4 σημάδια ότι είσαι έτοιμη να γίνεις μητέρα


4 σημάδια ότι είσαι έτοιμη να γίνεις μητέρα

Θες να γίνεις μητέρα αλλά δεν ξέρεις αν είσαι έτοιμη; Δες αυτά τα σημάδια που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις! 

-Δεν χρειάζεται να έχετε μια περιουσία για να κάνετε οικογένεια. Αλλά, για να μεγαλώσετε ένα παιδί πρέπει τουλάχιστον να είστε σε θέση να του εξασφαλίσετε τις ανάγκες του. Αν λοιπόν, έχετε σκεφτεί τα έξοδα που έχει ένα μωρό, τότε έχετε κάνει μια καλή αρχή και σίγουρα δεν θα βρεθείτε εξ απήνης.

-Είστε πρόθυμες να δεσμευτείτε. Ένα σίγουρο σημάδι ότι είστε έτοιμες να υποδεχθείτε τη μητρότητα, είναι η προθυμία σας να θυσιάσετε χρόνο και ενέργεια για χάρη του παιδιού σας. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα παραμελήσετε τον εαυτό σας, αλλά από την άλλη τα μωρά απαιτούν αρκετό από τον ελεύθερο χρόνο σας. Επίσης, οι ανάγκες του παιδιού σας πρέπει να είναι πολύ πιο σημαντικές από την επιθυμία σας να βγείτε και να διασκεδάσετε.

-Έχετε υπομονή με τα παιδιά. Όταν γίνετε μαμά πρέπει να είστε εφοδιασμένες με αρκετή υπομονή και κατανόηση. Το jenny.gr επισημαίνει πως τα παιδιά πολλές φορές είναι απαιτητικά και ενδέχεται να σας φέρουν στα άκρα, γι αυτό και είναι σημαντικό να μπορείτε να χειριστείτε αυτές τις δύσκολες καταστάσεις με ηρεμία. Επίσης, ένας καλός γονιός είναι και καλός ακροατής, γιατί τα παιδιά θέλουν να νιώθουν ότι έχουν κάποιον δίπλα τους που μπορούν να του μιλήσουν ανά πάσα στιγμή.

-Είστε ευτυχισμένες με τον σύντροφο σας. Το να είστε απλώς παντρεμένες, δεν αποτελεί ισχυρή ένδειξη ότι είστε έτοιμες να γίνετε μαμάδες. Σημασία έχει να νιώθετε ευτυχισμένες με το έτερο σας ήμισυ και η σχέση σας να είναι χτισμένη πάνω σε ισχυρά θεμέλια. Εάν διαφωνείτε και στα πιο απλά πράγματα και νομίζετε ότι ο ερχομός ενός παιδιού θα λύσει τα προβλήματα σας, κακώς το πιστεύετε. Ένα μωρό μπορεί να φέρει ρήξη σε μια σχέση που είναι στα πρόθυρα διάλυσης.

Tags ΣΗΜΑΔΙΑ, μητερα, μητρότητα, οικογενεια, παιδι, ΥΠΟΜΟΝΗ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.5228 s (228 Queries.) // Parse time: 0.3280 s // Total time: 2.8507 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X