Στις 3 Δεκεμβρίου ο Κέρι στην Κύπρο


Στις 3 Δεκεμβρίου ο Κέρι στην Κύπρο

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε επίσημα την επίσκεψη σε Κύπρο και Ελλάδα του Υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι, στις 3 και 4 Δεκεμβρίου αντίστοιχα, όπως έχει γράψει άλλωστε στο πρόσφατο παρελθόν το Sigmalive.

Ο Αμερικανός επίσημος αναχωρεί από την Ουάσιγκτον στις 30 Νοεμβρίου, με πρώτο σταθμό το Παρίσι, όπου θα συνοδεύσει τον Μπαράκ Ομπάμα στη διεθνή σύνοδο κορυφής για την κλιματική αλλαγή.

Την επομένη θα συμμετάσχει στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες. Στις 2 Δεκεμβρίου θα μεταβεί στην Πρίστινα του Κοσσυφοπεδίου, για συναντήσεις με ανώτερους κυβερνητικούς αξιωματούχους με τους οποίους θα συζητήσει διμερή και περιφερειακά ζητήματα,

Στη συνέχεια θα επισκεφθεί το Βελιγράδι, για να συμμετάσχει στο υπουργικό συμβούλιο του ΟΑΣΕ και συναντήσεις με αντιπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών από όλες τις χώρες του οργανισμού, στις 3 Δεκεμβρίου.

Βάσει του επισήμου προγράμματος, την ίδια μέρα ο Τζον Κέρι θα ταξιδέψει στη Λευκωσία, όπου θα συναντηθεί με ανώτερους Κύπριους αξιωματούχους «για να συζητήσουν τις διμερείς σχέσεις και περιφερειακά θέματα. Θα συναντηθεί επίσης με Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους ηγέτες, ενθαρρύνοντας την συνεχιζόμενη πρόοδο στις υπό την διευκόλυνση των Ηνωμένων Εθνών συνομιλίες διευθέτησης».

Στις 4 Δεκεμβρίου θα ταξιδέψει στην Αθήνα για να συζητήσει ένα εύρος διμερών και περιφερειακών θεμάτων με την ελληνική κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης και της προόδου στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Tags ΤΖΟΝ ΚΕΡΙ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 1.9249 s (252 Queries.) // Parse time: 0.3836 s // Total time: 2.3084 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X