Αλεξία Ποταμίτου: Για πρώτη φορά μιλά για την περιπέτεια υγεία του γιου της


Αλεξία Ποταμίτου: Για πρώτη φορά μιλά για την περιπέτεια υγεία του γιου της

Γιατί αναγκάστηκε να γεννήσει στο εξωτερικό;

Η γνωστή διατροφολόγος άνοιξε το σπίτι της στο περιοδικό "ΟΚ!" και μίλησε για όλα όσα πρέπει να προσέξουμε για τη διατροφή μας λίγο πριν από το καλοκαίρι ενώ παράλληλα εξομολογείται για πρώτη φορά την περιπέτεια που πέρασε πριν να φέριε στον κόσμο το δεύτερο παιδί της.

Καταρχήν, σε ποια φάση σε πετυχαίνουμε αυτό το διάστημα;
Μοιράζω το χρόνο μου ανάμεσα σε δουλειά και οικογένεια. Τρέχω από το πρωί μέχρι το βράδυ για να τα προλάβω όλα. Έχω δύο παιδάκια, μια κορούλα τεσσάρων ετών και ένα γιο ενός, που χωρίς την πολύτιμη βοήθεια της μητέρας μου δεν θα τα κατάφερνα από μόνη μου, γιατί τόσο εγώ όσο και ο σύζυγός μου δουλεύουμε αρκετές ώρες.

Από τις πιο γνωστές διατροφολόγους στο χώρο και να υποθέσω πως τώρα που ανοίγει και ο καιρός, έχει αυξηθεί και η δουλειά, έτσι δεν είναι;
Ακριβώς. Ως συνηθώς την άνοιξη είναι που υπάρχει η περισσότερη δουλειά, λόγω καλοκαιριού που παραμονεύει και γιατί οι περισσότεροι θέλουν να χάσουν τα περιττά κιλά λίγο πριν βγουν στην παραλία.

Διατροφή ή δίαιτα; Ποια η διαφορά ;
Νομίζω η δίαιτα είναι συνδεδεμένη με τη λέξη στέρηση και είναι συνυφασμένη στο μυαλό μας για ένα μικρό χρονικό διάστημα. Η διατροφή από την άλλη, είναι κάτι που θεωρώ πως πρέπει να γίνεται στάση ζωής, έτσι ώστε να πετύχουμε πληρότητα. Ευεξία, ζωντάνια και να αποφύγουμε κάποιες ασθένειες. Η δικιά μου συμβουλή είναι η σωστή διατροφή.

Τι θα συμβούλευες τις αναγνώστριές μας να προσέξουν, έτσι ώστε να χάσουν τα περιττά κιλά;
Να έχουν διατροφική ισορροπία που είναι και το πιο βασικό. Αν κάποια κοπέλα θέλει να χάσει βάρος, πρέπει να κάνει ένα ημερολόγιο διατροφής, έτσι ώστε να δει πού ξεφεύγει και να προσαρμόσει τις διατροφικές της συνήθειες αναλόγως. Εντάσσουμε στη διατροφή μας μικρά και τακτικά γεύματα. Επενδύουμε σε φρούτα και λαχανικά, ενώ παράλληλα βάζουμε και την άσκηση στις καθημερινές μας συνήθειες.

Ποιο θεωρείς πως είναι το σωστό μοντέλο γυναίκας;
Ζώντας στη Μεσόγειο, θεωρώ πως πρέπει να στηρίξουμε τις μεσογειακές καμπύλες. Οι καμπύλες εκπέμπουν θηλυκότητα και πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε να αποζητούμε την μεγαλύτερη απώλεια βάρους που πολλές φορές οδηγεί σε ανορεξικά πρότυπα.

Ποια είναι τα δικά σου μυστικά ομορφιάς;
Παλαιότερα ήταν ο καλός ύπνος, τώρα πλέον με δύο παιδάκια, είναι σχεδόν ανύπαρκτος (Γελάει). Συν αυτού, προσέχω πάρα πολύ τη διατροφή μου και παράλληλα γυμνάζομαι επί καθημερινής βάσεως. Τέλος, προσπαθώ να έχω ισορροπία και στις ανθρώπινες μου σχέσεις. Θεωρώ πως το να βρίσκεις χρόνο για να βλέπεις τους ανθρώπους που αγαπάς, είναι πολύ σημαντικό.

Ποιο σημείο του σπιτιού σου, είναι αυτό που σε χαλαρώνει περισσότερο;
Ο αγαπημένος μου χώρος μέσα στο σπίτι είναι η κουζίνα. Μου αρέσει πάρα πολύ να μαγειρεύω, εξ ου και είμαι στα πρόθυρα να εκδώσω το δεύτερό μου βιβλίο, όπου εστιάζω στην παιδική διατροφή. Οπόταν, έχω δοκιμάσει άπειρες παιδικές συνταγές τελευταίος. Άρα η κουζίνα είναι ένας χώρος που περνώ πάρα πολλές ώρες εκεί, όπως και στο εξωτερικό του σπιτιού μου, στην πισίνα, όπου και περνούμε πολύ όμορφες οικογενειακές στιγμές.

Με το σύζυγό σου, Ανδρέα, θεωρείς πως έχει αλλάξει η σχέση σας με τον ερχομό και του δεύτερου παιδιού;
Σίγουρα. Παλαιότερα, είχαμε πολύ περισσότερο χρόνο για εμάς. Τώρα πλέον, έχουμε χαθεί μέσα στην καθημερινότητα. Οι σχέσεις είναι δύσκολες. Ευτυχώς όμως με τον Ανδρέα, έχουμε βρει κοινούς κώδικες επικοινωνίας. Υπάρχει η κατανόηση μεταξύ μας και φροντίζουμε καθημερινά να βρίσκουμε τρόπους για να κρατήσουμε αυτό, που μέχρι σήμερα φτιάξαμε, ζωντανό. Είναι πολύ εύκολο να χαθεί η επικοινωνία ανάμεσα σε ένα ζευγάρι, γι' αυτό και χρειάζεται ένας διαρκής αγώνας. Ευελπιστώ πως όσο μεγαλώνουν τα παιδιά μας, θα έχουμε και περισσότερο χρόνο ως ζευγάρι.


 

Θα ήθελες και ένα τρίτο παιδάκι;
Η αλήθεια είναι πως μου αρέσουν πάρα πολύ τα παιδιά και πριν την κόρη μου δεν είχα ιδέα πώς είναι να είσαι μητέρα. Πριν πέντε χρόνια, το να κάνω οικογένεια φάνταζε ως ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Είμαι από τις γυναίκες που μου άρεσε πάντα η ελευθερία μου. Όμως τώρα, το ότι είμαι μαμά δεν το αλλάζω με τίποτα. Αν είχα και τέσσερα παιδιά δεν θα με πείραζε. Όμως για να κάνεις μια μεγάλη οικογένεια, θέλεις πάρα πολλή βοήθεια, μεγάλο κονδύλι για να είναι καλά και τα μωρά θέλουν πάρα πολλή αγάπη, που αγάπη σημαίνει ποιοτικός χρόνος.

Νιώθεις τύψεις για το χρόνο που χάνεις από τα παιδιά σου;
Όχι, γιατί πήρα από το γραφείο μου χρόνο. Πλέον, όταν μπαίνω στο σπίτι αφοσιώνομαι στα παιδιά και το σύζυγό μου.

Ποιο θα έλεγες πως είναι το μεγαλύτερό σου όνειρο;
Δεν έχω κάποιο μεγάλο όνειρο. Νιώθω καλά εδώ που είμαι. Επειδή είχα μια πολύ έντονη περιπέτεια με το γιο μου μέχρι να γεννηθεί, το μόνο που θέλω είναι να είναι καλά τα παιδιά μου.

Θέλεις να μου μιλήσεις λίγο γι' αυτή σου την περιπέτεια;
Όταν έμεινα έγκυος τον γιο μου, είχε διαγνωστεί με εμβρυακή διαφραγματοκήλη. Οπότε, εμβρυακά έμπαιναν μέσα στον πνεύμονα του μωρού διάφορα όργανα. Έτσι χρειάστηκε, να πάμε στο εξωτερικό για να γεννηθεί ο Νικόλας. Έφυγα από την Κύπρο τρεις μήνες πριν γεννήσω και πήγαμε στον δόκτωρα Κύπρο Νικολαΐδη, στο Λονδίνο, ο οποίος είναι ένας εξαιρετικός γιατρός και ένας σπάνιος άνθρωπος. Εκεί έμεινα μέχρι να γεννηθεί ο γιος μου, ο οποίος μόλις γεννήθηκε μπήκε κατευθείαν στην εντατική όπου και χειρουργήθηκε. Τώρα πλέον, είναι ένα υγιέστατο αγοράκι.

Φαντάζομαι πως οι στιγμές που πέρασες, είναι κάτι το οποίο δεν θες να θυμάσαι…
Δεν περίμενα να ήμουν τόσο δυνατή. Αντιμετώπισα την όλη διαδικασία με πολλή ψυχραιμία και πίστη. Ήμουν δυνατή και για τη Θεοδώρα μου, που ήταν ήδη τριών ετών και για το παιδί που κουβαλούσα μέσα μου. Όμως δεν σου κρύβω πως όλη αυτή η ένταση μου βγήκε φέτος. Ξαφνικά, όταν ο Νικόλας έγινε ενός, ξέσπασα. Μου ήρθαν στο μυαλό όλα όσα πέρασα και λύγισα. Τώρα πλέον είμαι καλά και λέω Δόξα τω Θεό.

Έχεις γίνει και πιο υπερπροστατευτική;
Το πρώτο εξάμηνο που γεννήθηκε ο Νικόλας, ήμουν αρρωστημένα σπαστική και φορτική, σε σημείο που σκέφτηκα να δω και κάποιον ειδικό για να με βοηθήσει. Στην πορεία όμως συνειδητοποίησα πως όλα όσα πέρασα με τον Νικόλα μέχρι να γεννηθεί ανήκουν στο παρελθόν και πλέον το έχω ξεπεράσει.

Οπόταν αν σε ρωτούσα τι θεωρείς το πιο πολύτιμο αγαθό τι θα μου έλεγες;
Υγεία, υγεία, υγεία και τίποτα άλλο.            
 

Δείτε τις φωτογραφίες από το σπίτι στην πιο πάνω gallery

Tags ΑΛΕΞΙΑ ΠΟΤΑΜΙΤΟΥ, διασημοι, gossip, showbiz κύπρος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3152 s (251 Queries.) // Parse time: 0.3889 s // Total time: 2.7040 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X