Ρωσικά αεροσκάφη κτύπησαν τουρκικά φορτηγά κομβόι


Ρωσικά αεροσκάφη κτύπησαν τουρκικά φορτηγά κομβόι

Παγκόσμια ανησυχία προκαλεί η επιδείνωση των ρωσοτουρκικών σχέσεων, με πολλές παρενέργειες σε διεθνές επίπεδο, μετά την κατάρριψη το πρωί της Τρίτης, ρωσικού αεροσκάφους από τουρκικά, στα σύνορα με τη Συρία.

Το θερμόμετρο ανεβαίνει επικίνδυνα, καθώς η Μόσχα προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν συνέπειες. «Πισώπλατη μαχαιριά» χαρακτήρισε ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους.

Τουρκική ανθρωπιστική οργάνωση που αποτελεί μη κυβερνητικό οργανισμό φαίνεται να είναι το πρώτο θύμα της ρωσικής αντεπίθεσης, αφού ρωσικά αεροσκάφη φέρεται να κτύπησαν τα φορτηγά κομβόι της τουρκικής ισλαμικής ανθρωπιστικής οργάνωσης IHH μετά την είσοδό του από την επαρχία Κίλις της Τουρκίας στη Συρία, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, την Τρίτη, 24/11/2015 με αποτέλεσμα 7 άτομα να χάσουν τη ζωή τους και 10 να τραυματιστούν.

Ο Ρώσος πρόεδρος προειδοποίησε την Τουρκία ότι θα υπάρξουν «σημαντικές συνέπειες». Ο πρόεδρος Πούτιν κατηγορεί την Τουρκία  ότι ενεργεί ως σύμμαχος του ISIS, καταλογίζοντας επίσης σε ορισμένες χώρες, τις οποίες δεν κατονομάζει, ότι προστατεύουν τους τζιχανστιστές.

Σε ανακοίνωσή του, το ρωσικό ΥΠΑΜ ανέφερε ότι προετοιμάζει μέτρα ως αντίδραση για το χθεσινό επεισόδιο. Ο Ρώσος ΥΠΕΞ, Σερκέι Λαβρόφ, που ακύρωσε προγραμματισμένη επίσκεψη στην Άγκυρα, κάλεσε τους Ρώσους να μην επισκέπτονται την Τουρκία. Η Άγκυρα εμμένει στη θέση ότι το ρωσικό αεροσκάφος παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο, γεγονός που αρνείται κατηγορηματικά η Μόσχα.

H Τουρκία έχει το δικαίωμα να προασπίζει τα σύνορά της δήλωσε ο πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν.

Όλες οι εξελίξεις στο Sigmalive

Tags Ρωσσία, τουρκια


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.4656 s (231 Queries.) // Parse time: 0.4499 s // Total time: 2.9155 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X