Κ.Ε ΑΚΕΛ: Με Άντρο Κυπριανού για την Προεδρία της Βουλής


Κ.Ε ΑΚΕΛ: Με Άντρο Κυπριανού για την Προεδρία της Βουλής

Με Άντρο Κυπριανού θα πορευθεί το ΑΚΕΛ ενόψει της ψηφοφορίας στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Βουλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sigmalive, αυτή την απόφαση έλαβε η Κ.Ε του ΑΚΕΛ, κατά τη σημερινή της συνεδρία, με θέμα την Προεδρία της Βουλής και του απολογισμού του εκλογικού αποτελέσματος.

Μέχρι τις 2 Ιουνίου, ημερομηνία κατά την οποία θα γίνει η ψηφοφορία για ανάδειξη του Προέδρου της Βουλής, το ΑΚΕΛ θα αναζητήσει υποστήριξη προς το πρόσωπο του κ. Κυπριανού. Σε καμιά περίπτωση, η υποστήριξη αυτή, από όπου και αν προέλθει, δεν θα έχει κανένα αντάλλαγμα, είτε για μελλοντικές προεδρικές εκλογές, είτε για παραχωρήσεις εκ των προτέρων, διαμηνύει το ΑΚΕΛ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχει ξεκαθαρίσει εντός ΑΚΕΛ, ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο στήριξης υποψηφίου από τα μικρότερα κόμματα.

Η βάση του κόμματος θα κρίνει το εκλογικό αποτέλεσμα

Σε σχέση με τον απολογισμό για το εκλογικό αποτέλεσμα, έχουν ξεκαθαρίσει οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν. Σε αυτό το στάδιο η Κ.Ε ΑΚΕΛ δεν έχει πάρει καμιά απόφαση και θα περιμένει τις απόψεις της βάσης του κόμματος.

Θα συνέλθουν λοιπόν, στο αμέσως επόμενο διάστημα οι Κομματικές Ομάδες Βάσης(ΚΟΒ), χωρίς καμιά καθοδήγηση από την Κ.Ε και θα συζητήσουν ελεύθερα για το εκλογικό αποτέλεσμα. Τα πορίσματα από τις ΚΟΒ θα προωθηθούν στην Κ.Ε και τότε θα συζητηθεί το συγκεκριμένο ζήτημα.

Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ο Γιώργος Λουκαΐδης

Η Κ.Ε. του ΑΚΕΛ εξέλεξε ομόφωνα τον Γιώργο Λουκαΐδη ως τον νέο Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέες Δυνάμεις, μετά από σχετική εισήγηση του Πολιτικού Γραφείου και διαβούλευση με την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, που είχαν επίσης στηρίξει ομόφωνα την υποψηφιότητα του.

Εκπρόσωπος Τύπου ο Στέφανος Στεφάνου

Η Κ.Ε. εξέλεξε ομόφωνα ως νέο Εκπρόσωπου Τύπου του ΑΚΕΛ τον Στέφανο Στεφάνου, μετά από σχετική εισήγηση του Πολιτικού Γραφείου. Ο Στέφανος Στεφάνου αναλαμβάνει ταυτόχρονα ως επικεφαλής του ενοποιημένου Γραφείου Τύπου και Επικοινωνίας του κόμματος.

Tags ΑΚΕΛ, βουλη


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4037 s (233 Queries.) // Parse time: 0.1943 s // Total time: 2.5980 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X