Φρόντισε την καρδιά σου – τα οφέλη των Ω-3 στην αποφυγή καρδιακών παθήσεων


Φρόντισε την καρδιά σου – τα οφέλη των Ω-3 στην αποφυγή καρδιακών παθήσεων

Μάθετε τα πάντα για τα οφέλη των Ω-3 στην αποφυγή των καρδιακών παθήσεων!

Οι πρώτες ενδείξεις για τα σημαντικά οφέλη των Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων στην ανθρώπινη υγεία άρχισαν να καταγράφονται την δεκαετία του 1970 όπου οι επιστήμονες είχαν παρατηρήσει πολύ μικρότερα ποσοστά καρδιαγγειακών παθήσεων στους κατοίκους του Ινουίτ της Γροιλανδίας σε σχέση με τους κατοίκους της Δανίας. Μετά από έρευνες, το γεγονός αυτό αποδόθηκε κυρίως στην υψηλότερη κατανάλωση πολυακόρεστεων λιπαρών οξέων (EPA και DHA). 

Σήμερα, πολλά επιδημιολογικά δεδομένα  δείχνουν σαφώς ότι η κατανάλωση αλλά και τα επίπεδα των EPA + DHA στο σώμα μας σχετίζονται με χαμηλότερο κίνδυνο συνολικής θνησιμότητας, ξαφνική καρδιακή ανακοπή, και καρδιακά εμφράγματα.

Οι μηχανισμοί με τους οποίους τα Ωμέγα-3 μειώνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσημάτων δεν έχουν εξακριβωθεί πλήρως και ερευνώνται συνεχώς. Τα μέχρι τώρα δεδομένα δείχνουν ότι τα Ωμέγα-3 μπορούν να συμβάλουν στην μείωση των Τριγλυκεριδίων, στην μείωση της αρτηριακής πίεσης, στην μείωση της φλεγμονής και του οξειδωτικού στρες των αρτηριών, καθώς επίσης και στην μείωση διάφορων επιβαρυντικών παραγόντων όπως η FABP-4, μια πρωτεΐνη που μπορεί να συμβάλλει μεταξύ άλλων στην ανάπτυξη της αθηροσκλήρυνσης.



Με βάση τα συμπεράσματα των επιδημιολογικών ερευνών για τα οφέλη και τη πλειοτροπική δράση των Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων σε διάφορους δείκτες υγείας πολλές οργανώσεις έχουν δημοσιεύσει τα τελευταία χρόνια συστάσεις όσον αφορά την ημερήσια ποσότητα πρόσληψης Ωμέγα-3 (EPA και DHA).

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η ISSFAL (Διεθνής Εταιρεία για τη Μελέτη των λιπαρών οξέων), για την υγεία του καρδιαγγειακού συστήματος συστήνει τουλάχιστον 500mg (EPA και DHA) ημερησίως και η EFSA (Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων) συνιστά ότι η καθημερινή λήψη 250mg (EPA και DHA) μπορεί να μειώσει των κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Επισκεφτείτε σήμερα ένα κατάστημα Holland and Barrett, όπου θα βρείτε μια πλούσια ποικιλία από συμπληρώματα διατροφής και τρόφιμα που μπορούν να μεταβάλουν θετικά ορισμένους από τους κύριους παράγοντες κινδύνου που συνδέονται με τα καρδιακά νοσήματα. 
 

Tags Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, καρδιά, καρδιαγγειακά νοσημάτα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.0380 s (228 Queries.) // Parse time: 0.2961 s // Total time: 2.3341 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X