Στο Ανώτατο οι εφέσεις για την δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή


Στο Ανώτατο οι εφέσεις για την δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή

Μετά από δύο αναβολές, άρχισε το πρωί η διαδικασία έφεσης των τεσσάρων καταδικασθέντων, Έλενας Σκορδέλη, Τάσου Κρασοπούλη, Γρηγόρη Ξενοφώντος και Ανδρέα Γρηγορίου, σε ισόβια κάθειρξη το 2013 για τη στυγερή δολοφονία του  Άντη Χατζηκωστή το 2010 έξω από το σπίτι του.

Λόγω λιποθυμικού επεισοδίου της Ελενας Σκορδέλη, η οποία διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο, ο συνήγορός της θα αγορεύσει αύριο, Πέμπτη.

Όλοι οι συνήγοροι υπεράσπισης κατέθεσαν ενώπιων του τριμελούς Εφετείου τα διαγράμματα για τους λόγους έφεσης.  

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Τάσου Κρασοπούλη στην αγόρευσή του, έκανε λόγο για λανθασμένους χειρισμούς και ελλιπή προετοιμασία από την υπεράσπιση αναφέροντας ότι στο πρωτόδικο δικαστήριο δεν παρουσιάστηκε μαρτυρία που θα αποδείκνυε ότι δεν υπήρξε ποτέ  συνάντηση Κρασοπούλη-Γρηγορίου στην οικεία του πρώτου κάτι που θα μπορούσε όπως ισχυρίστηκε να αποδειχθεί από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα του μάρτυρα κατηγορίας Φάνου Χ''Γεωργίου, τα οποία δεν παρουσιάστηκαν ποτέ.  

Επικαλούμενος επίσης αυθεντίες στην αγγλική νομολογία έκανε λόγο για ανίκανη δικηγορία.

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Πρόεδρος του Εφετείου αναφέροντας στον συνήγορο υπεράσπισης του Κρασοπούλη, ότι αν γίνει αποδεκτό το επιχείρημα περί ανίκανης δικηγορίας, σημαίνει πως όταν αποτυγχάνει η δικηγορία σε μια υπόθεση λόγω στρατηγικής, τότε  πρέπει να επαναλαμβάνεται η δίκη και να αθωώνονται οι κατηγορούμενοι, διερωτώμενος πότε έγινε αυτή η αλλαγή, ή η στροφή στα αγγλικά δικαστήρια και αναμένοντας την προσκόμιση σχετικών αυθεντιών.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Γρηγόρη Ξενοφώντος επικεντρώθηκε στον Φάνο Χ''Γεωργίου, ο οποίος, όπως είπε, είναι αναξιόπιστος.

Στάθηκε ιδιαίτερα στην εκδοχή του φονικού όπλου υποστηρίζοντας ότι παρά τις υποδείξεις του Χ''Γεωργίου για το μέρος που το πέταξε και τις έρευνες που έγιναν από την αστυνομία ποτέ δεν βρέθηκε κάτι.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Ανδρέα Γρηγορίου Κασάπη υποστήριξε ότι ο πελάτης του δεν μπορούσε να συνωμοτήσει ούτε να συμμετάσχει στη διάπραξη φόνου αφού ήταν συνεχώς κλινήρης και  υποβάλλονταν σε επεμβάσεις. 

Η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο με την αγόρευση του συνηγόρου υπεράσπισης της Ελενας Σκορδέλη και τη θέση της κατηγορούσας αρχής επί των εφέσεων των τεσσάρων καταδικασθέντων.

 

Tags άντης χατζηκωστής, δολοφονία


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4999 s (233 Queries.) // Parse time: 0.2244 s // Total time: 2.7243 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X