REACTION: 92 εθνοφρουροί νεκροί στην άσφαλτο σε 20 χρόνια


REACTION: 92 εθνοφρουροί νεκροί στην άσφαλτο σε 20 χρόνια

Ενενήντα δύο εθνοφρουροί έχασαν τη ζωή τους σε οδικές συγκρούσεις από το 1996 μέχρι σήμερα, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του REACTION και Αντιπρόεδρο του Πανευρωπαϊκού Φόρουμ, Μάριο Σταύρου.

Η χειρότερη χρονιά ήταν το 1999 όπου είχαμε δέκα νεκρούς εθνοφρουρούς, ενώ τη χρονιά που διανύουμε ήδη τρεις εθνοφρουροί έχασαν τη ζωή τους σε οδικές συγκρούσεις.
Σε ανακοίνωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα των Οδικών Συγκρούσεων 2015, όπως έχει καθοριστεί η τρίτη Κυριακή του Νοεμβρίου από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο οργανισμός REACTION Youth for the Prevention αναφέρει ότι στην Κύπρο η σημερινή ημέρα έχει αφιερωθεί στους εθνοφρουρούς που έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί σε οδικές συγκρούσεις.
«Έχουμε περίπου τέσσερις οδικές συγκρούσεις κάθε μέρα στην Κύπρο όπου τουλάχιστον μια έχει σοβαρά τραυματίες την ίδια ώρα που δεκάδες είναι οι τραυματίες που νοσηλεύονται αυτή την στιγμή στα κυπριακά νοσοκομεία συνεπεία οδικής σύγκρουσης. Κάθε 30 δευτερόλεπτα κάπου στον κόσμο σκοτώνεται ένας πατέρας, μια μητέρα, μια αδερφή, ένας αδερφός, ένας θείος, ένας συμμαθητής, ένας συνάδελφος, ένας φίλος! Δυστυχώς οι αριθμοί αυτοί αποτυπώνουν τη σκληρή πραγματικότητα των οδικών συγκρούσεων σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στην Κύπρο» σημειώνει ο Πρόεδρος του REACTION Μάριος Σταύρου.

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών στο σημερινό μήνυμα του τονίζει ότι οι οδικές συγκρούσεις αφήνουν πίσω τους τουλάχιστον ένα 1.250,000 νεκρούς κάθε χρόνο σε ολόκληρο τον κόσμο ενώ αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου για τις ηλικίες μεταξύ 15 και 29 ετών. Σχεδόν οι μισοί νεκροί παγκοσμίως, σε οδικές συγκρούσεις, είναι πεζοί, ποδηλάτες και μοτοσικλετιστές.

Με αφορμή τη σημερινή ημέρα τελέστηκε δέηση για τους τραυματίες και μνημόσυνο για τους νεκρούς στην άσφαλτο στον Ιερό Ναό Αποστόλου Μάρκου στη Λευκωσία, ενώ οι εκδηλώσεις του REACTION για την Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα των Οδικών Συγκρούσεων 2015, θα ολοκληρωθούν το απόγευμα με μικρή εκδήλωση στον πεζόδρομο Λήδρας-Ονασαγόρου στην παρουσία συγγενών των θυμάτων, επισήμων και άλλων προσκεκλημένων. Στην εκδήλωση θα συμμετέχει η φιλαρμονική της Αστυνομίας Κύπρου και θα ανάψουν 92 κεριά όσοι και οι εθνοφρουροί που χάθηκαν τα 20 τελευταία χρόνια.

Tags reaction, κυπρος, εθνοφρουροι, ΝΕΚΡΟΙ


# ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ




# Διαβαστε Περισσοτερα




Query time: 3.3305 s (228 Queries.) // Parse time: 0.3657 s // Total time: 3.6962 s // Source: database

×
×
CLOSE X
CLOSE X
CLOSE X