Συναυλία "Spectacular Russia"


Συναυλία "Spectacular Russia"

Στις 15 Μαϊου 2016, και ώρα 20.00, στο Πολιτιστικό Κέντρο ΤΡΑΚΑΣΟΛ στη Μαρίνα Λεμεσού

Ταξιδέψτε με τους ονειρικούς και μελωδικούς ήχους του φλάουτου σε μια μοναδική συναυλία της Χορωδίας Φλαόυτων Λεμεσού Flautissimo υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Θεόδωρου Κρασίδη, με τίτλο “Spectacular Russia”.  Μια μαγευτική συναυλία με ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στους σημαντικότερους Ρώσους συνθέτες, όπως τους Tchaikovsky, Shostakovich, Korsakov, Alyabyev, αλλά και με παραδοσιακά τραγούδια.  Μια συναυλία που θα εντυπωσιάσει.

Η χορωδία φλάουτων Flautissimo ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2014 από τον Θεόδωρο Κρασίδη, μουσικοπαιδαγωγό και φλαουτίστα με πολύχρονη καριέρα στην κλασσική, ξένη και ελληνική μουσική με συναυλίες πλάι σε μεγάλα ονόματα του μουσικού στερεώματος όπως Μάριο Φραγκούλη, Γιώργο Περρή, Γιώργο Νταλάρα, Μελίνα Ασλανίδου, Deborah Mayers κλπ. Το Flautissimo έχει ήδη εντυπωσιάσει όσους είχαν την τύχη να τους απολαύσουν στις μέχρι τώρα παρουσιάσεις τους, αλλά κυρίως στις μεγάλες τους συναυλίες την άνοιξη, το καλοκαίρι και τα Χριστούγεννα του 2015, όπως και στο Μουσικό τους Παραμύθι τον Φεβρουάριο του 2016.

Φιλοξενούμενοι σολίστ της συναυλίας θα είναι η διακεκριμένη σοπράνο Χρύσω Μακαρίου και ο γνωστός τενόρος Μάριος Ανδρέου.
Η Χρύσω Μακαρίου μετά τo τέλος των σπουδών της και το ντεμπούτο στη Σόφια μεταβάινει στη Βιέννη. Συμμετείχει και διακρίθηκε σε πολλούς Διεθνείς Διαγωνισμούς καθώς και ευρωπαικά Φεστιβάλ. Συνεργάστηκε με την Συμφωνική Ορχήστρα της Εθνικης Ραδιοτηλεόρασης Σλοβακίας και την Κρατική Όπερα της Μπάνσκα Μπίστριτσα. Έκανε εμφανίσεις στη Σόφια, με την Kinderoper Papageno σε Αυστρία και Γερμανία, με την Opera Piccola στη Βιέννη, με το Opernloft Hamburg στο Αμβούργο, όπως επίσης και στο Μέγαρο Μουσικής της Βιέννης στο Ambassadors in Concert δίπλα από διεθνούς φήμης τραγουδιστές. Σημαδιακές εμφανίσεις το 2014 όταν καθήλωσε το Βιεννέζικο κοινό στα βασιλικά ανακτορα του Χόφμπουργκ στη Βιέννη στο χορό του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας και το 2015 όταν επαναλαμβάνει τη θεαμάτική έναρξη του χορού του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας στα βασιλικά ανάκτορα μπρόστα από κοινό άνω των 5000. Από το 2015 ξεκινά τη συνεργασία της με την Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, ενώ το καλοκαίρι του 2015 πραγματοποιεί σειρά εμφανίσεων με την Hong Kong Youth Symphony Orchestra.

Ο Μάριος Ανδρέου τελείωσε τις σπουδές του στην Εθνική Μουσική Ακαδημία Σόφιας, στον Σολιστικό Τομέα και ειδίκευση στην Κλασική Παιδαγωγική Τεχνική Τραγουδιού. Έχει συνεργασίες με μεγάλους μαέστρους και τραγουδιστές στην Κύπρο και εξωτερικό, και έχει δώσει ρεσιτάλ και παραστάσεις σε Κύπρο, Ελλάδα, και άλλες χώρες εντός και εκτός Ευρώπης. Έχει συνεργαστεί με την Κρατική Ορχήστρα Κύπρου, την Κρατική Ορχήστρα Νέων, πολιτιστικούς ομίλους και οργανισμούς, και το Μέγαρο Πολιτισμού. Επίσης είναι μέλος στο φωνητικό Quartet Avanti 4. Συμμετείχε ως κριτής στους 5 παγκύπριους μουσικούς αγώνες 2010 που διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και διετέλεσε πρόεδρος της κριτικής επιτροπής τοu Πανεπιστημίου Κύπρου στο διαγωνισμό του τμήματος Γαλλικής Φιλολογίας το 2013. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Κυπριακού Οργανισμού Όπερας. Επίσης είναι καθηγητής τραγουδιού στα Μουσικά Λύκεια και στο European University.

Προπώληση εισιτηρίων και πληροφορίες στο Ταμείο "Οδού Ειρήνης" στο 25878744, διαδικτυακά στο www.tickethour.com.cy, 77777040, και σε όλα τα ACS Παγκύπρια.

Tags συναυλια, SPECTACULAR RUSSIA, εκδηλωση, διασκεδαση, go out


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.9177 s (229 Queries.) // Parse time: 0.3522 s // Total time: 3.2699 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X