Κραυγή απόγνωσης απο την οργάνωση παραπληγικών


Κραυγή απόγνωσης απο την οργάνωση παραπληγικών

Θέμα ανεξάρτητης διαβίωσης θέτουν οι παραπληγικοί. Αιτία, τα χαμηλά επιδόματα που τους παρέχει το κράτος για αγορά των απαιτούμενων υπηρεσιών.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου της Οργάνωσης Παραπληγικών Κύπρου Δημήτρης Λαμπριανίδης ανέφερε πως "Τα άτομα με συμπτώματα τετραπληγίας λαμβάνουν επίδομα από το κράτος  ύψους 854 ευρώ με το οποίο πρέπει να καλύψουν το κόστος αγοράς υπηρεσιών ανεξάρτητης διαβίωσης. Το κόστος ενός οικιακού βοηθού που εργάζεται επτά ώρες για έξι μέρες την εβδομάδα είναι σήμερα περίπου 400 ευρώ μηνιαίως και εύκολα γίνεται αντιληπτο το κενό που υπάρχει και τα προβλήματα που δημιουργούνται στη ζωής τους".

Η οργάνωση παραπληγικών καλεί το κράτος να προχωρήσει στοχευμένα σε διεύρυνση των κοινωνικών παροχών για στήριξη της εξυπηρέτησης βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

"Και επειδή έγνοια μας δεν είναι τα χρήματα έχουμε ζητήσει από το κράτος αντί χρήματα για να αγοράζουμε υπηρεσίες να μας προσφέρουν υπηρεσίες στον απαιτούμενο βαθμό και ποιότητα. Επιπλέον θεωρούμε ότι το κράτος μας έχει την υποχρέωση να προχωρήσει σε διέυρυνση των κοινωνικών παροχών προς τα άτομα με αναπηρίες αφού σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat  βρισκόμαστε στην τελευταία θέση σε σύγκριση με τις άλλες χώρες της Ε.Ε για το ποσοστό των κοινωνικών παροχών προς άτομα με αναπηρίες σε σχέση με το σύνολο των κοινωνικών παροχών" δήλωσε ο Δημήτρης Λαμπριανίδης.

Γίνεται λόγος και για κινδύνους που αντιμετωπίζουν όσοι  εργοδοτούν αλλοδαπούς από τρίτες χώρες, καθώς όπως υποστηρίζουν ο προσωπικός τους φροντιστής θα τους εγκαταλήψει χωρίς να αντιακτασταθεί άμεσα. Φαίνεται να υπήρξαν περιπτώσεις όπου τετραπληγικά άτομα αναγκάστηκαν να φιλοξενηθούν σε γηροκομεία μέχρι την πρόσληψη νέου προσωπικού βοηθού.

Οι παραπληγικοί σύμφωνα με την οργάνωση είναι εκτεθειμένοι και στην εκμετάλλευση, αφού συχνά χρησιμοποιούνται  ως όχημα για να εισέλθουν στη χώρα αλλοδαποί για να εργοδοτηθούν κοντά τους, οι οποιοι  σύντομα όμως θα τους εγκαταλείψουν κατηγορώντας τους ως κακούς εργοδότες. 

Tags ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΟΙ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.6731 s (233 Queries.) // Parse time: 0.4591 s // Total time: 3.1322 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X