Σάκης Ρουβάς: "Συµµετέχω στο µεγάλωµα των παιδιών µου, µοιράζοµαι τον χρόνο µου µαζί τους, διαβάζουµε, παίζουµε, διασκεδάζουµε όλοι µαζί. Είµαι δίπλα τους"


Σάκης Ρουβάς: "Συµµετέχω στο µεγάλωµα των παιδιών µου, µοιράζοµαι τον χρόνο µου µαζί τους, διαβάζουµε, παίζουµε, διασκεδάζουµε όλοι µαζί. Είµαι δίπλα τους"

Ο κορυφαίος σταρ μιλά για όλα

Μεγαλωσε σε ένα µικρό χωριό της Κέρκυρας και κατάφερε µε όραµα και σκληρή δουλειά να κατακτήσει την κορυφή της µουσικής βιοµηχανίας. Το Forbes τον χαρακτήρισε ως το εµπορικό φαινόµενο και το Google τον ανέλυσε ως case study για την απήχησή του στο διαδίκτυο. Έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στη Eurovision και την έχει παρουσιάσει στην Αθήνα, έχει ερµηνεύσει αρχαίο δράµα, έχει πρωταγωνιστήσει σε µιούζικαλ και στον κινηµατογράφο σε Ελλάδα και Αµερική, έχει βραβευτεί από τα World Music Awards µε το τιµητικό βραβείο Greek Legend και έχει διακριθεί µε δεκάδες άλλα βραβεία ως τραγουδιστής, ηθοποιός αλλά και ως προσωπικότητα κύρους για τη φιλανθρωπική του δράση... Την Πέµπτη 14 Απριλίου, το φαινόµενο αγάπης και αποδοχής, Σάκης Ρουβάς, βρέθηκε στη σκηνή του ∆ηµοτικού Θέατρου Στροβόλου, για να παρουσιάσει τα 11α βραβεία Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς 2015, σε Καλλιτεχνική ∆ιεύθυνση/Concept του δηµοφιλούς χορογράφου, Φωκά Ευαγγελινού. Πριν από λίγες μέρες έγινε πατέρας για τέταρτη φορά ενώ σε λίγες μέρες θα τον δούμε να παρουσιάζει το X-Factor, που θα έχουµε την ευκαιρία να παρακολουθήσουµε και στην Κύπρο µέσα από την τηλεόραση του ΣΙΓΜΑ. Ο Σάκης Ρουβάς φωτογραφήθηκε αποκλειστικά στη Madame Figaro από το φωτογράφο Θανάση Κρίκη (10ΑΜ) και μίλησε στον Κλεάνθη Κλεάνθους, εξοµολογητικά, για τη ζωή και την καριέρα του, την Κάτια Ζυγούλη και τα παιδιά του, αποκαλύπτοντάς τις ευαισθησίες και τα όνειρά του.

Έχετε αναλάβει ξανά την παρουσίαση του X-Factor, του πιο πετυχηµένου, σε παγκόσµιο επίπεδο, µουσικού talent show που και οι τηλεθεατές της Κύπρου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν µέσα από την τηλεόραση του ΣΙΓΜΑ. Παραµένει πρόκληση αυτό το project για εσάς;
Για µένα το X-Factor είναι απόλαυση! Η διαδικασία της ανακάλυψης του ταλέντου νέων ανθρώπων, διαφορετικών µεταξύ τους αλλά µε κοινό παρανοµαστή το πάθος τους για τη µουσική, είναι µια συγκλονιστική εµπειρία. Είναι µια πρόκληση να παρακολουθείς και να συµµετέχεις στην πρόοδό τους, από live σε live, τον τρόπο που ο καθένας τους επικοινωνεί το ταλέντο του, αναδεικνύει την προσωπικότητά του και διεκδικεί να κάνει το όνειρό του πραγµατικότητα. Ανυποµονώ να ανέβω στη σκηνή του X-Factor και βέβαια, χαίροµαι που θα µεταδίδεται στην Κύπρο, αλλά και για τους Κύπριους συµµετέχοντες µε τις εκπληκτικές φωνές!
Πολλές φορές στο παρελθόν έχουµε δει συµµετέχοντες και νικητές σε αντίστοιχους διαγωνισµούς να µην κάνουν καριέρα µετά το τέλος του show. Υπάρχει χώρος στην ελληνική δισκογραφία σήµερα για τα νέα παιδιά;
Η δισκογραφία έχει αλλάξει δραστικά, οπότε µπορεί να µην «υπάρχει» χώρος όχι µόνο για νέους αλλά και για παλαιότερους καλλιτέχνες. Αυτό δε σηµαίνει ότι δεν υπάρχει χώρος στη µουσική. Είναι απαραίτητο να υπάρχουν νέοι, καλλιτέχνες και δηµιουργοί. Η µουσική είναι το πιο δυνατό, παγκόσµιο, όχηµα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας και το διαδίκτυο είναι ο σύγχρονος τρόπος έκφρασής της. Το X-Factor είναι µια ισχυρή πλατφόρµα που ένας νέος καλλιτέχνης ανακαλύπτει τα όριά του, συστήνεται στο κοινό αλλά και στους ειδικούς. Του δίνεται µια τεράστια, αλλά και σπάνια πια, ευκαιρία να παρουσιάσει το ταλέντο του! Το πώς θα το αξιοποιήσει και θα το εξελίξει στη συνέχεια, έχει να κάνει και µε την προσωπικότητα και τη θέλησή του να προχωρήσει.


Οι Γυναίκες της Χρονιάς που παρουσιάτε φέτος είναι ένας θεσµός µε φιλανθρωπικό χαρακτήρα και εσείς είστε κοινωνικά δραστηριοποιηµένος εδώ και πολλά χρόνια, προσφέροντας έµπρακτα στην κοινωνία. Πώς βιώνετε αυτές σας τις δράσεις;
Ως πρεσβευτής του παγκύπριου προγράµµατος κοινωνικής αλληλεγγύης Συµµετοχή της Χαραλαµπίδης Κρίστης, αλλά και ως αγγελιοφόρος του Συλλόγου ΕΛΠΙ∆Α στην Ελλάδα, νιώθω ευγνώµων που µου δίνεται η δυνατότητα να βιώνω τη σηµασία, τη δύναµη της προσφοράς, στους συνανθρώπους µας που το έχουν ανάγκη, πόσω µάλλον στα παιδιά. Ειδικά όταν είµαι µαζί µε τα παιδιά, τα συναισθήµατα είναι πολύ έντονα. Στο τέλος της ηµέρας, νιώθω πως εκείνα µε βοηθούν πολύ περισσότερο απ' ό,τι εγώ, δίνοντάς µου µαθήµατα γενναιότητας και θάρρους, µαθήµατα ζωής!
Τι σας οδήγησε σ' αυτή την έντονη κοινωνική, φιλανθρωπική δράση σας; Είναι ένας τρόπος να επιστρέψετε πίσω την αγάπη του κόσµου, την τεράστια αναγνωρισιµότητά σας;
∆εν είναι θέµα επιστροφής της αγάπης που εισπράττω, για την οποία βέβαια και είµαι ευγνώµων. Είναι θέµα διαχείρισης της όποιας αναγνωρισηµότητας έχει ο καθένας µας. Ζούµε σε µια από τις πιο δύσκολες εποχές, τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσµιο επίπεδο. Πιστεύω συνειδητά ότι πρέπει να’ µαστε ενωµένοι για το συλλογικό καλό και να βοηθάµε ο ένας τον άλλον. Θεωρώ καθήκον µου, ειδικά σε αυτήν την εποχή, να µπορώ να προσφέρω µε όλες µου τις δυνάµεις αλλά και να φωτίζω τις ανάγκες που υπάρχουν, ώστε να ενώνουµε τη φωνή µας, την ενέργειά µας και να στέλνουµε, όσοι περισσότεροι γίνεται, ένα ηχηρό και ουσιαστικό µήνυµα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.
Μιλήστε µας για το πρόγραµµα έµπρακτης κοινωνικής προσφοράς  Συµµετοχή, στο οποίο οφείλονται αρκετές από τις επισκέψεις σας στην Κύπρο.
Η Συµµετοχή είναι ένα πρόγραµµα κοινωνικής αλληλεγγύης, έµπρακτης προσφοράς για τα παιδιά της Κύπρου, που έχουµε δηµιουργήσει µαζί µε την Χαραλαµπίδης Κρίστης, εδώ και τρία χρόνια. Μέσω των δράσεών µας χάρισε δεκάδες χιλιάδες παιδικά χαµόγελα σε όλη την Κύπρο και συνέβαλε ουσιαστικά στη βελτίωση των συνθηκών της ζωής των παιδιών σε ανάγκη, αναβαθµίζοντας την ποιότητα ζωής και ψυχαγωγίας τους. Τώρα, βρίσκεται σε εξέλιξη, ένα καινοτόµο, Παγκύπριο Πρόγραµµα, το Παιδιά, Πολίτες του Μέλλοντος, σε συνεργασία µε το Πανεπιστήµιο Κύπρου µε στόχο την καλύτερη έκφραση της δηµιουργικότητας των παιδιών, µέσω ενός διαγωνισµού που συµµετέχουν όλοι οι µαθητές των σχολείων της Κύπρου σε συνεργασία µε τους φοιτητές του Πανεπιστηµίου.
Βρίσκεστε εδώ και 25 χρόνια στην πρώτη γραµµή της καλλιτεχνικής ζωής, τι ήταν αυτό πιστεύετε που έκανε το κοινό να σας ξεχωρίσει και να σας αγαπήσει τόσο πολύ; Πώς εξηγείτε εσείς το φαινόµενο Σάκης Ρουβάς;
Ό,τι κάνω, το κάνω µε πάθος, το αγαπώ, το πιστεύω, το σέβοµαι και δίνοµαι ολοκληρωτικά. ∆ίνοµαι µε την ψυχή µου, την αλήθεια µου και ο κόσµος αναγνωρίζει και αγκαλιάζει την αλήθεια αυτή. Με το κοινό έχουµε µια σχέση αληθινή. Μια ισχυρή, διαχρονική ανακύκλωση ενέργειας, που µας απογειώνει και τους δυο και στην οποία δεν χωρούν χρονικοί περιορισµοί.
Η επαγγελµατική σας πορεία µπορεί να χαρακτηριστεί κινηµατογραφική και η ζωή σας, έχει κάτι από παραµύθι...
Η εικόνα της ζωής µου, µπορεί να µοιάζει σαν από παραµύθι. Τα παραµύθια όµως είναι αυταπάτες. ∆ε θέλω και δε ζω, µε αυταπάτες. Η αλήθεια είναι, ότι η ζωή µού έχει προσφέρει µεγάλες χαρές, αγάπη, αναγνώριση µέσα όµως από µια αδιάκοπη διεκδίκηση των ονείρων µου, µε επιµονή, αγωνία, υποµονή, σκληρή δουλειά, κόπο, πειθαρχία, προσήλωση, πάθος, αγάπη και όραµα. ∆εν είχα µια εύκολη, στρωµένη πορεία, είµαι, όµως, περήφανος γιατί ό,τι έχω κατακτήσει πρώτα ως άνθρωπος, αλλά και ως καλλιτέχνης.
Πέρσι υποδυθήκατε τον Ηρακλή, έναν αρχαίο µυθικό ήρωα που θεωρείται ως ο µέγιστος των Ελλήνων ηρώων. Εσείς κατέχετε εδώ και πολλά χρόνια τον τίτλο του κορυφαίου σταρ. Είναι βαρύς αυτός ο τίτλος; Αισθάνεστε "Ηρακλής| στη ζωή σας;
Ο τίτλος για τον τίτλο δεν µε αφορά. Η δύναµη της αγάπης, της αποδοχής που βλέπω στα µάτια του κόσµου, µε αφορά και µου δίνει τεράστια χαρά και δύναµη. Η ζωή µου, όπως είπα και πριν, ήταν µια πορεία εξελικτική µέσα από δυσκολίες, εµπόδια, άθλους, µικρούς και µεγαλύτερους. Μ' αυτή την έννοια είµαι ένας µικρός "Ηρακλής", όπως "Ηρακλήδες" είναι χιλιάδες άνθρωποι που δίνουν τον δικό τους αγώνα καθηµερινά.


Οι δικοί σας ήρωες σήµερα ποιοι είναι;
∆ικοί µου ήρωες είναι αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι παλεύουν µε τις µεγαλύτερες προκλήσεις, που είναι η ανακάλυψη του εαυτού µας, η ανακάλυψη της ουσίας της ζωής, αυτοί είναι οι ήρωές µου. Αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι καθηµερινά διεκδικούν και δεν έχει να κάνει ούτε µε την κοινωνικότητά τους, ούτε µε την οικονοµική τους κατάσταση, αλλά απ' όποιο επίπεδο κι αν βρίσκονται, παλεύουν για να ανακαλύψουν το νόηµα της ζωής, ώστε να µπορούν να προσφέρουν, πέρα από τον εαυτό τους και τους γύρω τους και ευρύτερα, υπερασπιζόµενοι τα ανθρώπινα δικαιώµατα, τους συνανθρώπους τους και το µέλλον της ανθρωπότητας στο σύνολό της.
Είστε, κατά κοινή παραδοχή, (αν όχι ο ωραιότερος) ένας από τους πιο ωραίους άντρες της Ελλάδας. Το πέρασµα του χρόνου, λόγω επαγγέλµατος, είναι για εσάς απειλή;
Τον χρόνο τον προσεγγίζω ως ένα µεγάλο σύντροφο, φίλο, δάσκαλο. ∆εν µε αγχώνει διότι δεν τον θεωρώ εχθρό, αλλά σύµµαχο. Είναι πώς τον αντιµετωπίζεις, ώστε να σε ενισχύει και να σε βελτιώνει. Να σου προσθέτει και όχι να σου αφαιρεί. Το φως και η οµορφιά του καθενός µας, δεν είναι µόνο η εξωτερική, αλλά κυρίως η εσωτερική οµορφιά που διαθέτουµε και που όσο περνούν τα χρόνια, στο τέλος, αυτήν εκπέµπουµε.
Άλλαξε ο τρόπος σκέψης σας µετά τα 40;
Τα 40 είναι ακόµα ένα νούµερο, τίποτα περισσότερο. Ο τρόπος σκέψης βέβαια, εξελίσσεται µε το πέρασµα του χρόνου, αλλά αυτή την ανησυχία της εξερεύνησης των όσων συµβαίνουν γύρω µου, είναι κάτι που το είχα από µικρό παιδί, δεν την απέκτησα στα 40. Ο χρόνος µού έµαθε να είµαι συνειδητός και συνειδητοποιηµένος για το τι θέλω, πώς να το αναζητώ και να το προκαλώ, αν θέλετε. Τα χρόνια που φεύγουν, φεύγουν, έχοντας εκπληρώσει την αποστολή τους. Και προφανώς αλλάζουµε και ετοιµαζόµαστε για τα καινούργια που έπονται και εγώ θέλω να εστιάζω, όχι σε ό,τι φεύγει αλλά, σε ό,τι έρχεται. Η ζωή µάς προσφέρει τόσες απολαύσεις και ανακαλύψεις, οφείλουµε να είµαστε ανοιχτοί σε νέες προκλήσεις.
Πώς είστε στο σπίτι σας, µε την οικογένειά σας, µακριά από τα φώτα της δηµοσιότητας;
Ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός, έχει τη δική του προσωπικότητα, τα βιώµατά του, τα δεδοµένα του, την οικογένειά του, τον τρόπο που αναπτύσσει τις δυναµικές του µέσα σ' αυτήν. Η οικογένειά µου είναι το κέντρο ισορροπίας µου, το καταφύγιό µου και αποζητώ να βρίσκω χρόνο για τους δικούς µου ανθρώπους. Συµµετέχω στο µεγάλωµα των παιδιών µου, µοιράζοµαι τον χρόνο µου µαζί τους, διαβάζουµε, παίζουµε, διασκεδάζουµε όλοι µαζί. Είµαι δίπλα τους.
Πώς καταφέρνετε µε την Κάτια Ζυγούλη να µην πέσετε στην παγίδα της ρουτίνας και της συνήθειας µετά από τόσα χρόνια συµβίωσης;
Η ζωή µας είναι γεµάτη δράση και η κάθε µας ηµέρα κυλά διαφορετικά. Η σχέση µου µε την Κάτια και µέσα από τα παιδιά, έχει περάσει σε άλλο επίπεδο, όπου ανακαλύπτουµε καλύτερα ο ένας τον άλλον. Όταν επιλέγεις έναν άνθρωπο για να συµπορευθείς και να δηµιουργήσεις οικογένεια µαζί του, τότε τον θέλεις πραγµατικά. Από την πρώτη στιγµή, η σχέση µας ήταν τόσο ισχυρή, που υπερτερούσε οποιουδήποτε θέµατος που µπορούσε να προκύψει.
Είναι πρότυπο µητέρας η Κάτια;
Ναι, για µένα είναι.


Τα δύσκολα παιδικά χρόνια, λόγω του χωρισµού των γονιών σας, ήταν κάτι που επηρέασε και τη συµπεριφορά σας; Αυτό, σας κάνει να πεισµώνετε ακόµα περισσότερο και να προσπαθείτε να είστε σωστός σύζυγος και πατέρας;
∆εν µπορώ να απαντήσω τι θα έκανα σε άλλη περίπτωση. Είµαι αυτό που είµαι, λόγω αυτών που έχουν συµβεί στην πορεία της ζωής µου. ∆εν λυπάµαι για ό,τι έχει συµβεί στη ζωή µου. Αυτές ήταν οι συνθήκες, ανταποκρίθηκα σε αυτές και προχώρησα, κάνοντας το καλύτερο που µπορούσα να κάνω και συνεχίζω να κάνω το καλύτερο που µπορώ. ∆εν επαναπαύοµαι, είµαι µαχητής και θέλω το καλύτερο για την οικογένειά µου, για µένα, για όλους.
Μετά από τόση αγάπη που έχετε εισπράξει από τον κόσµο, διεθνή αναγνώριση και αµέτρητες επαγγελµατικές επιτυχίες, νιώθετε χορτάτος;
Ποιος χορταίνει την αγάπη, ποιος χορταίνει το οξυγόνο που αναπνέει; Η αγάπη του κόσµου είναι η δύναµή µου, το οξυγόνο µου!

Tags σακης ρουβας, διασημοι, gossip, showbiz κύπρος, Madame Figaro


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.7370 s (228 Queries.) // Parse time: 0.3660 s // Total time: 3.1031 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X