Τις κινήσεις λογαριασμών Τραπεζών μέχρι το 2015 ζητά η ΚΤΚ


Τις κινήσεις λογαριασμών Τραπεζών μέχρι το 2015 ζητά η ΚΤΚ

Μετά τις αποκαλύψεις των Panama papers για το μεγάλο σκάνδαλο φοροδιαφυγής, που συγκλονίζει τις τελευταίες μέρες τη διεθνή οικονομική και πολιτική κοινότητα, η Κεντρική Τράπεζα ζήτησε απ’ όλες τις τράπεζες της Κύπρου ν’ αποστείλουν τις κινήσεις των λογαριασμών τους μέχρι το 2015, στο πλαίσιο της διερεύνησης, που διεξάγει, με αφορμή τα στοιχεία, που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Σήμερα, εξάλλου, η Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να εκδώσει νέα τροποποιητική οδηγία, η οποία περιλαμβάνει σειρά μέτρων κατά του ξεπλύματος χρήματος. Διευκρινίζεται ότι η νέα οδηγία αποτελεί προϊόν πολύμηνης διαβούλευσης της Κεντρικής με τις τράπεζες.

Σύμφωνα με πηγή της Κεντρικής, την οποία επικαλείται η εφημερίδα «Η Σημερινή», με τη νέα οδηγία η «ζυγαριά» της ευθύνης για την ποιότητα των πελατών των τραπεζών θα «γέρνει» περισσότερο προς την πλευρά των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, αντί προς την πλευρά των μεσαζόντων, όπως ίσχυε μέχρι πρότινος.

Θα γίνεται ενδελεχής έλεγχος οποιουδήποτε πελάτη επιθυμεί ν’ ανοίξει τραπεζικό λογαριασμό στην Κύπρο και συστήνεται από μεσάζοντες, όπως δικηγορικά και ελεγκτικά γραφεία.

 

Tags ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΠΑΝΑΜΑΣ, φοροδιαφυγη


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.0050 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3537 s // Total time: 2.3587 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X