Ακριβαίνουν πάλι τα καύσιμα


Ακριβαίνουν πάλι τα καύσιμα

Νέα αύξηση σημειώνεται τις τελευταίες ημέρες στις τιμές των καυσίμων στην Κύπρο.

Σύμφωνα με καταγγελίες πολιτών, η αύξηση που παρατηρείται είναι σημαντική σε σχέση με την πορεία που είχαν τα καύσιμα το τελευταίο διάστημα.

Μιλώντας στο SigmaLive η Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Καταναλωτών Φρύνη Μιχαήλ, ανέφερε ότι το βασικό πρόβλημα που υπάρχει σε σχέση με τον αποτελεσματικό έλεγχο των τιμών, συνίσταται στο γεγονός ότι το Υπουργείο Εμπορίου έχει αλλάξει εδώ και καιρό τη μέθοδο παρακολούθησης «κρατώντας μας εδώ και καιρό στο σκοτάδι».

Υπάρχει ένα σοβαρό κενό στη διαδικασία, πρόσθεσε.

Επιπλέον, ανέφερε ότι το Υπουργείο υποχρεούνται να παρακολουθεί τις τιμές, με το νόμο να του δίνει την εξουσία να παρεμβαίνει με σχετικό διάταγμα στον ανταγωνισμό, όταν η κατάσταση κινδυνεύει να βγει εκτός ελέγχου. Το συγκεκριμένο διάταγμα, ούτε λίγο ούτε πολύ, βάζει «καπέλο» στις αυξημένες τιμές, μη αφήνοντάς τες να εκτροχιαστούν.

Ωστόσο, συμπλήρωσε, αυτό έχει γίνει μόνο μια φορά μέχρι στιγμής, κι αυτό πριν αρκετά χρόνια.

«Εμείς πιέζουμε από την πλευρά μας συνεχώς το Υπουργείο, αλλά δεν βλέπουμε βελτίωση», είπε.

Όπως ανέφερε, στην κυπριακή αγορά καυσίμων δεν διεξάγεται υγιής ανταγωνισμός, καθώς οι εταιρίες που εισάγουν πετρελαιοειδή από τη διεθνή αγορά είναι μόνο τρεις στον αριθμό, με τα περισσότερα πρατήρια να είναι πλήρως εξαρτημένα και να στερούνται του περιθωρίου για καθορισμό των τιμών τους.

Μπορείτε να παρακολουθείτε καθημερινά τις τιμές των καυσίμων από την ειδική πλατφόρμα του Υπουργείο Εμπορίου.

Tags καυσιμα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.0304 s (252 Queries.) // Parse time: 0.3377 s // Total time: 2.3681 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X