Η Αγάπη Κύκλους Κάνει


Η Αγάπη Κύκλους Κάνει

Τα περισσότερα από τα προβλήματα που εμείς οι άνθρωποι αντιμετωπίζουμε στις ερωτικές σχέσεις μας - και συνολικά στη ζωή μας – προκύπτουν από τη χαμηλή αυτοεκτίμησή μας ως αποτέλεσμα της ελλιπής αυτο-έκφρασή μας.

Και προχωρώ απευθείας στην εξήγηση..

Όσο περισσότερο αγαπάς τον εαυτό σου, τόσο μεγαλύτερη ελευθερία αντλείς για να εκφράσεις ελεύθερα τα θέλω και τα πιστεύω σου.

Και στη συνέχεια όσο πιο ελεύθερα και δυναμικά εκφραζόμαστε τόσο ευκολότερο γίνεται για τους άλλους να μας κατανοήσουν και να μας γνωρίσουν βαθύτερα και όχι επιφανειακά, από την εξωτερική εικόνα που απλά προβάλουμε για τον εαυτό μας.

Και φυσικά όταν λαμβάνεις εκτίμηση και σεβασμό από το περιβάλλον σου, τόσο περισσότερο ανεβαίνει και το δικό σου επίπεδο αγάπης για τον εαυτού σου.

Αυτός είναι ο κύκλος της αγάπης μέσα από την ειλικρινή και αυθεντική αυτο-έκφραση.

Αντίρροπα όταν δεν αγαπάς τον εαυτό σου, αυτός ο κύκλος κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση - φθίνουσα αυτο-αγάπη συνεπάγεται τη μείωση της αυτο-έκφρασης.

Πολλοί από τους ανθρώπους που δουλεύουμε μαζί, μου αναφέρουν πώς δεν γνωρίζουν πώς ακριβώς να αγαπήσουν την προσωπικότητά τους.

Για να αλλάξει αυτό το παγιωμένο γεγονός χρειάζεται να αφήσουμε πίσω ή να διαφοροποιήσουμε συμπεριφορές του παρελθόντος.

Αποδέξου Εσένα

Από την παιδική μας ηλικία διδασκόμαστε το ότι το να εκτιμούμε τον εαυτό μας είναι μάταιο και πώς η ματαιοδοξία δεν είναι καλό πράμα. Η σεμνότητα όντως μας προσδίδει μια αξιοθαύμαστη ποιότητα στο χαρακτήρα μας, αλλά χρειάζεται πάντα να ακολουθούμε τη χρυσή τομή ανάμεσα στη σεμνότητα και το αίσθημα χαράς και ικανοποίησης για όλα αυτά που είμαστε και έχουμε πετύχει ήδη στη ζωή μας.

Να έχεις τις δικές σου επιθυμίες και όνειρα

Ξεκινώντας τη ζωή μας στην παιδική μας ηλικία, είχαμε την τάση να προσλάβουμε πρώτα από όλα, αγάπη και αποδοχή από τους ίδιους μας τους γονείς (αρκετοί από εμάς ακόμη τη συντηρούν).
Θυσιάσαμε και αφήσαμε στην άκρη τα προσωπικά όνειρα και τις βαθύτερες επίθυμίες μας για το δρόμο των επιλογών που θα ακολουθήσουμε στη δική μας ζωή.
Και όλοι πλέον ξέρουμε ή αρχίζουμε να καταλαβαίνουμε, πόσα θαύματα είναι ικανός να κάνει ο καθένας και η καθεμία από εμάς όταν κυνηγήσει με πάθος  τα ονειρά του και ακολουθήσει το δρόμο της καρδιάς του.

Να είσαι ο εαυτός σου

Και αυτό το χαρακτηριστικό είναι στενά συνδεδεμένο με την αυτο-έκφραση. Όταν γνωρίζοντας την αγάπη δεν μαθαίνουμε ότι αυτή είναι μια διαρκή αέναη κατάσταση, αλλά ενεργοποιείται ή απενεργοποιείται με διακόπτη on/off και πώς η λειτουργία ή όχι του διακόπτη είναι στενά συνηφασμένη από το αν και το πόσο θα είμαστε ευχάριστοι και υποχωρητικοί έναντι των άλλων.

Γνωρίζουμε δηλαδή την Αγάπη υπό όρους.

Κινούμενοι λοιπόν με κίνητρο να αντλήσουμε την ευχαρίστηση και την «αγάπη» των άλλων, στην πραγματικότητα αυτό που καταφέρνουμε είναι -τις περισσότερες φορές χωρίς να το καταλαβαίνουμε- να αιχμαλωτίζουμε την αυτοέκφρασή μας και φυλακίζουμε τη μοναδικότητά μας.

Και επειδή καλύτερη και από την οποιαδήποτε συμβουλή είναι πάντα η δράση σου προτείνω να αναλάβεις δράση για να επανακτήσεις την αγάπη στον εαυτό σου και την αυτο-έκφρασή του:

Διάβασε ένα βιβλίο κάθε μέρα

Τα βιβλία είναι συμπυκνωμένες πηγές της σοφίας. Δίνουν γνώση και την καλύτερη αφορμή για αλλαγές.  Αγόρασε το “Αγάπη Τώρα” (αν δεν το έχεις ήδη κάνει) και δες μέσα από τη γυναικεία και αντρική μεριά τους τρόπους για να ζήσεις μια ευτυχισμένη ερωτική σχέση.

Βγες έξω από τη ζώνη ανεσής σου

Αποτίναξε τη ρουτίνα από πάνω σου. Δοκίμασε κάτι διαφορετικό κάθε μέρα. Άλλαξε τον τρόπο που πηγαίνεις στη δουλειά το πρωί, κάνε αλλαγές στο χώρο σου, άλλαξε το βιολογικό σου ρολόι.
Με άλλα λόγια σπάσε τη μηχανικότητα και την προβλέψιμη αντίδρασή σου στις προκλήσεις. Θα διαπιστώσεις ότι θα αυξηθεί η ενέργειά σου και η αυτοπεποιθησή σου από το πόσο ικανά θα ενεργείς και θα ανταπεξέρχεσαι σε τόσες νέες καταστάσεις.

Όρισε στόχους

Αν δεν βάζεις στόχους, ποτέ δεν θα σκοράρεις. Ξεκινήσε από τα υψηλά θέτωντας  τον μεγαλύτερο στόχο για σένα, εκείνον που κυριολεκτικά θα σου αλλάξει επίπεδο. Στη συνέχεια, ορίσε προσωπικούς μικρότερους στόχους για κάθε ημέρα, κάθε εβδομάδα και κάθε μήνα που θα σας βοηθήσουν να οδηγηθείς πιο κοντά στον μεγάλο. Κάθε επιμέρους επίτευγμα θα συμβάλει στην αύξηση της αγάπης που έχεις για τον εαυτό σου.

Και τέλος, θα ήθελα να σε ενθαρρύνω να μου στείλεις στο info@nikolasouranos.com όλες τις ιστορίες και τις πληροφορίες για τις αλλαγές, τις επιτυχίες και τις νίκες σου. Στείλτε μου, οτιδήποτε μπορεί να επικοινωνηθεί και μπορεί να μας βοηθήσει όλους να βελτιωθούμε!

Θέλεις να κατανοήσεις γιατί λειτουργούν διαφορετικά οι άνδρες και οι γυναίκες;

Σε ενδιαφέρει να μάθεις να επικοινωνείς με κατάλληλο τρόπο τα συναισθήματά σου, αποφεύγοντας τις παρεξηγήσεις στις σχέσεις σου;

Είσαι περίεργη/ος να ανακαλύψεις τα tips για να λειτουργήσεις πυροσβεστικά προλαβαίνοντας ένα καυγά; Τσακωθήκατε πάλι.. Δεν πιστεύεις ότι είναι ώρα να γνωρίσεις το πώς θα κάνεις υγιή επανασύνδεση μετά από ένα τσακωμό;

Για τις απαντήσεις, τις λύσεις και τα tips έρχεται το 4ωρο Workshop με στοιχεία Stand up Comedy 

Γιατί οι παρεξηγήσεις των ερωτικών σχέσεων, μπορούν να λυθούν, με γνώση & χιούμορ. Δες τι λέει χαρακτηριστικά ο Kώστας Πρίγκηπας:

Το workshop απευθύνεται:
• Σε singles που διστάζουν να κάνουν μια νέα σχέση
• Σε γυναίκες και άνδρες που ήδη βρίσκονται σε μια σχέση και θέλουν να τη βελτιώσουν
• Σε παντρεμένους που έχουν εντρυφήσει στους καυγάδες και τις παρεξηγήσεις με το ταίρι τους
Χορηγός Φιλοξενίας: Hilton Cyprus
Χορηγός Επικοινωνίας: ilovestyle.com
Προπώληση/Αγορά  Εισιτηρίων: viva.gr

Νικόλας Ουρανός είναι συγγραφέας του #1Best Seller “Αγάπη Τώρα”, Σύμβουλος Σχέσεων , Ιδρυτής της www.acadimiasxeseon.gr

Tags αγαπη, ακαδημια σχεσεων, νικολας ουρανος


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 2.3020 s (249 Queries.) // Parse time: 0.3432 s // Total time: 2.6451 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X