Στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας ο Γιώργος "Ξιούρουππας


Στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας ο Γιώργος "Ξιούρουππας

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διατάγματος κράτησης του αναμένεται να οδηγηθεί το πρωί ο Γιώργος Γεωργίου άλλως Ξιούρουππας 45 χρόνων από την Αραδίππου, ο οποίος φέρεται να παραδέχθηκε χθες ότι σκότωσε με πιστόλι τον συγχωριανό του Παναγιώτη Χριστοδούλου 39 χρόνων.

Ο Γεωργίου συνελήφθη χθες το μεσημέρι στη περιοχή του Κάτω Πύργου Τυλληρίας όπου κινείτο, με πρόθεση να περάσει στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία μετά τη σύλληψη του ο 45χρονος μεταφέρθηκε στο Αρχηγείο Αστυνομίας όπου έδωσε κατάθεση στην οποία φέρεται να παραδέχθηκε ότι σκότωσε τον Χριστοδούλου χθες το πρωί σε νυχτερινό κέντρο που βρίσκεται σε πάροδο της Λεωφόρου Μακαρίου στη Λάρνακα.

Στη συνέχεια ο Γεωργίου μεταφέρθηκε στα αστυνομικά κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας όπου και κρατήθηκε. Στη κατοχή του Γεωργίου εντοπίστηκε ένα πιστόλι που πιστεύεται ότι είναι το όπλο που χρησιμοποίησε για τη δολοφονία του Χριστοδούλου. Το πιστόλι έχει σταλεί για τις απαραίτητες βαλλιστικές και άλλες εξετάσεις.

Εν τω μεταξύ από χθες το πρωί πέρασαν από τα γραφεία του ΤΑΕ Λάρνακας και έδωσαν κατάθεση τόσο φίλοι του Γεωργίου και του Χριστοδούλου όσο και αρκετοί θαμώνες και προσωπικό του νυχτερινού κέντρου, που ήταν αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας του 39χρονου.

Εξάλλου, σήμερα το πρωί θα διενεργηθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού του Χριστοδούλου, προκειμένου να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Οι ιατροδικαστές Σοφοκλής Σοφοκλέους και Νικόλας Χαραλάμπους που διενήργησαν χθες αυτοψία στη σκηνή του εγκλήματος ανέφεραν ότι το θύμα είχε δεχθεί αρκετές σφαίρες σχεδόν σε όλα τα μέρη του σώματος του, δηλαδή στο κεφάλι, το στήθος, τη κοιλιά, το χέρι και το πόδι του.

Υπενθυμίζεται ότι η δολοφονία διεπράχθη χθες γύρω στις 05.20 τα ξημερώματα σε νυχτερινό κέντρο στη Λάρνακα, μπροστά στα μάτια θαμώνων και προσωπικού του υποστατικού. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες που κατέχει η Αστυνομία δράστης και θύμα είχαν προσωπικές διαφορές και κατέληξαν στο συγκεκριμένο νυχτερινό κέντρο για να τις λύσουν.

Ωστόσο, ύστερα από έντονη λογομαχία μεταξύ τους, ο Γεωργίου ανέσυρε πιστόλι και σκότωσε με αρκετές σφαίρες τον Χριστοδούλου, ο οποίος έπεσε στο έδαφος σε λίμνη αίματος. Αμέσως μετά το έγκλημα ο 45χρονος προσπάθησε να διαφύγει στα κατεχόμενα μέσω του οδοφράγματος Περγάμους ωστόσο επειδή το αυτοκίνητο του δεν είχε ασφάλεια, δεν του επετράπη η είσοδος.

Στη συνέχεια ο Γεωργίου οδήγησε το αυτοκίνητο του μέχρι τον Κάτω Πύργο Τυλληρίας, σε δεύτερη προσπάθεια του να περάσει στα κατεχόμενα, όπου και τελικά συνελήφθη γύρω στις δύο το μεσημέρι.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Tags δικαστηριο, φόνος, λαρνακα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.7154 s (252 Queries.) // Parse time: 0.3977 s // Total time: 3.1132 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X