Βγενόπουλος και συνεργάτες ανακρίνονται από ελληνικές αρχές


Βγενόπουλος και συνεργάτες ανακρίνονται από ελληνικές αρχές

Από τις ελληνικές διωκτικές αρχές θα ανακριθούν ο Ανδρέας Βγενόπουλος και οι οι στενοί του συνεργάτες, Ευθύμιος Μπουλούτας και Κυριακός Μάγειρας, όπως αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών στην Αθήνα.

Μιλώντας στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, ανέφερε ότι η εξέλιξη αυτή σχετίζεται με την υπόθεση που αφορά στελέχη της Λαϊκής Τράπεζας για αδικήματα που αφορούν χειραγώγηση της τιμής της μετοχής.

Υπενθύμισε ότι για την υπόθεση ζητήθηκε μέσω δικαστικής συνδρομής η ανάκριση Ελλαδιτών στελεχών μεταξύ των οποίων είναι ο κ. Βγενόπουλος και ο κ. Μπουλούτας. Ωστόσο η ανάκριση τους είχε προσκρούσει σε ενστάσεις των ιδίων, σύμφωνα με τις οποίες θα έπρεπε να γίνει αποδεκτό το αίτημα των κυπριακών αρχών.

Στη συνέχεια εξήγησε η ανακρίτρια παρέπεμψε το θέμα σε κάποιο Εισαγγελέα, και αυτός με τη σειρά του στο Συμβούλιο Εφετών. Κατόπιν κάποιας καθυστέρησης, τελικά το Συμβούλιο Εφετών απέρριψε τις ενστάσεις των υπόπτων με αποτέλεσμα να ανοίξει ο δρόμος για την ανάκριση τους.

Πλέον η ανάκριση αναμένεται να γίνει σύντομα από την Ελαδίτισα ανακρίτρια, παρουσία και των Κυπρίων ανακριτών.

Ερωτηθείς για το τι σημαίνει αυτή η εξέλιξη, ο Κώστας Κληρίδης ανέφερε ότι ανοίγεται ο δρόμος για να προχωρήσει η συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ παράλληλα μίλησε για απόδειξη ότι οι μηχανισμοί απονομής δικαιοσύνης λειτουργούν κανονικά.

Μάλιστα προανήγγειλε εξελίξεις σύντομα και σε άλλες υποθέσεις που σχετίζονται με την κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας.

Tags ΑΝΔΡΕΑΣ ΒΓΕΝΟΠΟΥΛΟΣ, κυπρος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.2367 s (228 Queries.) // Parse time: 0.2978 s // Total time: 3.5345 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X