Βαλάντω Τρύφωνος: "Όταν ήμουν στο Greek Idol μου έλεγαν για τα κιλά μου και είχα πληγωθεί" [βίντεο]


Βαλάντω Τρύφωνος: "Όταν ήμουν στο Greek Idol μου έλεγαν για τα κιλά μου και είχα πληγωθεί" [βίντεο]

Τι λέει για τον έρωτα και το γάμο

Την πρωτογνωρίσαμε πριν από περίπου έξι χρόνια μέσα από τη συμμετοχή της στο Greek Idol. Από τότε μέχρι σήμερα η Βαλάντω Τρύφωνος με αργά και σταθερά βήματα στο χώρο καταφέρνει να ξεχωρίζει και κάθε φορά να μας εντυπωσιάζει. Σε µια συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στο περιοδικό "ΟΚ!" µιλά για το καινούργιο της τραγούδι "Μοιάζει µε αγάπη", ενώ αποκαλύπτει και άγνωστες πτυχές της προσωπικότητάς της. 

Σε συναντάµε, στην ιδιαίτερη πατρίδα σου την Κύπρο. Τι σε φέρνει εδώ;
Μετά από πολύ καιρό, έχω έρθει στην Κύπρο τόσο για να δω τους δικούς µου, όσο και για την προώθηση του καινούργιου µου τραγουδιού "Μοιάζει µε αγάπη". Τον τελευταίο χρόνο είµαι στο στούντιο µαζί µε πάρα πολύ αγαπηµένους και ταλαντούχους συνεργάτες, όπου και ετοιµάζουµε την πρώτη µας ολοκληρωµένη δισκογραφική δουλειά. Κυκλοφόρησε το πρώτο τραγούδι το "Μοιάζει µε αγάπη" σε µουσική Ayo Olatunji και στίχους του Άλκη Ιωάννου.

Μίλησέ µας λίγο για το "Μοιάζει µε αγάπη"….
Αν και φαινοµενικά πρόκειται για µια µελαγχολική µπαλάντα, εντούτοις, πιστεύω ότι µιλά στην ανάγκη που έχουµε όλοι µας για την ανθρώπινη επαφή σε οποιοδήποτε επίπεδο, πράγµα το οποίο στις ηµέρες µας το βρίσκεις σπάνια.

Όντως στις ηµέρες µας οι ανθρώπινες σχέσεις νοσούν;
Όλα στην αρχή µοιάζουν µε κάτι. Ακόµη και ο ενθουσιασµός µπορεί να σε κάνει να νοµίσεις ότι µοιάζει µε αγάπη. Στην πορεία όµως αποδεικνύονται διαφορετικά τα πράγµατα. Υποσχέσεις που δεν τηρούνται, ταξίδια που δεν γίνονται. Γενικά είναι πολύ δύσκολες στις ηµέρες µας οι ανθρώπινες σχέσεις. Στη ζωή µας έχουν µπει πια πολύ έντονα τα social media, όπου χάνεται η ουσιαστική επαφή µεταξύ ανθρώπων.

Για σένα, τι µοιάζει µε αγάπη;
Αγάπη για εµένα είναι η οικογένειά µου, οι φίλοι µου, η µουσική και τα τραγούδια.
Να υποθέσω ότι η µουσική είναι και η µεγαλύτερή σου αγάπη, σωστά;
Πάντα από µικρό παιδί, λάτρευα τη µουσική και το τραγούδι. Νιώθω τυχερή που κατάφερα να κάνω το παιδικό µου όνειρο πραγµατικότητα.

Από τον καιρό που συµµετείχες στο Greek Idol, µέχρι σήµερα, θα έλεγες ότι είσαι ευχαριστηµένη µε την πορεία σου στο χώρο;
Θα ήµουν αχάριστη αν σου έλεγα κάτι άλλο. Αυτά τα έξι χρόνια, έχω κάνει πολύ όµορφες συνεργασίες, µε ανθρώπους που εκτιµώ και σέβοµαι πάρα πολύ σαν καλλιτέχνες, όπως ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο Γιάννης Πάριος, η Άννα Βίσση. Συν αυτού, τον τελευταίο ενάµιση χρόνο έχω ασχοληθεί µε το θέατρο. Πέρσι βρισκόµουν στο θέατρο badminton που πρωταγωνιστούσε ο Γιάννης Μπέζος. Γενικά είµαι πάρα πολύ ευχαριστηµένη µε όσα έχω κάνει, χωρίς αυτό να σηµαίνει ότι επαναπαύοµαι και δεν χάνω κανένα ενθουσιασµό και αγάπη γι' αυτό.

Μπήκες στη µουσική βιοµηχανία σε µια περίοδο κρίσεως. Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να αντέξει στο χρόνο ένας καλλιτέχνης σε τέτοιες περιόδους;
Νοµίζω η γενιά µου, τα µόνα όπλα που διαθέτει είναι η όρεξη και η αγάπη για το τραγούδι. Με σκληρή δουλειά, επιµονή και υποµονή µπορούµε να τα καταφέρουµε.

Πώς σχολιάζεις τα τάλεντ σόου που υπάρχουν αυτή τη στιγµή στην τηλεόραση;
Ειλικρινά η τηλεόραση στο σπίτι µου είναι διακοσµητικό στοιχείο.

Σε µια παλαιότερή σου συνέντευξη είπες πως αν θα άλλαζες κάτι στο χώρο, θα ήταν τα λάθος πρότυπα που δηµιουργούνται. Πώς το εννοείς;
Από την πολύ αρχή µου στο παιχνίδι είχε τεθεί το θέµα των κιλών µου κ.τ.λ Θεωρώ όµως ότι κάνουµε µουσική για τα αυτιά και την ψυχή και όχι για τα µάτια. Δηµιουργούµε λάθος πρότυπα και πλέον η ανορεξία έχει γίνει µάστιγα. Είναι άσχηµο να δίνουµε πρότυπα που είναι απλησίαστα ή άρρωστα στα νέα παιδιά. Όταν βρισκόµουν και εγώ στο παιχνίδι, στο πρώτο άκουσµα για τα κιλά µου πληγώθηκα, όµως επειδή πάντα ήµουν πολύ χαρούµενη µε το σώµα µου, δεν το άφησα να µε φάει όλο αυτό και να µπω σε αυτό το τρυπάκι.

Τι µήνυµα θα έδινες στα νέα παιδιά που θέλουν να ακολουθήσουν αυτό το χώρο;
Να έχουν υποµονή, επιµονή, γερό στοµάχι και να έχουν πολλή όρεξη για δουλειά. Στο τέλος είναι η ποιότητα της δουλειάς σου που θα κριθεί στο πέρασµα του χρόνου.

Προηγουµένως, αναφέρθηκες στις συνεργασίες που έχεις κάνει µέχρι σήµερα. Ξεχωρίζεις κάποια από αυτές;
Δεν ξεχωρίζω κάποια, γιατί από όλους έχω πάρει πολύ διαφορετικά πράγµατα. Έχω κερδίσει πάρα πολλές εµπειρίες, οπόταν δεν µπορώ να ξεχωρίσω κάποια.

Έχεις δηµιουργήσει φιλίες µέσα στο χώρο;
Όχι. Οι σχέσεις µας είναι περισσότερο επαγγελµατικές. Γενικά προτιµώ στα επαγγελµατικά µου να υπάρχουν ξεκάθαρες γραµµές. 

Είσαι από τους ανθρώπους που φροντίζουν να κρατούν χαµηλό προφίλ. Πρόκειται περί επιλογής αυτή η εικόνα;
Νοµίζω εναπόκειται στο χαρακτήρα και την ιδιοσυγκρασία µου. Για µένα η λέξη φιλία είναι πάρα πολύ ιερή. Δύσκολα κάνω φίλους και τους ανθρώπους που θεωρώ φίλους µου είναι για µια ζωή. 

Αρκετοί καλλιτέχνες προωθούν την προσωπική τους ζωή, για να βρίσκονται µπροστά στα φώτα της δηµοσιότητας. Θα το έκανες και εσύ αυτό;
Αυτό είναι κάτι το οποίο δεν το κατακρίνω, απλά σε εµένα δεν ταιριάζει. Θέλω πάντα να απασχολώ µέσω της δουλειάς µου παρά µε οτιδήποτε άλλο.

Αναγκαίο κακό για όλους τους καλλιτέχνες, όµως, είναι και η έκθεση της προσωπικής τους ζωής…
Προσωπικά θέλω να ξέρουν τη Βαλάντω που λέει το τάδε τραγούδι, παρά τη Βαλάντω που βγαίνει µε τον τάδε τύπο.

Είσαι από τους ανθρώπους που δεν θέλουν να µιλούν για την προσωπική τους ζωή;
Αφού µε ρωτάς ναι, δεν θα σου πω ψέµατα, γιατί θέλω να είµαι ειλικρινής. Όµως δεν πιστεύω ότι ενδιαφέρει τον κόσµο η προσωπική ζωή του καθενός.

Νοµίζω, αυτό είναι κάτι που θέλετε να πιστεύετε εσείς οι καλλιτέχνες. Ο κόσµος, θέλει να ξέρει τα πάντα γύρω από τον αγαπηµένο του τραγουδιστή…
Το αντιλαµβάνοµαι αυτό που λες, αλλά από ένα σηµείο και µετά αυτό κουράζει. Να γράφονται και να αναλώνονται συνεχώς τα ίδια πράγµατα. Όταν η Adele κατάφερε για τρία ολόκληρα χρόνια να χαθεί και να µην υπάρχει καµία φωτογραφία της από παραράτσι, πιστεύω πως ο καθένας µπορεί να το πετύχει.

Οπόταν θα µου πεις τώρα σε ποια φάση της προσωπικής σου ζωής σε πετυχαίνουµε;
Είµαι ερωτευµένη µε τη δουλειά µου. Έχω αφοσιωθεί απόλυτα στο άλµπουµ που ετοιµάζουµε. Έχω "ρίξει" όλη µου την ενέργεια εκεί και το κάνω µε ενθουσιασµό και αγάπη. Δεν θέλω τίποτα να µου αποσπά την προσοχή από αυτό και νοµίζω πως τίποτα δεν µπορεί να µου την αποσπάσει. Έτσι ο έρωτας µπαίνει σε δεύτερη, τρίτη µπορεί και τέταρτη µοίρα (γελαέι).

Ξέρεις όµως, ο έρωτας είναι τυφλός….
Είµαι και εγώ αυτής της φιλοσοφίας. Ότι τα πάντα έρχονται εκεί που δεν τα περιµένεις. Οπόταν αν συµβεί και αυτό καλώς να ορίσει (γέλια).

Φαντάζεσαι την µέρα του γάµου σου;
Όχι δεν ήµουν πότε το κοριτσάκι που σκεφτόταν το νυφικό του. Άµα µε το καλό έρθει η µέρα, θα ήθελα να την περάσω πολύ χαλαρά µε τους φίλους µου και την οικογένειά µου.

Τον εαυτό σου ως µαµά τον φαντάζεσαι;
Ούτε ως µαµά µπορώ να µε φανταστώ. Μπορεί να είµαι 28 χρονών, όµως ακόµη δεν νιώθω την ανάγκη να γίνω µητέρα. Ίσως να φταίει και το ότι δεν έχω γνωρίσει κάποιον που να µε κάνει να νιώσω αυτή την ασφάλεια.

Στον ελεύθερό σου χρόνο τι κάνεις;
Προσπαθώ να βλέπω φίλους, να διαβάζω ελληνική λογοτεχνία και το καλοκαίρι λέω να ξεκινήσω µαθήµατα ελεύθερης κατάδυσης.

Κλείνοντας, ποιο θα έλεγες πως είναι το µεγαλύτερό σου όνειρο και ποιος ο µεγαλύτερός σου φόβος;
Το µεγαλύτερό µου όνειρο δεν είναι κάτι τρελό. Αυτό που θέλω, είναι ο κόσµος να αγαπήσει τα τραγούδια µου. Όσον αφορά στο µεγαλύτερό µου φόβο, αυτός είναι να µην έχω κοντά µου τους ανθρώπους που αγαπώ.


 

Tags Βαλάντω Τρύφωνος, διασημοι, gossip, showbiz κύπρος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5653 s (231 Queries.) // Parse time: 0.2168 s // Total time: 2.7821 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X