Γιώτα Κουφαλίδου: Φωτογραφίζεται για πρώτη φορά με τον γιο της!


Γιώτα Κουφαλίδου: Φωτογραφίζεται για πρώτη φορά με τον γιο της!

Μιλάει για την εμπειρία της μητρότητας

Οχρόνος της Γιώτας Κουφαλίδου είναι πλέον περιορισμένος… Η ίδια νιώθει ολοκληρωμένη: το σπίτι της έχει γεμίσει με μωρουδίστικα για τον Βασίλη και η έννοια της λέξης οικογένεια κυριαρχεί στην καθημερινότητά της. Στην τελευταία μας συνέντευξη στην οποία μου αποκάλυψε την εγκυμοσύνη της ήταν το ίδιο χαρούμενη και ευτυχισμένη. Τώρα τρεις μήνες μετά μου φαίνεται διαφορετική. Είναι πλέον μητέρα που προτεραιότητά της είναι το νεογέννητο παιδί της, αλλά και ο σύντροφός της που δεν παραμελεί ποτέ.

Πόσο σου άλλαξε τη ζωή η μητρότητα;
Δεν σου φαίνομαι αλλαγμένη; (Γελάει)… Ως χαρακτήρας δεν άλλαξα, άλλαξα όμως τις συνήθειες, τον τρόπο ζωής και τις προτεραιότητές μου.

Πόσο ανήσυχη είσαι ως μητέρα;
Κοίτα δεν θέλω να αγχώνομαι, ούτε να ανησυχώ με το παραμικρό… Η πρώτη σκέψη μου είναι το πριγκιπάκι μου, αλλά θέλω να είμαι μία χαλαρή, cool μαμά και όχι αγχωμένη. Πιστεύω ότι τα φέρνω εις πέρας πολύ καλά.

Πώς ήταν η πρώτη μέρα με το νεογέννητο στο σπίτι;
Η πρώτη μέρα ήταν δύσκολη… (Γελάει). Πλέον εγώ και ο άντρας μου είχαμε την ευθύνη. Όσο ήμουν στην κλινική ήταν οι γιατροί και οι νοσοκόμες και ήταν όλα υπό έλεγχο. Ειλικρινά το πρώτο βράδυ δεν κοιμήθηκα από την αγωνία, το άγχος και το φόβο, μήπως πάθει κάτι το μωρό.

Κάτι τελείως φυσιολογικό…
Ε, ναι… Πήγαινα πάνω από το μωρό και το κοιτούσα εάν αναπνέει… Επίσης φοβήθηκα πάρα πολύ την πρώτη μέρα που τον έκανα μπάνιο. Η πρώτη νύχτα ήταν η πιο δύσκολη για μένα. Μετά όμως από τρεις μέρες μου πέρασε (Γελάει).

Έχεις ξεπεράσει δηλαδή τις φοβίες σου;
Ναι ήταν σαν να είχα το μωρό για μήνες στο σπίτι μου. Είναι το μητρικό ένστικτο; Δεν ξέρω… Μετά την πρώτη μέρα πραγματικά ένιωσα πάρα πολύ καλά με τον εαυτό μου.

Είχες φανταστεί καθόλου πριν γεννήσεις την πρώτη φορά που θα κρατούσες το μωρό στα χέρια σου;
Όχι καθόλου. Δεν το σκεφτόμουν καν. Απλά παίρνοντας το παιδί στο σπίτι και διαπιστώνοντας ότι θα τα κάνω όλα πλέον με τον άντρα μου, ήμουν ναι λίγο αγχωμένη αλλά μόνο τις πρώτες ημέρες.

Δεν έχεις βοήθεια;
Την πεθερά μου και την κουνιάδα μου. Γενικά είμαι δυνατός χαρακτήρας και μπορώ μόνη μου να ανταπεξέλθω σε οποιεσδήποτε καταστάσεις. Δηλαδή ούτε την πεθερά μου πήρα τηλέφωνο να την ρωτήσω κάτι, ούτε την κουνιάδα μου ούτε τη νύφη μου αλλά ούτε και το γιατρό μου. Νομίζω αυτό έχει να κάνει με την ωριμότητα και με τη φάση που βρίσκομαι στη ζωή μου.

Θεωρείς ότι παίζει ρόλο η ηλικία σου;
Ναι φυσικά… Όταν κάνεις μωρό σε μεγαλύτερη ηλικία είσαι πιο ώριμη και πιο κατασταλαγμένη. Και εγώ και ο άντρας μου είμαστε πιο δυνατοί ως άνθρωποι και γεμάτοι εμπειρίες ζωής.

Ποια είναι τα υπέρ και ποια τα κατά, όταν μια γυναίκα κάνει παιδί σε μεγαλύτερη ηλικία;
Έχουν επιμηκυνθεί πλέον τα όρια ηλικίας για τη γυναίκα που θέλει να κάνει ένα παιδί. Ποτέ δεν πρέπει να πεις γιατί δεν το έκανα στα 20 ή στα 25 ή τα 40. Θεωρώ ότι έγινε τώρα, γιατί αυτή ήταν και η στιγμή που έπρεπε να γίνει. Πιστεύω στο πεπρωμένο και τη μοίρα. Είμαι πάρα πολύ ευτυχισμένη που το μωρό μου, το έκανα με το Στέλιο τον άντρα μου. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα έκανα μωρό με οποιονδήποτε άλλο άντρα. Ο πατέρας του μωρού μου είναι ο ιδανικός…

Όταν γεννήσεις όμως ένα μωρό σε μικρότερη ηλικία, σκέφτεσαι να κάνεις και δεύτερο…
Όταν είσαι σε μεγαλύτερη ηλικία οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις είναι τόσες πολλές για ένα μωρό, αλλά ευτυχώς ξέρεις τι θέλεις από τη ζωή σου. Είσαι κατασταλαγμένος επαγγελματικά και συναισθηματικά, όποτε είσαι πιο ώριμος να μεγαλώσεις ένα μωρό.

Θα ήθελες ακόμη ένα παιδί;
Ο άντρας μου θέλει ακόμη ένα παιδί… Σε αυτό το στάδιο δεν το σκέφτομαι, διότι χαίρομαι τον ερχομό του πρώτου μας παιδιού. Εάν θέλει ο Θεός να αποκτήσω δεύτερο παιδί εννοείται. Είναι ευλογία Θεού.

Τι θα ήθελες κορίτσι ή αγόρι;
Ένα κοριτσάκι… Προς το παρόν όμως ζω τις όμορφες στιγμές με το γιο μου.

Οι αντοχές σου είναι όπως παλαιότερα;
Προσωπικά έχω πολλές αντοχές. Είμαι πολύ δυνατός χαρακτήρας και έχω περάσει πάρα πολλά στη ζωή μου. Και δύσκολα και καλά. Η ζωή μου είχε σκαμπανεβάσματα και στην ουσία, μόνη μου τα πέρασα. Στην ηλικία των 15 έχασα τον πατέρα μου και θεωρώ ότι ωρίμασα πολύ γρήγορα.

Πόσο υπερπροστατευτικός έχει γίνει πλέον μαζί σου ο σύζυγός σου;
Πάντοτε ήταν μαζί μου υπερπροστατευτικός ο Στέλιος… Απλά τώρα είμαστε πιο κοντά, είμαστε πλέον οικογένεια. Στο σπίτι μας τώρα η έννοια οικογένεια έχει αποκτήσει νόημα.

Έχει αλλάξει η μεταξύ σας σχέση;
Εννοείται… Αυτός που θα πει ότι δεν αλλάζει η σχέση του ζευγαριού είναι ψέμα. Τώρα προτεραιότητά μας είναι το μωρό. Πρώτα δεν το καταλάβαινα αυτό, τώρα όμως που το ζω, διαπίστωσα τι εννοούσαν όταν μου το έλεγαν. Συνεχώς είσαι πάνω από το μωρό. Δεν έχει να κάνει με αν σου δίνει ή δεν του δίνεις σημασία, απλά είστε μαζί στο μεγάλωμα του παιδιού. Ο Στέλιος με βοηθά πάρα πολύ. Οι υποχρεώσεις και οι ευθύνες είναι μισές- μισές. Θα σηκωθεί το βράδυ να αλλάξει το μωρό και ό,τι χρειαστώ.

Θα χαρακτήριζες τον εαυτό σου χαζό-μαμά;
Όχι μόνο χαζό-μαμά…Τι να σου πω… ζω ένα όνειρο… Δεν ξέρω τι μου γίνεται, έχω ξετρελαθεί με το γιο μου. Για μένα δεν υπάρχει τίποτε άλλο πέρα από το μωρό μου. Δεν με ενδιαφέρει τίποτε πλέον, ούτε οι κακίες, οι ζήλιες και τα κουτσομπολιά. Μπορεί παλιά να έπεφτα στην παγίδα να ασχοληθώ ως ένα βαθμό τώρα όμως δεν με ενδιαφέρει καθόλου. Τώρα ζω τις πιο όμορφες στιγμές τις οποίες θέλω να χορτάσω. Μπορώ να σου πω ότι χθες άκουσα και την πρώτη λεξούλα από το στόμα του γιου μου. Μου είπε «άμμα»...

Ακόμη είναι δύο μηνών…
Ναι παρόλο που είναι δύο μηνών (Γελάει)… Του μιλώ συνεχώς, παίζουμε και χαμογελάμε… Εννοείται φυσικά ότι όταν έχω κάποιες δουλειές βγαίνω από το σπίτι. Δεν μπορώ να αφήσω και πίσω τη ζωή μου, αλλά είμαι επικεντρωμένη.

Ποιος από τους δύο θεωρείς ότι θα έχει το ρόλο του αυστηρού και ποιος του διαλλακτικού;
Ο Στέλιος πριν γεννηθεί το μωρό έλεγε ότι εγώ θα τον χαλάσω και εκείνος θα τον πειθαρχήσει. Τώρα δεν ισχύει αυτό και ο ίδιος θεωρεί ότι ο γιος του θα τον κάνει ό,τι θέλει. (Γελάει). Θέλω να μεγαλώσει με αρχές, ήθος και αξίες. Ο γιος μου είναι λίγο ζωηρός, φαίνεται άλλωστε από τώρα, μου αρέσουν τα ζωηρά μωρά (Γελάει). Δεν νομίζω κανένας από τους δύο να είναι αυστηρός. Νομίζω όμως στο τέλος θα μας κάνει ό,τι θέλει… (Γελάει).

Πώς κατάφερες μέσα σε λίγο διάστημα να επανέλθεις στα κιλά σου;
Στην εγκυμοσύνη μου είχα πάρει 12 κιλά. Μόλις γέννησα έχασα αμέσως τα δέκα κιλά. Μου έμειναν μόνο δύο κιλά, αυτό όμως θα το πετύχω με τη γυμναστική που πολύ σύντομα θα ξεκινήσω.

Γέννησες με καισαρική τομή ή φυσιολογικά;
Φυσιολογικός τοκετός…

Πότε θα γίνει η βάφτιση του γιου σου;
Το καλοκαίρι.

Ποιοι θα είναι οι νονοί του παιδιού;
Δύο πολύ καλοί μας φίλοι ο Ιωσήφ Φράγκου και η Αθηνά Κωνσταντίνου.

Και το όνομα αυτού;
Βασίλης από τον πεθερό μου, τον οποίο αγαπώ και εκτιμώ πάρα πολύ. Ήταν η επιθυμία του άντρα μου από την αρχή που μάθαμε ότι είμαι έγκυος. Για να καταλάβεις πριν ακόμη μάθω για το φύλο του παιδιού ο Στέλιος ήταν σίγουρος ότι θα ήταν αγόρι.

Ποια είναι τα άμεσα σχέδιά σου όσον αφορά στα επαγγελματικά σου;
Δεν επιδιώκω να κάνω κάτι επαγγελματικά. Έχω κλείσει κάποιες παρουσιάσεις το καλοκαίρι και μια από αυτές είναι το Cyprus Fashion Models Award, το οποίο παρουσιάζω τα τελευταία τρία χρόνια στο Galu στη Λάρνακα. H αλήθεια είναι ότι έχω κάνει κάποιες συναντήσεις για την επομένη σεζόν με κανάλι αλλά είμαστε ακόμη σε συζητήσεις.

Άρα θα επιστρέψεις στην τηλεόραση;
Αγαπώ πάρα πολύ τη δουλειά μου, δεν είμαι από τις γυναίκες που θα μείνουν στο σπίτι. Εννοείται ότι θα προσπαθήσω να είμαι η καλύτερη μητέρα για το γιο μου, δεν θα χάσω τις στιγμές και τις χαρές του, πάντοτε θα είναι η προτεραιότητά μου, αλλά στο μέλλον θα συνεχίσω τη δουλειά μου.

Σου λείπει η τηλεόραση;
Τώρα δεν μου λείπει ιδιαίτερα. Είμαι αφοσιωμένη στο γιο μου.              

Πηγή: Περιοδικό "ΟΚ!"

Tags γιωτα κουφαλιδου, γιος, showbiz κύπρος, gossip


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5844 s (234 Queries.) // Parse time: 0.3949 s // Total time: 2.9793 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X