ο Μαρίνος Σιζόπουλος μιλώντας στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» του Σίγμα.

Οι υποψηφιότητες Συλλούρη και Περδίκη έχουν προς το παρόν την υποστήριξη τριών και δύο βουλευτών αντίστοιχα.

Αντιπροσωπεία του Κινήματος Οικολόγων – Συμμαχία Πολιτών θα έχει αύριο συνάντηση με την ΕΔΕΚ.

Αύριο το απόγευμα θα συνέλθει και η Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος για εκτίμηση της κατάστασης.

Κλειστά κρατά, μέχρι στιγμής, τα χαρτιά του το ΕΛΑΜ, που δεν έχει, ακόμα, ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του. Δεν αποκλείει ούτε την αποχή, ούτε την υποστήριξη κάποιου υποψηφίου, παρά μόνο το σενάριο της διεκδίκησης της Προεδρίας από έναν εκ των δύο βουλευτών του.

Tags βουλη, κυπρος, ΔΗΣΥ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.2493 s (251 Queries.) // Parse time: 0.4205 s // Total time: 3.6698 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X