Τι πρέπει να τρως κατά τη διάρκεια της περιόδου;


Τι πρέπει να τρως κατά τη διάρκεια της περιόδου;

Η σωστή διατροφή για τις δύσκολες μέρες του μήνα 

Βούτυρο αμυγδάλου
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό κατά τη διάρκεια της περιόδου να πάρεις αρκετή άπαχη πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, που βοηθούν στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα σου.

Εύκολη συνταγή: Στο μπλέντερ ρίχνω τα ανάλατα αμύγδαλα, όπως είναι με τη φλούδα τους και το λάδι καρύδας, αν έχω, και χτυπάω για 8', έως ότου δημιουργηθεί μια μαλακή κρέμα, σα βούτυρο.

Ψωμί ολικής άλεσης
Είναι μια εξαιρετική πηγή μαγνησίου, το οποίο βοηθά στη μείωση της σύσπασης των μυών. Διαθέτει Β και Ε βιταμίνες που βοηθούν στην καταπολέμηση της κόπωσης και της κατάθλιψης.

Καφές
Η καφεΐνη ενισχύει την απόδοση των γυναικών σε αγχώδεις καταστάσεις. Είναι γνωστή διεγερτική ουσία που καταπολεμά την υπνηλία και την κούραση.

Πορτοκάλια
Το ασβέστιο μειώνει τα καταθλιπτικά και αγχώδη συναισθήματα στον εγκέφαλο, ενώ η βιταμίνη D ρυθμίζει το ένζυμο που μετατρέπει την τρυπτοφάνη σε σεροτονίνη, ένα νευροδιαβιβαστή που βοηθά στη ρύθμιση της διάθεσης.

Τσάι
Μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση από μυϊκούς σπασμούς και μείωση της έντασης που οδηγεί σε άγχος και ευερεθιστότητα.

Στρείδια
Τα επίπεδα σιδήρου κάνουν μία τεράστια βουτιά δεδομένου ότι χάνεις πολύ αίμα. Είναι σημαντικό να ξαναγεμίσεις τις αποθήκες του οργανισμού σου με τροφές πλούσιες σε σίδηρο, όπως τα στρείδια, το κόκκινο κρέας, το σπανάκι και το κατσαρό λάχανο.

Μπανάνες
Οι μπανάνες είναι πλούσιες σε βιταμίνη Β6. Επίσης το μαγνήσιο και το κάλιο μπορούν να μειώσουν την κατακράτηση υγρών και να βοηθήσουν στο φούσκωμα.

Σοκολάτα
Δε χρειάζεται κανένας ιδιαίτερος λόγος για να βρεις αφορμή

Tags περιοδος, μηνας, ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΜΕΡΕΣ, Διατροφή, ΜΠΑΝΑΝΑ, Σοκολατα


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3582 s (233 Queries.) // Parse time: 0.6429 s // Total time: 3.0012 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X