6 σκέψεις που μπορούν να σε κάνουν ευτυχισμένη


6 σκέψεις που μπορούν να σε κάνουν ευτυχισμένη

Τελικά η ευτυχία κρύβεται σε μικρά και απλά πράγματα που μπορούν να αποτελούν ακόμη και μία σκέψη. Ακολούθησέ τα 

1. Μην είσαι τόσο αισιόδοξη
Η αισιοδοξία είναι ανεκτίμητη αρετή (και -μυστικό- αν την ανακατέψεις με λίγη πίστη στον εαυτό σου, φτιάχνει την αυτοπεποίθηση). Πάντα όμως χρειάζεται, να έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου και το ενδεχόμενο της αποτυχίας. Με το να βλέπεις που και που το ποτήρι μισοάδειο και να προετοιμασμένη ακόμα και για το worst case scenario, προστατεύεις τον εαυτό σου από πιθανές απογοητεύσεις. Άσε που σε περίπτωση που όλα πάνε όπως τα ήθελες, θα νιώσεις ακόμα μεγαλύτερη ευχαρίστηση.


2. Σταμάτα να διαμαρτύρεσαι για το πόσο δεν αντέχεις κάποιους ανθρώπους
Αποδέξου πως δεν γίνεται να συμπαθούμε και να ταιριάζουμε με όλους (αυτό ισχύει και αντίστροφα). Γι' αυτό, μάθε να βρίσκεις και να εστιάζεις στα καλά χαρακτηριστικά του κάθε ανθρώπου, στις πλευρές που εκτιμάς ή που μπορούν να σε κάνουν καλύτερη ή που απλώς αντέχεις. Αν συνειδητοποιήσεις πως δεν βρίσκεις πολλές, τότε απλώς απομακρύνσου.


3. Να αυτοσαρκάζεσαι
Γκρινιάζεις για όσα δεν σου αρέσουν πάνω σου ή -ακόμα χειρότερα- βλέπεις περισσότερα μειονεκτήματα απ' όσα όντως έχεις. ΌΛΟΙ το κάνουμε. Βγαίνει κάτι καλό από αυτό; Όχι. Αν όμως προσπαθήσεις να αυτοσαρκαστείς με τις αδυναμίες σου, σταδιακά, θα αρχίσεις να νιώθεις καλύτερα με τον εαυτό σου. Άλλωστε μη ξεχνάς πως εσύ είσαι η πηγή της ευτυχία σου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το cosmopolitan.gr. 


4. Μην προσπαθείς με νύχια και με δόντια να αισθανθείς ευτυχισμένη
Με άλλα λόγια μη το πολυκηνυγάς. Φρόντισε να κάνεις πράγματα που σε ευχαριστούν και να έχεις δίπλα σου άτομα που όντως θέλεις να έχεις δίπλα σου. Γενικά, μην το σκέφτεσαι πολύ. Και τότε θα δεις που θα έρθει από μόνη της.

5. Πέτα το κινητό σου
Εντάξει όχι εντελώς, αλλά προσπάθησε να ζήσεις χωρίς αυτό για μία ώρα, μισή μέρα, για ένα σαββατοκύριακο ή για όσο εσύ αντέχεις. Θα εκπλαγείς από το πόσο ανακουφισμένη και ήρεμη θα νιώσεις.

6. Μην προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου πως πρέπει να είσαι κανονική
Μα ποιος ορίζει τι είναι κανονικό και τι όχι; Να ζεις σύμφωνα με την φύση σου, τις διαθέσεις σου, τις τάσεις σου, τα θέλω σου. Και όχι όπως οι άλλοι, μόνο και μόνο για να είσαι αρεστή σε εκείνους. Κάθε άνθρωπος είναι μία μοναδική συνύφανση ιδεών και επιθυμιών και σε αυτό ακριβώς βρίσκεται η ομορφιά.

Tags ψυχολογια, σκεψεις, ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ, εαυτος, ευτυχία, ζωη, ΑΥΤΟΣΑΡΚΑΣΜΟΣ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5157 s (249 Queries.) // Parse time: 0.4024 s // Total time: 2.9181 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X