Αυτός είναι ο επιστημονικός λόγος που οι γονείς σου δεν συμπαθούν τον/την σύντροφό σου


Αυτός είναι ο επιστημονικός λόγος που οι γονείς σου δεν συμπαθούν τον/την σύντροφό σου

Και σίγουρα δε θα το φανταζόσουν με τίποτα

Σου έχει τύχει ποτέ να βγαίνεις με κάποιον, να περνάτε τέλεια μαζί και εκεί που νομίζεις πως η οικογένειά σου θα τον λατρέψει, να συμβαίνει το άκρως αντίθετο;

Σε νέα έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο "Evolutionary Behavioural Sciences", ζητήθηκε από γυναίκες να αξιολογήσουν 133 ανθρώπινα χαρακτηριστικά που πιστεύουν πως είναι σημαντικά σε ένα σύντροφο. Αυτό έπρεπε να το κάνουν και για τις ίδιες και για το τι θα θεωρούσαν καλό για το σύντροφο της αδελφής τους και τα αποτελέσματα είχαν μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Robert Biegler, αποκάλυψε, πως ενώ οι περισσότερες γυναίκες αναζητούν έναν άνδρα για την αδελφή τους που έχει "ενσυναίσθηση, ευθύνη, είναι πρόθυμος να βοηθά τους άλλους, ευαίσθητος και καλός", αλλά για τις ίδιες, θέλουν κάποιον "γοητευτικό, διασκεδαστικό και καλό στο κρεβάτι".

Μάλιστα, οι τάσεις αυτές, ήταν παρόμοιες και στις απαντήσεις των γονέων, όταν εκείνοι ρωτήθηκαν τι θα θεωρούσαν σημαντικό στο σύντροφο των κοριτσιών τους και ως συμπέρασμα, οι ερευνητές κατέληξαν στο ότι η οικογένεια προτιμά ανθρώπους που δε δημιουργούν εντάσεις και δράματα.

Ο Biegler, εξηγεί: "Ο ιδανικός σύντροφος για την αδελφή, ή την κόρη σου, δεν γίνεται να σου απομυζεί ενέργεια και να μειώνει τις πιθανότητες πως τα δικά σου γονίδια θα περαστούν στην επόμενη γενιά".

Πηγή: queen.gr

Tags σχεσεις, γονεις, συντροφοσ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.8992 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3527 s // Total time: 2.2520 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X